Quilling Art boek review!

quilling artQuilling Art.

Ja, je leest het goed. Ik heb geen spelfout gemaakt, en er zou niet quilting art moeten staan. Toen ik het boek Quilling Art tegenkwam in de bibliotheek las ik eerst Quilting Art. Want dát ken ik wel. Maar toen ik goed keek bleek er dus iets anders te staan. En ik wilde wel eens weten wat dat was, quilling art. En dankzij dit boek weet ik dat nu! Het is één van die hobby’s waar ik nog niet eerder van had gehoord.

Quilling art: wat is het?

Quilling art is kunst met papier. Het wordt ook wel papierkunst en papierfiligraan genoemd. Je kunt er echt van alles mee maken: sneeuwvlokken, kerstboom, koffiekopje, tulpen en een milkshake! Het boek Quilling Art is dan ook een lust voor het oog. Zelfs als je niet van plan bent om iets te maken, is het leuk om al die quilling art projecten te bewonderen.

quillint art

Er wordt gewerkt met verschillende vormen: spiralen, rollen, golven en diamantvormen. Zie ook in de afbeelding hierboven. In de milkshake zitten bijvoorbeeld papieren rolletjes en spiralen.

Superkort filmpje met voorbeeld van quilling art

In onderstaand filmpje, dat superkort is, zie je een mooi voorbeeld van quilling art. Uiteraard zijn er nog veel meer filmpjes te vinden over quilling art. Het ene nog mooier dan de andere. Ik zat met open mond van bewondering te kijken!

Over het boek Quilling Art

Het boek Quilling Art is perfect als je interesse hebt om aan de slag te gaan met papierkunst. Maar ook als je gewoon eens wilt bekijken wat je ermee kunt en wat het inhoudt. Je leert de basistechnieken, en er staat ook een lijst met benodigdheden in, zoals een quilling naald. De moeilijkheidsgraad van de projecten loopt op. Als je net begint kun je dus het beste bij het begin beginnen ; ) Naarmate je verder komt in het boek worden de projecten ingewikkelder.

Praktische informatie over Quilling Art

Het boek Quilling art is voor 14,99 te koop bij bol.com. Voor die prijs heb je een uitstekend boek, waarmee je goed aan de slag kunt.

Mijn conclusie over het boek Quilling Art

,Zeker nu het buiten eindelijk echt herfstig is, lijkt het boek Quilling Art me ideaal voor mensen die van knutselen houden en zin hebben in een nieuwe uitdaging. Als ik de voorbeelden zo bekijk hoeft het bovendien geen dure hobby te zijn. Je hebt vooral papier nodig. Maar verder kom je een heel eind met je handen.

Op zoek naar een leuke hobby? Volg dan het stappenplan in Hobby’s zoeken!

Heb jij wel eens van quilling art gehoord?

9 Comments

  1. Mevrouw Williams
    • sillie
  2. Janneke
    • Janneke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh