21 bemoedigende spreuken en citaten aan de wand

bemoedigende spreuken

Bemoedigende spreuken en leuke en/of grappige citaten zijn populair op het moment.

Ze worden gebruikt als bemoediging, motivatie, oppeppertje en sommige zijn goed voor een glimlach.

Soms krijg ik er wel eens de kriebels van, omdat ze vaak zo’n enorm open-deur-gehalte hebben. Maar ik moet toegeven: er is vaak geen speld tussen te krijgen, zo waar zijn ze.

Een inspiratie wand met bemoedigende spreuken

Recent kwam ik op een blog, helaas weet ik niet meer welke, waarbij de blogger een speciale wand had gemaakt met bemoedigende spreuken.

Ze had een stuk of tien bemoedigende spreuken ingelijst en die bij elkaar gehangen. En dat stond echt heel leuk. Bovendien kan ik me voorstellen dat elke keer dat je langs zo’n wand loopt, je als het ware een steuntje in de rug krijgt.

Woorden zijn krachtig!

Dus als je bijvoorbeeld van plan bent om af te vallen, minder te snoepen, of wilt beginnen met hardlopen dan kan zo’n inspiratiewand met bemoedigende spreuken daarbij helpen.

inspiratiewand

Maak je eigen inspiratiewand – spreukenwand

Het is niet moeilijk om zelf een inspiratiewand te maken. Hieronder geef ik een stappenplan.

1. Kies een muur voor je spreukenwand

Stap één is natuurlijk een geschikte muur uitzoeken waarop je je spreuken gaat ophangen. Het handigst is een plek waar je regelmatig langs loopt, zodat je de spreuken ook echt ziet.

Zelfs al loop je er alleen maar langs, je onbewuste pakt toch de boodschap op : )

Overleg wel even met een eventuele partner over je inspiratiewand. Je wilt niet allemaal mooie spreuken afdrukken om vervolgens geboycot te worden door je partner. Als de basis gelegd is, is het tijd om de spreuken te gaan verzamelen.

2. Verzamel leuke en bemoedigende spreuken

De simpelste manier om spreuken te verzamelen is naar de Action en/of Blokker gaan en daar een aantal kant en klare bordjes met mooie spreuken kopen.

Maar het is heel goed mogelijk dat die spreuken je net niet aanspreken. Is dat het geval, dan maak je gewoon je eigen afdrukken van spreuken.

Maar dan moet je natuurlijk wel spreuken hébben. Gelukkig zijn die heel makkelijk te vinden, want zoals ik al zei: spreuken en wijsheden zijn hot. Mijn belangrijkste tip is deze:

Ga naar https://www.pinterest.com en type in de zoekbox ‘wisdom’ of ‘wijze spreuken’ in.

Kies er 7 uit die je mooi vindt. Ik noem een specifiek getal, want het is makkelijk om compleet overweldigd te raken door de grote hoeveelheid anders.

3. Druk de spreuken af of print ze uit

Heb je spreuken gevonden die je aanspreken? Dan is het tijd om ze af te drukken, of uit te printen. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt de spreuken online laten afdrukken en bijvoorbeeld op stevig canvas/karton laten afdrukken. Dat is ook een leuk idee voor bedrijven die saaie kantoorruimtes willen opvrolijken.

Voor een rustige look is het slim om steeds hetzelfde lettertype te gebruiken.

Lijst daarna de spreuken in, indien nodig, en hang ze op. Ook hier geldt: dezelfde kleur lijstjes zorgen voor één geheel en rust. Maar als je juist houdt van kakelbont, kies dan voor allerlei verschillende vormen van lijstjes en kleurtjes.

Klaar is je inspiratiewand met bemoedigende en leuke spreuken!

21 Bemoedigende spreuken

 1. Achter de wolken schijnt de zon
 2. Elk nadeel hep z’n voordeel (Cruiff)
 3. Het kan nooit zo donker zijn of het wordt weer licht. (Liedje van Hepie en Hepie!)
 4. You can do it!
 5. When the going gets tough, the tough get going.
 6. Op elk potje past een dekseltje!
 7. Geen rozen zonder doorns
 8. Je kan de windrichting niet veranderen, maar wel de stand van je zeilen.
 9. De enige wijsheid die echt telt, is dat je weet dat je niets weet. (Socrates)
 10. Gebruik al je talenten. Het zou erg stil zijn in het bos
  als alleen de beste vogel zou zingen en de rest zou luisteren. (Collega blogger DiMario)
 11. Er is altijd weer een morgen.
 12. Als je er niet aan doodgaat, word je er sterker van. (Nietzsche)
 13. Pluk de dag.
 14. Wie in het dal blijft ziet nooit de andere kant van de berg.
 15. In het oog van de storm is het rustig.
 16. Wie durft te verdwalen vindt nieuwe wegen.
 17. Je moet het ijzer smeden als het heet is.
 18. Elke reis begint met een eerste stap.
 19. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan. (Pippi Langkous)
 20. Niet alles wat je denkt is waar.
 21. Het mooiste uitzicht komt na de zwaarste klim.
 22. Scherven brengen geluk.

WC quotes bordjes

Mijn ouders hadden een WC quote sticker, met daarop de tekst: ‘Heren doe de bril omhoog, dames zitten ook graag droog.’

Het is een klassieker, maar een waarheid als een koe!

Hieronder nog een aantal WC quotes:

 1. Laat alle hoop varen.
 2. Laat hier uw boodschap achter.
 3. Dit is de enige plaats delict waar sporen uitgewist mogen worden.
 4. De beste stoel van het huis.
 5. Vergeet niet je handen te wassen!

Spreuken herfst quotes

Hieronder een aantal bemoedigende spreuken over de herfst!

 1. Elk voorjaar heb zijn najaar.
 2. Uit de dromen van de lente wordt in de herfst jam gemaakt.
 3. Herfst: de laatste en mooiste glimlach van het jaar.
 4. Er is een milieuvriendelijk ontbladeringsmiddel gevonden: de herfst.
  (Fons Jansen)
 5. De herfst neemt geen blad voor de mond.
 6. Ook de herfst heeft zonnige dagen.

Bemoedigende spreuken inspiratie

In onderstaand filmpje vind je nog meer bemoedigende spreuken en inspiratiel

Lees ook: een leugentje om bestwil.

Wat hangt er bij jou aan de muur wat betreft bemoedigende spreuken?

Similar Posts

77 Comments

 1. Toen ik ging emigreren kreeg ik van vrienden een tegel met ‘Wie zijn Eigen weg gaat kan nooit worden ingehaald’. Na twee jaar denken weet ik eigenlijk nog steeds niet of hij klopt ;-)

 2. Ik heb op het toilet zoiets hangen, een koelkastmagneet met daarop de tekst: “Mothers are angels in training” ;) , maar ik zou toch geen muur vol willen met van die wijsheden.
  Het heeft dan iets dwingends, terwijl zoiets in een subtiel hoekje meer effect kan hebben om over na te denken.

  Groetjes Lily

 3. Ik heb niets aan de muur hangen maar heb wel zo’n kadertje op de kast staan. “So many of my smiles begin with you”. Die staat bij de prentjes van de geliefden die we dit jaar verloren hebben.

 4. Hier absoluut geen spreuken aan de muur. Ik houd niet van hypes en hoef ook geen bordje thuis met in koeienletters HOME. Alsof je niet weet dat dat jouw thuis is.

 5. Heel leuk idee! Dit soort dingen vind ik altijd vooral leuk in het toilet. Van teksten die beginnen met ‘In dit huis…’krijg ik wel altijd een beetje de kriebels.

 6. Wij hebben een bordje in de hal met de tekst: be nice or go away en een in de keuken met ‘have a coffee, do stupid things with more energy’ ????
  Van de bordjes met ‘in dit huis….’ en de letters HOME’ word ik niet goed.

 7. Ik heb in de wc een lijstje met de spreuk Less is more hangen en op de gang een canvas met Home is where ever I am with you. Verder geen spreuken. Te veel vind ik ook niet mooi. Ik deel overigs elke week via Social media zelfgemaakte quotes.

 8. Weinig, twee schilderijen en een prent in de kamer,
  een hart in de keuken om uitnodigingen,kaarten en fotootjes in op te hangen,
  een grote spiegel in de gang!
  Spreuken, heel leuk om te lezen!

 9. Nog niet veel. Onze muren moeten nog worden gestript en opnieuw gestuckt worden. Heb wel voor de fun wat zelf gemaakte bordjes ophanden met o.a. de tekst ‘dare to dream big’

 10. Een trend heeft altijd een moment waarop iedereen verzadigd is. Ik denk dat dat voor spreukenborden binnen afzienbare tijd gebeurd, maar ik kan het niet helpen : ik vind ze leuk.
  Ik heb mijn eigen ‘spreuk’ Is dat wat je drijft hetzelfde als dat wat je gaandeweg houdt? laten tekenen door collegablogger en handletterer Emilie en die ingelijst.

  1. Je zou dan eigenlijk zo’n handige schilderijlijst moeten laten bevestigen. Daar kun je dan vervolgens gewoon schildertijtjes etc. op zetten, en makkelijk weer wisselen.

 11. Ik vind een spreuk aan de muur echt heel erg leuk. Als ik later alleen woon wil ik dit erg graag in mijn woonkamer. Bij ons thuis hangt er een schilderij en een grote foto!

 12. Jaa, ik houd van zulke spreuken! Begin september ga ik verhuizen naar een (studenten)kamer in Zwolle en ik heb allemaal al lijstjes gekocht mét spreuken. Deze lijstjes krijgen een mooie plek op mijn kamer. X A

 13. Ik vind sommige quotes wel mooi om aan de wand te hangen, maar dan zou ik er maar eentje doen. Niet de hele wand vol. Ik heb nu wel wat foto’s aan mijn muur hangen.

 14. Aan mijn wand hangt een planbord, schilderijen, fotolijstjes, een grote landkaart en uilen. Echt prachtig. Quotes vind ik helemaal geweldig. Die komen er vast bij.

 15. Ik vind deze trend met inspiratiewanden prachtig! Ik ben aan het renoveren van mijn huis, en mijn volgende stap is de keuken. Ik denk dat een van de muren daar perfect is om spreuken op te hangen! Ik laat specialisten het basisontwerp doen en vraag ze om een muur wit te laten blijven voor citaten!

 16. Zo’n spreukenverzameling is mij wat te druk, maar ik heb wel twee fotolijstjes in huis met spreuken/Bijbelteksten. Het fijne van dingen in een lijstje vind ik dat je ze ook af en toe kunt wisselen. Niet dat ik dat al gedaan heb, maar het kan;). Als je een kant en klaar bordje koopt met een spreuk erop, is dat toch anders.

 17. Ik hang wel eens iets aanmoedigend op mijn koelkast. De mooiste spreuk vind ik: I will not let anyone walk through my mind with their dirty feet. Van Ghandi.

 18. Wat een zalige spreuken. Toen ik, een paar jaar geleden, bij mijn vriend in trok moesten zowel zijn als mijn katten aan elkaar wennen. Op een gegeven moment ging het best fout. Toen stond ik op en riep ‘hela, hier is geen plaats voor drama’. Raar maar waar, het werkte. Later heb ik deze spreuk op de schouwwand geschilderd. Elke bezoeker die over de vloer kwam vond dit geweldig. Wat een fijne herinnering zeg.

 19. Ik heb hier eigenlijk geen spreuk in het huis hangen. Daarom doe ik het maar elke dag op de blog.

  Love As Always
  Dimario

 20. Naast mijn pc hangt op ooghoogte en klein tegeltje met de spreuk; ‘Wie sturen kan zeilt bij elke wind’
  Ooit gekregen van mijn moeder toen ik in een moeilijke periode zat. Het is me dierbaar.
  Verder in huis geen spreuken.

 21. Ik heb een spreuk op mijn slaapkamer: “Het gras groeit niet harder als je er aan trekt”

 22. Jij bent mijn paraplu in de regen.,
  Tsja, die hangt hier in het toilet.
  Moest wel even alles lezen om te zien of die er al niet tussen stond :)

 23. Zo’n muur is een tof idee. Zelf zou ik wel voor op werk een mok met een quote willen. Iets in de trant van You Can Do It! of Let It Be

 24. Bij onze keukentafel hangt het bord: Als ik gemekker wil horen, dan koop ik wel een geit. Deze spreuk is bedoeld voor onze dochters

 25. Ja superleuk. In onze oude woning hing onze wc vol met spreuken en leuke tekstjes. Heb je meteen wat te lezen ;)

 26. Heel eerlijk? Ik vind dat soort quotes best erg (zeker die van ‘hotel mama’ en dat soort dingen), sorry. Maar die WC-quotes zijn hilarisch!!! Die vind ik eerlijk gezegd wel heel erg grappig. Mijn soort humor vermoed ik.

 27. Heerlijk die tegeltjes soms beetje nostalgie maar ik hou er wel van
  En leuk je eigen tegeltje maken
  Ik heb ooit borduurwerkjes gemaakt met die 2 popjes liefde is, liggen nu op zolder wil ze niet wegdoen

 28. Ik heb nu een koffie quote aan de muur hangen: I only drink coffee on days ending with ‘y’.
  En in de badkamer: hi siri, remove my makeup!

 29. Ik heb een letterbord in de keuken staan waar ik eens in de zoveel tijd de quote van verander.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.