Zomertijd 2018

zomertijd 2018

Zaterdagnacht zijn alle klokken weer een uur vooruit gezet. Ik kan dat nu goed onthouden met het volgende trucje:

Vóórjaar, dus de klokken gaan een uur vóóruit.

Dankzij de moderne techniek werd de wintertijd op mijn activity tracker en computer automatisch verzet naar de zomertijd. Maar we hebben ook diverse klokken in huis, en die vereisten ouderwets handwerk : ) Zie ook foto!

Ik moet nog wel wennen aan de zomertijd

Ik had er vanochtend trouwens wel last van. Gevoelsmatig moest ik om 5.30 opstaan, maar volgens de zomertijd was het toch echt 6.30. Dus een beetje wennen aan de zomertijd moet ik nog wel.

Lees ook mijn post over wat nu beter is: wintertijd zomertijd.

Hoe ervaar jij de overgang naar de zomertijd? Gaat het makkelijk, of moet je wennen?

Similar Posts

28 Comments

 1. ik heb er erg véél last van :-( vorig jaar ben ik een maand en meer uit mijn doen geweest.... al mag het zomeruur wel blijven ivm de zon die nu een uurtje langer op de tuin zit s'avonds,dat is zowaar wel het enige voordeel hoor.Voor de rest ben ik stikkapot van dat uur minder slaap, ik ben wel een enorme slaapkop moet ik eerlijk toegeven ;-)

 2. Ik moet altijd een beetje lachen om het gezever over dat uurtje minder slapen. Volksstammen gaan naar alle oorden van de wereld met diverse uren tijdverschil maar dat ene uurtje is nu opeens een probleem. Een lief vriendinnetje gaat desnoods voor een lang weekend naar Griekenland (meerdere keren per jaar naar de VS en Antillen en dan hoor ik niets. Ook niet als ze een nachtje doorhaalt bij een leuk feest. Gaat de klok een uurtje vooruit dan is ze weken van slag. Terwijl ze de hele zondag in bed kan blijven want grote kinderen.

 3. Ik vind het heerlijk hoor! En ik heb op mijn vrije dag vanochtend nog even van het "extra uurtje" slaap genoten. In plaats van 8 werd mijn peuter om 9 uur wakker. Helemaal top!

 4. Mens wat ben je slank! (dat ben jij toch op de foto?). Afijn, het ging over het verzetten van de klok. Ik vind het ronduit ruk. Afgelopen avond op tijd naar bed gegaan (uurtje of tien lag ik er al dik in). Om half 2 sliep ik nog niet. Ondertussen was ik begonnen met piekeren dus ben ik er toch maar een uurtje uit gegaan. En heb ik van alles en nog gelezen op mijn mobiele telefoon (lekker goed voor je slaap). Om toen weer mijn bed in te gaan. Resultaat? Een uurtje of 2 / 4 slaap. Versnipperd. Snik.

 5. Vind het helemaal niks. Heb er ook altijd een week last van. Mogen ze van mij direct afschaffen. En nee, ik vlieg ook niet de hele wereld over, zoals iemand hiervoor schreef. Daar zou ik net zoveel last van hebben denk ik...

 6. Ik heb bijna geen last van het uurtje vooruit, maar het uurtje terug in oktober. Dan ben ik echt een paar weken van slag, dus van mij mag het deze tijd blijven. De kinderen hebben er ook bijna geen last van. En ik vind, ondanks dat ik een ochtendmens ben, heerlijk dat het savonds langer licht is. Ga gewoon normale tijd op bed dn heb dan ook geen last van het licht in mijn slaapkamer.

 7. Waar ik aan moet wennen dat het smorgens zo laat licht is, dat vind ik het aller vervelends, ook vooral in het najaar!

 8. Mij viel het ook al op, wat ben je toch ontzettend slank, bofkont!
  Ik merk nooit iets van het verzetten van de tijd en mijn man en drie kinderen hoor ik er ook nooit over.

  Ook toen ze klein waren kon ik het niet aan de kinderen merken.
  Geen idee waarom de één wel last heeft en een ander er niets van merkt...

 9. Bij mijn staat er 1 klok nog verkeerd.
  Ik weet niet hoe de klok van mijn magnetron werk....
  Maar verder heb ik nooit zo veel last van die verandering.
  Alleen de eerste ochtend toen ik wakker werd dacht ik wat is het nog donker..

 10. Het klinkt belachelijk, maar ik ben juist extra vroeg wakker. Misschien onbewust bang om te verslapen ofzo. Of is het soms volle maan deze week? ;)

 11. Voor de kinderen heb ik de avond ervoor de klok al verzet, zodat ze "op tijd" naar bed gingen. Zelf heb ik er niet zoveel last van, maar ik word 's ochtends wel een uurtje eerder wakker, maar dan draai ik mij gewoon nog een keertje om

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.