Mini bibliotheek: weer eentje gevonden!

Mini bibliotheek in de Achterhoek

Tijdens mijn rondje hardlopen kwam ik een nieuwe mini bibliotheek tegen! Deze mevrouw verkocht al jam en chutney, maar nu heeft ze er ook een boekenkastje bij gezet.

Mini bibliotheek op het Achterhoekse platteland!

Ik ben dol op de bibliotheek in het algemeen, en van mini bibliotheekjes gaat mijn hart ook sneller kloppen. Zeker hier op het platteland, waar rust en stilte hand in hand gaan met een compleet gebrek aan voorzieningen. Dan is zo’n minibieb toch een leuk teken van beschaving. En deze ligt op 10 minuten wandelen van mijn huis!

Mini bieb

Je kunt er lenen, ruilen, en je eigen boeken bij zetten:

Mini bieb

Het aanbod in deze mini bibiliotheek:

Mini bieb

Er staan leuke boeken tussen : )

Mini bieb

Mini bieb

Ik vind het een leuk idee, dat mocht ik mij ineens vervelen en geen leuk boek in huis hebben, ik dan naar deze mini bibliotheek kan stappen en een boek halen!

Lees ook een eerdere post over een andere mini bibliotheek bij mij in de buurt! Die kwam ik ook tegen bij het hardlopen overigens.

Minibibliotheek gezocht?

Op de site minibieb.nl kun je zoeken naar minibiliotheken bij jou in de buurt.

Similar Posts

23 Comments

 1. Daar zeg je inderdaad wat. Zo’n minibieb is altijd open. Zit er hier in de buurt ook één, dus dat ga ik toch maar eens onthouden.

 2. Héérlijk, zo’n boekenkastje ! Wij hebben er hier enkele, op wandelafstand, een serieuze wandeling dan…
  Dat ‘lekkers’ staat er bij ons wel niet bij !
  Lie(f)s.

 3. Ik zag vandaag de reizigersbibliotheek op Centraal Station Utrecht. Iets groter van opzet, zonder jam en chutney, maar wel leuk.

 4. De eerste kwam ik 5 jaar geleden tegen bij Osnabrück. Vond het toen apart dat er onderin een ‘kindervak’ was. Heb er geen kind gezien, dus die waren toen al op. ;-) Tegenwoordig heb ik er 2 om de hoek binnen 50 meter. Ik zie niet veel mensen daar gebruik van maken. Zelf lees ik geen boeken. Ben altijd nog van plan om er een paar in die kasten te stoppen. Sommige zijn heel groot, zoals in Egmond bij de Ruïne. 3 meter breed, 2 meter hoog en tot de rand gevulde planken.

  1. Op het bericht onder m’n reaxinaam staan nog een paar links waar je minibiebs kan vinden. Allemaal zijn ze verre van compleet. Bij elkaar staat nog geen kwart op de kaart.

 5. Idee is leuk, maar mijn ervaring is dat men er de boeken in zet waar ze zelf niets aan vinden! Ik vind er nooit een leuk boek in i.i.g.

 6. Ik vind dat altijd zó leuk! Toen ik nog papieren boeken las, liet ik de gelezen exemplaren vaak achter in de trein of in de bus. Met een briefje erop ‘ik heb ‘m uit. Jij mag ‘m hebben. Veel plezier er mee!’ Zo’n minibieb heb ik hier nog niet gezien. Ik kan er ook geen maken want ik e-read in inmiddels.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.