Hoe zorg je voor veiligheid in en om je huis?

Schermafbeelding 2013 09 07 om 14.22.13
Mijn favoriete oplossing!

In mei van dit jaar schreef ik over de website Deoplossingvan.nl.

Deoplossingvan.nl is een online platform waar Nederlanders hun ideeën voor veiligheid kunnen plaatsen. De bedoeling is om op een nieuwe manier met risico’s om te gaan. Je kunt je nu eenmaal niet overal voor verzekeren.

1800 oplossingen voor Veiligheid in en om huis

Het eerste thema was ‘Veiligheid in en om huis‘. Sinds april zijn er 1800 oplossingen ingestuurd! Er zit er zelfs eentje bij van een ex-inbreker. Hij adviseert om de deur op slot te doen, als je even naar boven gaat. De oplossingen zijn verrassend, en soms heel grappig. Ze variëren van ‘Hoe voorkom je vlam in de pan’ tot ‘Hoe houd je inbrekers buiten de deur?’ Echt leuk en interessant om te lezen. Je vindt ze hier!

19 september finale ‘Veiligheid in en om huis’

Inmiddels is het platform 4 maanden live, en zijn er 12 finalisten gekozen uit de oplossingen voor het thema Veiligheid in en om huis! Op 19 september beslist een vakjury tijdens een finalebijeenkomst wie het beste idee heeft, en naar huis gaat met de hoofdprijs van 5000 euro, of de publieksprijs van 500 euro.

Ik heb alle twaalf ideeën bekeken, en mijn favoriet is de oplossing van Irene H-S. Haar idee is een ‘Wij zijn Thuis CD’. Op die cd staan zogenaamde leefgeluiden, zodat het net lijkt alsof er iemand thuis is. Dat zal inbrekers vast wel afschrikken.

Nieuw thema op deoplossingvan.nl is reizen

Inmiddels kun je ook oplossingen insturen over veilig reizen! Marcel Biestervelds oplossing is: ‘Je vakantie thuis houden!’ Dan heb je Iren’s cd ook niet nodig!

Wat is jouw favoriete oplossing? Bekijk ze op deoplossingvan.nl.

N.B. Je kunt bij de finale zijn. Geef je op via deoplossingvan/aanmelden. De finale is in het hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg.

Similar Posts

6 Comments

  1. Ik heb even gekeken, maar een hoop van de oplossingen die ik nu zie roepen bij mij vooral een “??” op. Die cd met leefgeluiden vind ik een goede. Verder denk ik dat het ook een kwestie is van je gezonde verstand gebruiken. Ik heb hier nooit de deur open, die zit altijd op slot. Hetzelfde geldt voor de kelderdeur (als iemand dan door het kelderraam komt, komt hij niet verder dan de kelder). Als we weg zijn, zorgen we altijd dat er iemand is die de boel in de gaten houdt. We letten op lampjes en de post is gelukkig niet zichtbaar (valt in huis, maar is niet zichtbaar vanaf een raam). Wel zou ik nog best wat meer maatregelen willen treffen, puur omdat we wat achteraf wonen en ik me niet altijd even prettig voel als ik alleen thuis ben.

  2. Die van Irene is in elk geval de origineelste, al denk ik dat inbrekers daar snel door heen zien. (net als verlichting die automatisch aangaat inmiddels juist duidelijker aangeeft dat er niemand is)
    Zo’n CDtje is trouwens ook handig voor de katten als je wegbent.
    Die horen dan af en toe je stem nog eens.

  3. ik sluit alles wel goed af als ik weg of boven ben en bij ons op het rijtje seinen we elkaar ook altijd in als we langer dan een dag niet thuis zijn,zodat we wat alerter zijn als er bij de buren iets gebeurt bijvoorbeeld als je ziet dat er iemand in de tuin loopt of iets dergelijks.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.