Minibibliotheek in de Achterhoek

Minibieb in de Achterhoek
Deze minibibliotheek vind je aan de Lankerseweg 3 in Halle.

Ook al woon ik inmiddels alweer 8 jaar op het platteland, ik kom nog steeds leuke nieuwe dingen tegen tijdens mijn hardlooprondjes. In dit geval kwam ik langs een schattige minibieb. Het ligt nota bene op maar een paar kilometer afstand van mijn huis! Er stonden nog leuke boeken in ook, zoals eentje J.K. Rowling onder het pseudoniem Robert Galbraith.

Het lijkt me leuk om daar zelf ook eens een boek in te zetten! Je weet maar nooit wie daar blij van wordt.

Op zoek naar een minibliotheek? Op de site minibieb.nl kun je zoeken op plaatsnaam naar minibibliotheekjes. Je vindt daar ook een paar gratis bouwtekeningen als je zelf een minibieb wilt bouwen.

Wat vind jij van het fenomeen minibibliotheekjes?

Similar Posts

17 Comments

  1. Wat een onwijs leuk initiatief! Zo staat er op de Azoren een oude telefooncel die ze tot mini bieb om hebben getoverd. En dat staat ook zo leuk! ☺️

  2. Ik heb er ook één. Zo leuk om te doen. Ik heb een plastic curver op zn kant op het muurtje voor mn huis staan. Makkelijk te realiseren en goedkoop. Misschien een tip voor mensen die willen uitproberen of het wat voor hen is.

  3. heeel erg leuk,is dat dan gratis een boek lezen? en kun je daar je eigen boeken neerzetten? ik heb er nooit van gehoord en nooit gezien.

  4. Ik vind de minibieb ontzettend leuk initiatief. Maar ondertussen laten mensen echt hun meeste zooi daar achter. Van de week liep ik er weer langs om een boek in te leveren in de hoop hem om te ruilen voor een nieuw exemplaar. Maar dat hele kastje lag vol met hele oude reisgidsen. Dat vind ik dus echt zonde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.