Reacties

Autosleutel kwijt: spoed! Wat nu?! 4 oplossingen! — 35 reacties

 1. Ik leg mijn autosleutel altijd meteen bij thuiskomst op een tafeltje, samen met de bril, die ik tijdens het rijden op heb, een standaard gewoonte.
  Ik heb wel een reserve-sleutel, maar juist die is enigszins een probleem, want die berg ik goed op, zo goed, dat ik steevast vergeet, waar ik die dan neergelegd heb.
  Mijn logica achteraf, waarom ik iets daar neer heb gelegd, is mezelf ook niet altijd duidelijk :P
  Net gelijk maar even gecontroleerd, maar de reserve-sleutel ligt inderdaad op de plek, waar ik hem ook verwachtte.

  Huissleutels zijn ook zoiets, waar ik wel een keer een probleem mee heb gehad, ook een gevalletje van verstrooidheid, maar ik had zonder nadenken de voordeur achter me dicht te trekken om meteen tot de ontdekking te komen, dat zowel mijn autosleutels als huissleutels nog binnen lagen.
  Mijn buurman had wel een sleutel van mijn huis, maar dan zul je zien, dat die niet thuis is en daar sta je dan, je kunt geen kant op...
  Brandweer gebeld, maar die wilde niet helpen: bel maar een slotenmaker, ja, weet je hoe duur dat is, schrikbarend duur.
  Het huilen stond me nader dan het lachen en uiteindelijk heeft een buurmeisje mij geholpen door te hengelen met een kleerhangertje, waardoor gelijk ook duidelijk werd, hoe makkelijk er kan worden ingebroken.
  Sindsdien heb ik een setje sleutels in mijn tasje, maar ook een setje in mijn jaszak.

  Groetjes Lily

  • Wat vervelend dat je jezelf had buitengesloten Lily. Ik heb dat ook een keer gedaan. Op het moment dat je de deur achter je hoort dichtvallen besef je het meteen! Ik ben toen via het keukenraam naar binnengekomen. Maar als dat niet kan, is het echt spuugvervelend zeg. Fijn dat het buurmeisje je kon helpen.

   Dingen zo goed opruimen dat je ze niet kunt weer vinden heb ik ook regelmatig. Het rare is dat je dan inderdaad je eigen gedachtengang niet meer weet!

  • Goed van je Nancy. De oplossing is inderdaad een vaste plek. Maar zelf vergeet ik dat ook nog wel eens. Vooral met mijn schoudertas. Die heeft heel veel vakjes, maar ik vergeet altijd weer om de autosleutel in het juiste vakje te doen.

 2. Sleutels zijn bij mij echt een ramp. Ik ben in heel veel dingen georganiseerd, maar bij de keys iets minder. Ik weet nooit waar ik ze heb gelaten, of ze zitten nog in de deur.

 3. Wij hebben een reservesleutel. Bij de vorige auto zelfs twee.
  Toevallig ben ik vanochtend eindelijk eens op pad gegaan om twee fiets sleutels bij te laten maken. Twee verschillende soorten sleutels en allebei konden ze niet maken. Dus, zelfs fiets sleutels gaat niet vanzelf. Baalde er wel van, zonde van mijn energie. Hopelijk volgende week bij een andere winkel proberen.

 4. Ik heb nog geen auto, dus ook geen sleutels om kwijt te geraken :p mijn huissleutel probeer ik wel zoveel mogelijk op dezelfde plek te leggen, anders ben ik hem gegarandeerd meteen kwijt (#verstrooid) :)

 5. Ik ben nooit mijn autosleutels kwijt. Ze liggen altijd op dezelfde plek. De reserve sleutel ligt bij alle andere reservesleutels, dus is zó te vinden....

 6. Mijn god wat een geld. .. gelukkig heb ik altijd een reserver. Hoop niet dat ik dit ook hoeft te doen een nieuwe aan te laten maken. Maar wel handig om deze tips te weten ( mocht het me wel mis gaan haha )...

 7. Ik heb er 2 in huis, 1 op een goed verborgen plaats en 1tje aan mijn sleutelbos. Maar inderdaad wat doe je als je die kwijtgeraakt? Ik denk dat ik naar mijn garage kan bellen in zo'n geval...

 8. Ik heb geen rijbewijs haha, maar het is mijn man wel eens gebeurd dat hij zn auto sleutel op oefening in Duitsland had laten liggen. Ik ben toen met de trein na de kazerne gegaan om de reserve sleutel te brengen.

 9. Ik heb geen auto dus ik kan mijn sleutels gelukkig niet kwijtraken! Ik zou ze denk ik in een apart vakje in mijn tas stoppen om ervoor te zorgen dat ik ze niet kwijtspeel.

 10. Goed artikel! Ik zie dat de onze auto nog niet in het schema staat (Opel Mokka). Spontaan moet ik nu ook nadenken waar ik ook al weer de reservesleutel heb gelaten. Hmmmm.

 11. zucht.... sleutels. ik ben ze echt om de haverklap kwijt. Helemaal nu ik niet alleen zelf meer de sleutels op een onlogische plek neerleg, maar mijn peuter mijn voorbeeld helaas volgt. Niet zo lang geleden nog de sleutels uit de prullenbak gevist. Gelukkig rijden wij geen nieuwe auto. Geen transponder dus nog, pfoe.

  • Als peuters iets kwijtmaken heb je echt een probleem inderdaad. Dat herinner ik me nog wel. Want hun gedachtenprocessen zijn echt onnavolgbaar : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder