Reacties

Het plezier van nee zeggen — 8 reacties

  1. Ik ben er een aantal jaren ook mee begonnen. Wat een bevrijding en ja , het levert soms problemen op, maar toch veel minder dan ik in eerste instantie dacht. In het begin keken mensen nog wel eens gek op, zei jij nou nee? Inderdaad dat deed ik en had ik het maar jaren eerder gedaan. Je nee moet natuurlijk welonderbouwd zijn, niet perse voor anderen , maar voornamelijk voor jezelf, maar ik merk dat ik me er beter bij voel en ik doe geen dingen meer die ik eigenlijk niet wil, maar maar deed om anderen te plezieren of om aardig gevonden te worden of stomweg omdat ik bang was voor mijn baan. Maar waarom zou je iets doen puur en alleen omdat anderen iets van je verwachten, maar waarvoor je niet aangenomen bent als het om werk gaat. En waarom zou je toegeven aan een steeds hogere werkdruk , waar iedereen beter van word behalve jijzelf?
    het bijzondere is wel dat er mensen zijn die automatisch aannemen dat je wel ja zult zeggen , omdat zij zichzelf zien als iemand die je moet gehoorzamen omdat zij hoger in de rangorde staan dan jij. En dan stomverbaasd zijn als je tegengas geeft , op een beleefde manier weliswaar maar wel volhardend.

  2. Ik vind het wat dit boek betreft eigenlijk best een goed idee om te blijven denken aan anderen. Goed voor jezelf zorgen en egoïsme zijn geen synoniemen. Ik moet regelmatig (fysieke) grenzen aangeven en ja, ik blijf dat moeilijk vinden. Maar het feit dat ik ook oprecht graag wil dat het met de ander goed gaat en het niet erg vind dat soms iets voor mij minder prettig is omdat het voor de ander goed is zou ik niet graag kwijtraken. De wereld is al individualistisch genoeg.
    Dat jij een langgekoesterde wens naar stilte vervult lijkt me zeker niet egoïstisch of verkeerd. Als je op elk moment mag kiezen voor wat voor jou goed is kom je hoop ik vanzelf verder ♥️

  3. De titel klinkt heel interessant, maar ik heb het niet zo op zelfhulpboeken, dus ik ga 'm toch niet lezen. Ik zeg altijd: "Nee zeggen tegen het één is ja zeggen tegen het ander." Maar dat klinkt makkelijker dan het is, want ik heb ook echt moeite met nee zeggen.

  4. Wat een mooi artikel! Ik ben iemand die vroeger echt wel veel ja zei, en ik moet zeggen de afgelopen jaren (zeker nu ik moeder ben) is nee zeggen echt veel makkelijker en doe ik dit redelijk vaak. Nee is kiezen voor mezelf en mijn gezin.

  5. Vroeger was ik een people pleaser, maar gelukkig is dat veranderd. Ik durf en kan rapper "nee" zeggen. Of ik daarmee mensen verlies interesseert me niet. Sommigen zijn er alleen op uit om van je te profiteren. Dat inzicht heb ik gekregen door vallen en opstaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder