Reacties

Hoe vind je een goede klusjesman? — 35 reacties

 1. Het is tegenwoordig met internet natuurlijk heel makkelijk zoeken naar hulp. Ik weet van mensen die studenten vragen voor hulp en dit gaat hartstikke goed ( hier gaat het dan om computers installeren etc). Ik ben ook altijd wel van het rond vragen, de informatie van anderen, kan vaak helpen met het zoeken van d eggende klusjesmannen.

 2. Als alleenstaande moeder heb ik veel gebruik van de Gouden Gids, omdat er toen nog geen internet was. Tegenwoordig heb ik die handige man zelf in huis en daar maakt mijn dochter dan weer goed gebruik van.. ;-)

 3. Mijn man werkte voordat hij zich omschoolde tot leraar als loodgieter en elektricien, dus ik bof echt! Dingen die hij echt niet kan, al is het maar weinig, daar zoeken we altijd iemand voor op Werkspot. Maar ik geloof dat dit maar 1x gebeurd is!

 4. Gelukkig is mijn vriend wel erg handig, maar heeft niet altijd tijd. Daarom blijven dingen vaak toch liggen. Ik ga daarom ook maar eens op zoek naar een klusjesman voor erbij

 5. ik ben zo'n bofferd: mijn man is met de hamer in de hand geboren..
  Maar er zijn ook klussen, zoals een badkamer aanleggen, die we echt uitbesteden hoor. Wij hebben hier een enorm netwerk, en daar zit altijd wel iemand in, die we een klus kunnen toevertrouwen

 6. Ik heb hier eerlijk gezegd nog niet eerder bij stilgestaan. Ik kom zelf uit een gezin waarin er altijd ‘eerst zelf proberen en dan pas hulp vragen’ werd geroepen. Dus wij hebben het wel met de paplepel ingegoten gekregen thuis en handige klusjes mannen in de familie. Dat ligt bij mijn vriend wel anders, maar hij probeert het wel en word ook steeds handiger. Oefening baart gelukkig kunst en dat scheelt weer in de portemonnee!

 7. Vinden jullie ook dat in onze jeugd ouders hadden moeten stimuleren om fietsenbanden te plakken, leren zagen ,of de boot te hanteren. Best belangrijk dat je als meisje wegwijs gemaakt wordt in die mannenwereld.ik heb nu wel een boek, klussen voor vrouwen. Maar dat werkt niet erg!

 8. Klusjesmannen die van veel standaardklusjes wel iets weten zijn er in overvloed. Zoek je echter vakkundige ambachtslieden dan wordt het een heel ander verhaal. Uitzonderingen daargelaten zijn ze hoog bejaard of ze leven niet meer. En nieuwe aanwas ligt op het niveau van de hobbysfeer, klusjesmanniveau dus.

  Veel in en om het huis doe ik zelf omdat ik een ambachtelijke achtergrond heb.

  Citaat Sylvia: @ Vinden jullie ook dat in onze jeugd ouders hadden moeten stimuleren om fietsenbanden te plakken, leren zagen ,of de boot te hanteren. Best belangrijk dat je als meisje wegwijs gemaakt wordt in die mannenwereld.@

  Ik vind dat vanzelfsprekend Sylvia. Mijn drie zonen heb ik leren tuinieren en een fietsenband plakken. Maar ook schilderen, boren en pluggen en een pakking van een lekkende kraan vervangen evenals een autoband verwisselen. Hun moeder leerde ze ook koken. Weliswaar geen culinaire hoogstandjes. Maar een fatsoenlijke warme hap op tafel zetten kunnen ze alle drie. Verloren geraakte knopen aanzetten kunnen ze overigens ook.

  Allemaal alledaagse dingen die je als jongen of meisje gewoon behoort mee te krijgen.
  Wat is er gebeurd dat deze kennisoverdracht niet of nauwelijks meer plaatsvindt? Ik vind het maar vreemd.

  • Ik vind het mooi hoe je je kinderen hebt toegerust voor het leven Joannes! Dit soort praktische vaardigheen zijn zeker handig om te hebben. Ik moet bekennen dat ik die als opgroeiende tiener ook niet heb geleerd. En daar heb ik nog best wel eens last van.

 9. Mijn man heeft gouden handjes. Hij zet zo een nieuwe schutting neer, maakt een aparte boekenkast voor een lastige hoek, allerhande meubels, zet een dakraam erin...die kan alles. Maar loodgieterij, daar begint ie zelf niet aan. Dat is een vak apart.

 10. Dat lijkt mij handig als een handig mensen in je familie hebben. Mijn schoonvader is heel goed met klussen. Maar ik wil ook soms zelf doen, lijkt mij leuk, alleen geen compleet gereedschap in huis

 11. Zo eenvoudig kaan het zijn, dat dacht ik bij het laatste.
  Ik ben maar alleen, heb dus vaak hulp nodig. Ik ben wel een letser, vriendendiensten bij elkaar, zalig systeem. Ik doe iets voor de éne dat ik goed kan en de andere doet iets voor mij... heel eenvoudig uitgelegd. Voelt niet als profiteren, maar er zijn voor elkaar.

 12. Ik heb een handige vrouw. Van mezelf ben ik vrij handig, maar ik heb enorm veel van haar geleerd, omdat ze vindt dat ik ook de kans moet krijgen om het een keer te doen. We doen heel veel zelf, ook elektriciteit.

  Vroeger was het niet zo gebruikelijk dat een vrouw handig was, dus echt van huis uit meegekregen heb ik het niet. De interesse was er wel, dus ik heb op mijn elfde ook gereedschap gekregen van mijn ouders :)

  Als dingen stuk gaan, proberen we het te repareren. Tenzij het bijvoorbeeld de versterker is, daar wagen we ons niet aan. Zolang het simpel is, lukt het ons wel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder