Reacties

Ben jij bang voor inbrekers? Ikke wel! — 23 reacties

 1. 2 Jaar terug is er 3 keer een poging tot inbreken gedaan bij mij. Een keer via de poort. De haak was toen heel ver doorgebogen maar had het niet begeven, het slot helaas wel en moest dus vervangen worden. Ze zijn toen gestoord denk ik door de 5 bouviers die mijn buren hebben.
  De 2 poging via de voordeur, maar die is bij mij altijd op slot en op de 2 schuiven als ik via de achterdeur weg ben. Het hele kozijn was ontzet. Dit heeft de woningbouw herstelt.
  Bij de derde poging trof ik inbreker bij mijn voordeur aan en ik vroeg beleeft of ik hem kon helpen. Hij was de weg kwijt en zocht iemand. Ik heb hem vriendelijk verzocht om met het breekijzer mijn terrein (voortuin) te verlaten met de medeling dat ik de politie ging bellen.
  Nu geef ik als ik wat langer van huis ben even aan de buren door dat ik niet thuis ben. Er komt dan een hond bij hun buiten op de plaats die bij elke vreemdeling aanslaat. Andersom gebeurt het ook, dan melden de buren dat ze de hele dag weg zijn en dat de hond op de plaats zit. Ik reageer dan eerder met kijken als de hond aanslaat.

  Bij mij gaat alles op slot en op de haak/schuif. Een van mijn katten gromt bij niet bekende geluiden en mensen die voorbij lopen. Erg handig, maar geen verdediging. Ik heb 2 krukken en een loopstok bij de hand staan beneden en een spuitbus haarlak. Ik ben ook niet bang om deze te gebruiken.
  Een 20 jaar terug ben ik overvallen in de lift van de flat waar ik toen woonde. Degene die mij kwaaf wilde doen heeft 3 weken niet normaal kunnen plassen door mijn schoppen in zijn kruis. Jammer voor hem, maar dan moet hij me maar niet lastig vallen. Wel ben ik toen binnen 3 maanden verhuisd naar een andere flat omdat ik me er niet meer veilig voelde.

 2. Wij hebben een hond. Altijd gezegd dat hij de inbrekers zou helpen zo goedaardig. Een golden retriever. Tot.... er nu 9 maanden geleden erg ongure types het buurhuis huurde. Dit is een tweede huis van mensen die het niet verkocht krijgen.
  Vanaf het moment dat er iemand, af en toe, was reageerde onze hond erg agressief en heel waaks. De politie zei later dat een hond voelt als er mensen niet deugen. 3 Maanden geleden werd er een wietplantage opgerold. Vanaf dat moment hebben wij onze 'gewone' hond weer terug. De types zijn verdwenen. Toch reageert de hond nu veel allerter. Wat ben ik blij met hem. Dat kan ik je wel vertellen. Mag ik je vragen waarom je niet gaat voor een hond die jou en je gezin beschermt? Plek genoeg zou ik zeggen.

  • Goede Vlijtig met Zuinigheid. Ik zou best een hond willen. Maar ik durf de stap niet zo goed te zetten. Ik ben ooit gebeten door een bouvier dus ik ben voor sommige honden een beetje bang. Bovendien wil ik het dan ook wel goed doen. En ik weet niet of het moeilijk is om een hond te houden.

   Ik heb al wel boeken zitten lezen van Cesar Milan over honden opvoeden en zo.

 3. Hier eigenlijk weiniog deuren op slot. Meestal doet iemand de deur op een slot, maar als ik wegga is alles los. Als ze binnen willen komen ze toch en extra slot is dan overbodig. Toen ik eens wat horde 's nachts ben ik ook gewoon gaan kijken buiten.
  Wel heb ik de gewoonte als ik "iets" zie op de dag en het lijkt vreemd, ik het nummerbord opneem en ongeveer weet wat voor auto. en de tijd. Is politie blij mee hoor als je kan helpen.
  Nog geen gun in huis,maar je weet nooit. Als het komt dan aarzel ik niet.
  Dus inbrekers bezint eer ge begint. KIjk maar naar Maaike hierboven. Goed gedaan!!
  Groet, Wilma

 4. Als ik alleen een nacht thuis ben en de hond slaat aan,dat vind ik griezelig. Ik ga dan zonder licht te maken door het raam kijken. Het was een keer een vrijend buurmeisje op onze stoep en eens een hele vroege huis aan huiskrant bezorger.

 5. Wij wonen ook in het buitengebied en ik ben niet bang, nooit geweest ook. De dichtstbijzijnde buren wonen ongeveer 300 meter verder. We hebben 6 jaar geen hond gehad en ook toen vond ik het niet erg om ('s nachts) alleen thuis te zijn. Als nu de hond midden in de nacht blaft, roep ik een keer en dan stopt hij gelijk met blaffen en slaap ik daarna gewoon weer lekker door.

 6. Brr gelukkig nog nooit meegemaakt, maar wel een keer een bedreiging aan de deur gehad. Met drie enge types. Nu een bouwlamp aan de carport met een sensor voor beweging. En extra sloten op de deur. Deze gaan altijd dicht 's nachts.

 7. Ik ben de helft van het jaar alleen met mijn kinderen ( mijn man vaart) en soms zelfs zijn de kinderen alleen 's nachts als ik moet werken. Daarom heb ik 2 honden, 1 rottweiler, die waarschijnlijk niks doet, maar wel aanslaat en er eng uitziet, en een dwerg pincher, die heel waaks is, en zeker zal vechten met ongure types, dat heeft hij al bewezen. Ik durf ook rustig de achterdeur open te laten als ik even weg ga overdag, geen weldenkend mens komt langs deze twee vriendjes.

  Een klein, pittig hondje is genoeg voor een ongestoorde nachtrust.

 8. Ik ben ook vaak alleen 's nachts, mijn man werkt in shiften. Maar 3 honden, waarvan eentje lekker doorslaapt, eentje de tv mee naar buiten draagt en eentje die gegarandeerd in je kuiten bijt, ben ik echt niet bang. En een alarm is ook mooi meegenomen, al hebben we dat eerder gedaan om de hulpdiensten op een snelle manier te kunnen verwittigen als ik een aanval doe.

 9. O, ja. Ik ben er echt doodsbang voor! (Gelukkig is manlief niet zo heel vaak weg s`nachts.) Ik controleer ook alles minimaal 10 keer voor ik ga slapen. Inderdaad die schoenen voor de deur, maar ook het traphekje gaat op het slot. ( Alsof dat ze gaat tegenhouden... ) vluchtplan zit al in mijn hoofd, maar als ik dan toch wat denk te horen, kruip ik wat dieper weg onder mijn deken. Want als ik de inbreker niet zie, dan zal hij mij toch ook niet zien...?? ;-) ( Nee, ben echt geen held! )

 10. Mijn man is vaak weg s,nachts omdat ie 24 uurs diensten draait, en hier wisseld het gevoel van dapper en bang zijn enorm. Vaak ligt het er ook aan naar wat voor tv programma ik gekeken heb.
  Maar ook hier twee honden in huis en twee katten .
  Die katten zijn eerder wakker als ze iets horen dan de honden, best vreemd maar vaak denk ik dat die beter waken dan de honden.
  Hoewel inbrekers meer ontzag hebben voor onze honden, want toen er bij onze buren ingebroken was hebben de inbrekers een plattegrond laten slingeren waar bij huizen waar ze honden hebben aangevinkt hebben met een groot kruis.
  Onze buurtjes hebben nu dus ook een hondje.

  • Wat een slordige inbrekers zeg! Maar wel informatief! Zo leer je wat over hun manier van denken en werken. Honden zijn dus duidelijk afschrikwekkend. Ik herken wat je zegt over tv-programma's. Als ik iets engs heb gekeken, ben ik 's nachts ook banger.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>