Reacties

Hak je rechterhand er af? Dit betekent het! — 40 reacties

 1. Ik zou dit boek wel graag willen lezen. Had het voornemen de bijbel ooit eens te lezen maar het lijkt me prettiger om dat te doen aan de hand van een monnik, als ik eerlijk ben. Wel grappig dat het je van pas kwam tijdens het kijken.

 2. Ik heb de bijbel al meerdere keren gelezen evenals de sprookjes van Grimm. Ik wil je niet kwetsen maar voor mij zijn dat boeken van hetzelfde genre!

 3. Die aflevering van Grey's gezien inderdaad. Ik heb door de basiscatechese wel een bepaalde kennis van de bijbel maar ik voel me niet aangesproken. Wel vind ik het geloof een mooi iets.

 4. Ik ben er vroeger op school ook wel mee in aanmerking gekomen. Zelf ben ik niet iemand van de heilige boeken, maar geloof ik meer in dat je gewoon een goed mens moet zijn. Zoals het spreekwoord zegt: wat gij niet wilt dat u geschied, doet dat ook een ander niet.

 5. Voor mij is de bijbel waardevol. Het is het boek van God. Ik lees er dagelijks uit en doordat ik ook actief met het geloof bezig ben, zal dit boekje momenteel geen meerwaarde voor mij hebben. Wel een interessante post dit :)

 6. Mooi stuk schreef je. Ook onverwacht voor mij. Ik las de bijbel nooit, maar ik krijg veel levenswijsheid door het dagelijks leven. Ik noem mezelf af en toe spiritueel,er gebeuren zoveel byzondere dingen ,ook vandaag!

 7. Iedereen interpreteert de Bijbel anders maar het is zeker fijn om dit eens van iemand anders te lezen, kwestie van er zelf ook eens op een andere manier naar te kijken!

 8. Nooit geweten wat het echt betekent. Wat een duidelijk en uitgebreid antwoord. En ja, ik ga niet wachten tot ik een midlife crisis krijg, maar zal proberen een stap terug te nemen om zo meer te genieten van dingen die echt belangrijk zijn.

 9. Bij ons toen ik klein was, moeten wij met rechterhand om wat te pakken of te geven. Als je wat geef aan iemand met linkerhand...onbeleefd.

  Leuk om te lezen zo`n uitgebreid en duidelijk antwoord

 10. ik heb niets met de bijbel maar de uitspraak dat iedereen zijn kruis heeft te dragen vind ik wel mooi en ook heel waar.
  Mijn moeder zei altijd: je krijgt kracht naar kruis,
  dat ervaar ik tegenwoordig ook. De situatie waarin ik zit met 1 van onze kinderen is heel vreselijk en toch kun je daar op een bepaalde manier toch mee om gaan.

 11. De bijbel in combinatie met GA.. leuk haha! Ik ken de bijbel echter niet en heb er ook niet zo veel mee. Ik vind het wel mooi om te zien hoe je deze link hebt gemaakt.

 12. Dus volgens Grün zou hij beter met links kunnen masturberen :-D
  Jezus bedoelde het ook niet letterlijk natuurlijk. Je oog uitrukken kun je vergelijken met Job, die 'een verbond met zijn ogen' had gesloten: hij wilde niet naar andere vrouwen kijken -Jezus zelf zei later dat alleen al kijken (met de bedoeling om hartstocht op te wekken) al overspel was. Job was een rechtvaardige man immers.
  Je hand afhakken is in dei zin ook figuurlijk: Als je dingen doet die tegen Gods wil ingaan, moet je je bovenmatig inspannen om je gewoontes te veranderen, zodat je dat niet meer doet.
  Er blijven altijd enge kerken waar je rare dingen leert natuurlijk. Paulus drong daarom niet voor niets zo aan op 'onderscheidingsvermogen' en de Bereeërs werden geprezen omdat ze alles wat ze hoorden zelf uitplozen aan de hand van de Schrift.

 13. Ik vind het allemaal onzin. Ik ben gedoopt en heb mijn communies gedaan, maar dat was omdat het moest van mijn ouders. God doet me niets en ik ben ook niet gelovig. Ik geloof wel in een hogere kracht en in de kracht van karma.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder