Reacties

Nooit meer een zelfhulpboek van Dominique Haijtema — 21 reacties

 1. De titel spreekt me zeker aan. Ik heb echt nog nooit een zelfhulpboek gelezen. Ik weet niet precies waarom, maar het staat me gewoon vreselijk tegen, dat soort boeken.

 2. Ik heb boeken van U.G. krishnamurti gelezen (dus niet J. Krishnamurti) Het komt op hetzelfde neer, je bent al goed zoals je bent, willen veranderen geeft frustratie en pijn. En al die goeroes en psychologen verdienen hier een hoop geld aan.

 3. In feite is dit ook een zelfhulpboek. Alle boeken zijn zelfhulpboeken, of dat kunnen ze zijn. In ieder boek zit iets wat je zou kunnen helpen of waar je iets aan kunt hebben. gr. Jeannet

 4. Je hebt het eerst over ‘hij’ en dan over ‘zij’
  Is het een genderontkennende auteur?
  Bij zelfhulpboeken denk ik altijd aan het gezegde:

  Help jezelf zei ik tot iemand
  maar hij kon niet, hij was nuemand!

 5. Het ene zelfhulpboek is het andere niet. Ik ben wars van de boeken van managementgoeroes; van die schreeuwerige tjakka-types die menen dat het leven volledig maakbaar is en dat je de ellende in je leven helemaal over jezelf afroept.
  De boeken van bijvoorbeeld Eckhart Tolle of Thich Nhat Hanh vind ik juist wel heel interessant en waardevol, juist omdat zij erkennen dat het leven niet alleen maar leuk en maakbaar is en dat zij handvatten geven voor hoe daarmee om te gaan.

 6. Goedenavond, hartelijk dank voor het bespreken van mijn boek! En het kritische commentaar. Zeker welkom. Even over de prijs. De meeste paperbacks kosten ruim 20 euro....dit is een hardcover met fotografie...met veel liefde gemaakt. Ook is het niet alleen mijn levensverhaal, maar staan er interviews in met bijzondere denkers. De essentie van mijn betoog is dat het leven minder maakbaar is dan we zouden willen. Dat is best lastig. Ik denk dat er meer aandacht mag zijn voor echte verhalen en echte levens i.p.v. Instagram, vrouwenbladen, zelfhulpboeken. Ach ik kan hier nog uren doorschrijven....nogmaals hartelijk dank voor de bespreking.
  Hartelijke groet
  Dominique Haijtema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder