Reacties

Marianne Power: een jaar leven volgens zelfhulpboeken — 19 reacties

 1. Klinkt als een leuk en leerzaam boek. Ik heb jaren geleden al mijn zelfhulpboeken weggedaan (ik had er ook vrij veel) en dat was een enorme opluchting. Ik lees ze ook expres niet meer, hoe vaak anderen me ook dit soort boeken aanraden. Ze hebben hetzelfde effect als suiker: eerst een enorme boost, daarna zak je nog dieper weg.

 2. Een echt zelfhulpboek is het niet, maar ik heb veel gehad aan het boek van Esther Perel, over ontrouw. Dat hielp me om beter te kijken naar de achterliggende motieven ervan, hielp me om minder te denken dat het aan mezelf lag, dat ik niet leuk/mooi/slank/interessant genoeg was. Het is een erg goed boek, een aanrader voor iedereen die met overspel te maken heeft gehad.
  Voor de rest haal ik zelf het meest uit de Bijbel en de lectuur erover. Dat geeft je alles wat je nodig hebt: zingeving, verklaring, hoop, richtlijnen om je eigen moeilijke persoontje bij te sturen en je dierbaren beter te begrijpen.

  • Ik voel met je mee dat je met ontrouw te maken hebt gehad Irene. Dat lijkt me een enorme shock geven en veel dingen op losse schroeven zetten. Fijn dat het boek van Esther Perel hielp. Boeken kunnen echt een steun zijn is ook mijn ervaring.

   In de bijbel staan zeker ook goede dingen.

  • Dank je, Nicole. Het is iets wat ik iemand toewens. Mijn leven lang, wat toch geen makkelijk begin had, nooit eerder zó'n immens verdriet gehad. Maar we werken hard aan ons huwelijk en het is nu beter dan ooit ;-) Niet dat ik het aanraad, overspel.

 3. Als je na 7 maanden geen resultaat ziet, dingen om je heen alleen maar negatiever worden.. waarom is ze er niet mee gestopt? Met het oogpunt dat ze van dag 1 al wist dat ze hier een boek over ging schrijven of omdat het perse een jaar wilde volmaken.

  • Een goede vraag Manon, maar Marianne Power wilde het echt Af maken. Ze vond het niet oké om gewoon maar te stoppen met het project. Dat zag ze als een zwakke actie en als falen.

 4. Zelfhulpboeken, waarin beloofd wordt dat je succesvol, rijk en populair en altijd gelukkig zult worden laat ik links liggen. Maar ik lees wel graag boeken waarin tips staan hoe je met problemen om kunt gaan. Ik heb bijv. veel gehad aan een boek waarin beschreven wordt hoe je nee kunt zeggen zonder je (al te) schuldig te voelen. Ook uit een boek van Richard Carlson: Maak van een mug geen olifant in de familie! haalde ik veel inspiratie.

  Het boek: Eenvoud in overvloed van Sarah Ban Breathnach is absoluut een van mijn lievelingsboeken. Heel inspirerend en bemoedigend.

 5. ach gossie toch wat een stakker eigenlijk....

  ik zou eerder gestopt zijn, vraag me af of die boeken wel verkopen, ze kunnen je eronder begraven :-)
  er was iemand die zei, "je moet je eigen koers varen " en dat is mijn hulp :-)

  • Mooi dat die persoon je zo'n 'geschenk' gaf met die zin eigenlijk. Soms kunnen mensen inderdaad iets zeggen dat je raakt en dat je kunt gebruiken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>