|

Interieur trend: spreuken en citaten aan de wand

inspiratiewand

Spreuken en citaten zijn populair op het moment.

Ze worden gebruikt als bemoediging, motivatie, oppeppertje en sommige zijn goed voor een glimlach.

Soms krijg ik er wel eens de kriebels van, omdat ze vaak zo’n enorm open-deur-gehalte hebben. Maar ik moet toegeven: er is vaak geen speld tussen te krijgen, zo waar zijn ze.

Een inspiratie wand met bemoedigende en wijze spreuken

Recent kwam ik op een blog, helaas weet ik niet meer welke, waarbij de blogger een speciale wand had gemaakt met bemoedigende citaten. Ze had een stuk of tien spreuken ingelijst en die bij elkaar gehangen. En dat stond echt heel leuk. Bovendien kan ik me voorstellen dat elke keer dat je langs zo’n wand loopt, je als het ware een steuntje in de rug krijgt.

Woorden zijn krachtig!

Dus als je bijvoorbeeld van plan bent om af te vallen, minder te snoepen, of wilt beginnen met hardlopen dan kan zo’n inspiratiewand daarbij helpen.

Maak je eigen inspiratiewand

Het is niet moeilijk om zelf een inspiratiewand te maken. Hieronder geef ik een stappenplan.

1. Kies een wand

Stap één is natuurlijk een geschikte muur uitzoeken waarop je je spreuken gaat ophangen. Het handigst is een plek waar je regelmatig langs loopt, zodat je de spreuken ook echt ziet. Zelfs al loop je er alleen maar langs, je onbewuste pakt toch de boodschap op : ) Overleg wel even met een eventuele partner over je inspiratiewand. Je wilt niet allemaal mooie spreuken afdrukken om vervolgens geboycot te worden door je partner. Als de basis gelegd is, is het tijd om de spreuken te gaan verzamelen.

2. Verzamel spreuken die je aanspreken

De simpelste manier om spreuken te verzamelen is naar de Action en/of Blokker gaan en daar een aantal kant en klare bordjes met mooie spreuken kopen. Maar het is heel goed mogelijk dat die spreuken je net niet aanspreken. Is dat het geval, dan maak je gewoon je eigen afdrukken van spreuken.

Maar dan moet je natuurlijk wel spreuken hébben. Gelukkig zijn die heel makkelijk te vinden, want zoals ik al zei: spreuken en wijsheden zijn hot. Mijn belangrijkste tip is deze:

Ga naar https://www.pinterest.com en type in de zoekbox ‘wisdom’ of ‘wijze spreuken’ in.

Kies er 7 uit die je mooi vindt. Ik noem een specifiek getal, want het is makkelijk om compleet overweldigd te raken door de grote hoeveelheid anders.

3. Druk de spreuken af of print ze uit

Heb je spreuken gevonden die je aanspreken? Dan is het tijd om ze af te drukken, of uit te printen. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt de spreuken online laten afdrukken en bijvoorbeeld op stevig canvas/karton laten afdrukken. Dat is ook een leuk idee voor bedrijven die saaie kantoorruimtes willen opvrolijken.

Voor een rustige look is het slim om steeds hetzelfde lettertype te gebruiken.

Lijst daarna de spreuken in, indien nodig, en hang ze op. Ook hier geldt: dezelfde kleur lijstjes zorgen voor één geheel en rust. Maar als je juist houdt van kakelbont, kies dan voor allerlei verschillende vormen van lijstjes en kleurtjes.

Klaar is je inspiratiewand!

Wat hangt er bij jou aan de muur?

Similar Posts

53 Comments

 1. Toen ik ging emigreren kreeg ik van vrienden een tegel met ‘Wie zijn Eigen weg gaat kan nooit worden ingehaald’. Na twee jaar denken weet ik eigenlijk nog steeds niet of hij klopt ;-)

 2. Ik heb op het toilet zoiets hangen, een koelkastmagneet met daarop de tekst: “Mothers are angels in training” ;) , maar ik zou toch geen muur vol willen met van die wijsheden.
  Het heeft dan iets dwingends, terwijl zoiets in een subtiel hoekje meer effect kan hebben om over na te denken.

  Groetjes Lily

 3. Ik heb niets aan de muur hangen maar heb wel zo’n kadertje op de kast staan. “So many of my smiles begin with you”. Die staat bij de prentjes van de geliefden die we dit jaar verloren hebben.

 4. Hier absoluut geen spreuken aan de muur. Ik houd niet van hypes en hoef ook geen bordje thuis met in koeienletters HOME. Alsof je niet weet dat dat jouw thuis is.

 5. Heel leuk idee! Dit soort dingen vind ik altijd vooral leuk in het toilet. Van teksten die beginnen met ‘In dit huis…’krijg ik wel altijd een beetje de kriebels.

 6. Wij hebben een bordje in de hal met de tekst: be nice or go away en een in de keuken met ‘have a coffee, do stupid things with more energy’ ????
  Van de bordjes met ‘in dit huis….’ en de letters HOME’ word ik niet goed.

 7. Ik heb in de wc een lijstje met de spreuk Less is more hangen en op de gang een canvas met Home is where ever I am with you. Verder geen spreuken. Te veel vind ik ook niet mooi. Ik deel overigs elke week via Social media zelfgemaakte quotes.

 8. Weinig, twee schilderijen en een prent in de kamer,
  een hart in de keuken om uitnodigingen,kaarten en fotootjes in op te hangen,
  een grote spiegel in de gang!
  Spreuken, heel leuk om te lezen!

 9. Nog niet veel. Onze muren moeten nog worden gestript en opnieuw gestuckt worden. Heb wel voor de fun wat zelf gemaakte bordjes ophanden met o.a. de tekst ‘dare to dream big’

 10. Een trend heeft altijd een moment waarop iedereen verzadigd is. Ik denk dat dat voor spreukenborden binnen afzienbare tijd gebeurd, maar ik kan het niet helpen : ik vind ze leuk.
  Ik heb mijn eigen ‘spreuk’ Is dat wat je drijft hetzelfde als dat wat je gaandeweg houdt? laten tekenen door collegablogger en handletterer Emilie en die ingelijst.

  1. Je zou dan eigenlijk zo’n handige schilderijlijst moeten laten bevestigen. Daar kun je dan vervolgens gewoon schildertijtjes etc. op zetten, en makkelijk weer wisselen.

 11. Ik vind een spreuk aan de muur echt heel erg leuk. Als ik later alleen woon wil ik dit erg graag in mijn woonkamer. Bij ons thuis hangt er een schilderij en een grote foto!

 12. Jaa, ik houd van zulke spreuken! Begin september ga ik verhuizen naar een (studenten)kamer in Zwolle en ik heb allemaal al lijstjes gekocht mét spreuken. Deze lijstjes krijgen een mooie plek op mijn kamer. X A

 13. Ik vind sommige quotes wel mooi om aan de wand te hangen, maar dan zou ik er maar eentje doen. Niet de hele wand vol. Ik heb nu wel wat foto’s aan mijn muur hangen.

 14. Aan mijn wand hangt een planbord, schilderijen, fotolijstjes, een grote landkaart en uilen. Echt prachtig. Quotes vind ik helemaal geweldig. Die komen er vast bij.

 15. Ik vind deze trend met inspiratiewanden prachtig! Ik ben aan het renoveren van mijn huis, en mijn volgende stap is de keuken. Ik denk dat een van de muren daar perfect is om spreuken op te hangen! Ik laat specialisten het basisontwerp doen en vraag ze om een muur wit te laten blijven voor citaten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.