Reacties

Je moet het ijzer smeden als het heet is — 25 reacties

 1. Nu ik thuis ben best wel erg, merk ik... Zo wilde ik vandaag naar de bieb gaan, maar omdat het regent doe ik dat maar een dagje later. :)

  Toen ik werkte had ik dat minder.... Dan moet je er wel uit op de tijden dat je werk dat van je vraagt. Ook al zie je dat zelf eigenlijk niet zo zitten op dat moment.

 2. Kookwas??! Die draai ik nooit. Schijnt wel goed voor de machine te zijn ;) maar ik denk niet dat mijn kleren dat overleven... wat voor dingen doe jij in de kookwas?
  Ik laat m'n agenda wel een beetje door het weer bepalen, tenminste als ik weet dat het morgen gaat regenen, bijvoorbeeld.

 3. Hmwoa ik let wel op het weer als ik de was buiten ga hangen en zonder knijpers??? dta kan hier aan de kust echt niet, waait vaak veel te hard. Bijkomend voordeel is dat de was met een uurtje wel droog is.
  En neen mijn agenda word niet echt bepaald door het weer. denk ik :-)

  • In de Noordoostpolder waait het ook altijd. In het voorjaar is het in de zon heerlijk en zodra je de bocht om bent en je loopt in de schaduw dan is het meteen vijf graden kouder. ik houd trouwens niet van de wind.
   Hier was het vandaag ook mooi weer met veel zon. De buien dreigden wel. Maar het bleef droog.

 4. Gras afrijden stel ik zowiezo altijd uit tot het weekend (nachttarief) en bij goed weer laat ik effectief mijn ander werk staan want gras kun je enkel afrijden als het droog is. Tuinieren zal ik niet doen in de regen.Ramen wassen doe ik enkel al het droog weer is maar als er regen wordt voorspeld, begin ik er gewoonweg niet aan.Indien ik was genoeg heb om een volle machine te draaien, doe ik dat zeker al ik de was kan buiten drogen want toch veel makkelijker of binnen een rekje zetten en de vochtigheid in huis hebben. Zit mijn wasmachine niet vol genoeg dan stel ik het wassen wel uit.Ik doe alle boodschappen per fiets dus ik 'mik' dat zoveel mogelijk tussen de regenbuien door. Heb ik dringend iets nodig en het regent toch, tja, pech dan neem ik toch niet de wagen en word ik maar nat op mijn fiets (als ik terug thuis ben doe ik droge kleren aan dus gene probleem) Ik ben thuisblijfmoeder dus heb de luxe om mijn werk, boodschappen te schikken zoals ik wil afhankelijk van waar ik zin in heb, het weer, andere verplichtingen....

  • Simone, gras afrijden is 'hier' met een grasmachine over het gras rijden.... Gras 'maaien' zouden wij hier eerder interpreteren als met de hand met een zeis gras afdoen...

  • Dankje voor de uitleg.
   Ik rij dus hier thuis gras af. Want ik loop achter een machine, een maaier die werkt met benzine.
   Nog een nieuwe woord geleerd. Dat gebeurt nog na ... Ruim 19 jaren :-)

 5. Vóór de regen zorg ik nu bijvoorbeeld dat er blaadjes geveegd zijn, er liggen er best al veel in de tuin en de was kan dan ook beter wachten evenals bbq-en en boodschappen halen op de fiets. Is het bloedheet, dan ga ik vroeg aan de slag als het nog koel is en doe ik zeker de strijk die dag niet en maak ook geen ovengerechten, dat komt juist op een kille dag wel weer. Ik kan nu ik er zo bij nadenk nog veel meer bedenken en besef dat het weer toch best heel bepalend is voor mijn planning. Het is maar goed dat ik mijn tijd momenteel zelf kan indelen, anders zou ik heel vaak balen...

 6. Jij heb het getroffen met het weer! Vanmorgen was het een tijd mooi, maar vanaf een uur of 12 plenst het almaar door. Maandag is hier altijd wasdag, dus dan maar boven hangen of in de droger. (haha-knijpers.. als ik ze niet gebruik kan ik de was tussen de koeien vandaan halen, het waait hier altijd. Ik vind wel dat de was sneller droogt wanneer je knijpers gebruikt doordat de was dan niet dubbel aan hangt)

  • Ik denk dat je gelijk hebt Marike, dat de was sneller droogt met knijpers. Als je geen knijpers gebruikt moet het inderdaad meer dubbel hangen. Maar ik vind dat altijd zoveel extra werk...

 7. Alleen voor de tuin werkzaamheden laat ik het weer bepalen. En ik bedoel met het weer ... Alleen de regen.
  En voor de hele rest ... Absoluut geen invloed :-)
  Mijn kilometers hagen snoei ik wel eens bij 25 graden - volle zon.
  Wat bepalend is voor mij is ... Hoeveel uren ik heb achter elkaar!

  • Leuk die verschillen! Als ik dit allemaal zo lees laat ik me best bepalen door het weer. Als het bijvoorbeeld tropisch warm wordt, dan sta ik vroeger op om mijn verplichte tuinierwerk 's ochtends vroeg al te doen.

 8. Als ik iets wil gaan doen dat geen haast heeft of morgen ook nog kan dan laat ik de regen lekker de regen en blijf binnen.

  Mijn was hang ik altijd binnen te drogen.
  duurt misschien iets langer, maar ik hoef nooit te rennen om een nog half natte was binnen te krijgen die ik dan ook nog eens opnieuw binnen op zou moeten hangen.

  • Dat is waar Marlien. Ik heb gisteren aan het eind van de dag inderdaad moeten rennen toen het alsnog ging regenen. Maar nu heb ik wel drie wasmanden vol met schone was. Vandaag regent het, dus mooi moment om het allemaal te gaan vouwen.

  • ps hier valt het bij bakken uit de hemel nu en mijn tuin staat volledig blank.
   Ben ik ff blij dat deWBV vanmorgen vroeg eindelijk de lekkage op het dak gerepareerd heeft.

 9. Jazeker,bij extreem warm of glad weer zorg ik dat de boodschappen in huis zijn.

  Idioot genoeg lette ik veel op de buienradar in verband met de was en dan kwam er geen drupje uit de lucht grom!

  Grappig dat jij de sokken en het ondergoed op de rand van de mand drapeert,als (ook) moeder van 5 ga ik geen 20 paar sokken met knijpers ophangen ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder