Sleutel verstoppen? Koop een sleutelsteen voor 2,19

sleutel verstoppen

Je sleutel verstoppen in je tuin of ergens bij je huis.

Gewoon voor het geval dat!

Je zal maar je huissleutel verliezen en het huis niet in kunnen.

Maar zelf durf ik onze sleutel niet goed in de tuin te verstoppen. Want als ik hem daar kan vinden, dan kan iemand anders dat misschien ook…

Sleutel verstoppen in een sleutelsteen?

In Amerikaanse films en series zie ik het echter regelmatig. Een familielid komt thuis, en treft een dichte deur aan. Dan zie je ze even zoekend kijken op de grond en vervolgens pakken ze een zogenoemde sleutelsteen!

Daarin zit dan de huissleutel verstopt.

Helaas zie je in diezelfde films en series ook heel vaak dat één of andere engerd even alle stenen goed bekijkt, en op die manier de sleutelsteen ontdekt en zichzelf vervolgens het huis binnenlaat….

Sleutelsteen kopen bij SoLow

Toch heb ik zo’n sleutelsteen gekocht! Ik kwam er namelijk eentje tegen bij de SoLow winkel in Doetinchem voor maar 2,39. Ik vind het zo’n leuk idee, zo’n steen waarin dan een sleutel kan. Hij ligt nu ergens in onze tuin, maar ik heb er nog geen huissleutel in durven doen…

Sleutelsteen SoLow in beeld

Wil jij jouw sleutel verstoppen en ben je benieuwd naar zo’n sleutelsteen? Hieronder zie je een impressie van de steen die ik kocht bij SoLow.

Onderkant sleutelsteen

sleutel verstoppen

Is het natuur of nep?

sleutel verstoppen

Zoekplaatje: identificeer de sleutelsteen ; )

sleutelsteen

De onderkant van de sleutelsteen: de holte waarin de sleutel verstopt kan worden

Screenshot 2021 11 20 at 13.59.31

Praktische informatie

Wil jij jouw sleutel verstoppen in je tuin in een sleutelsteen? Bovenstaande sleutelsteen kost 2,19 bij SoLow. Maar je vindt ze ook bij bijvoorbeeld bol.com. Maar daar is hij veel duurder, en oogt net zo nep!

N.B. Sleutelstenen worden ook wel gebruikt voor geocaching!

Leestip

Autosleutel kwijt spoed

Jezelf buitengesloten?

Hoe echt vind je deze sleutelsteen ogen? Zou jij het aandurven om er je sleutel in te verstoppen?

Similar Posts

30 Comments

 1. Grappig maar het lijkt me voor inbrekers net zo bekend als alle andere plekken tussen de klimop, achter een plantje, in een klomp enzovoorts.

 2. Vriendelijk prijsje, maar die onderkant laat me dan wel weer twijfelen of het wel echt zo veilig is. Dat pik je er toch zo uit? Wij vergaten naar school nogal eens onze sleutel, dus in die tijd lag er bij mijn ouderlijk huis een sleutel ergens in de tuin. Die lag op een plek waarvan ik vermoed dat een inbreker er nooit zou zoeken. Tenzij die inbreker uiteraard een paar dagen de thuiskomende kinderen zonder sleutel in de gaten had gehouden;).

  1. Ja, de onderkant verraadt onmiddellijk dat het een sleutelsteen is. Maar het uitgangspunt is denk ik dat iemand de steen opraapt omdat hij zo natuurlijk oogt.

 3. Onze buren hebben een sleutel. In jouw grote tuin zou je ‘m best kunnen gebruiken denk, alleen is het probleem als de inbreker jouw blog leest ;-)

 4. Ik ben mijn sleutel eigenlijk nooit kwijt. En anders zijn er wel andere huisgenoten die een sleutel hebben.

  Love As Always
  Dimario

 5. Ik denk dat je huis & comfort wel kent, het Duitse bedrijf dat online verkoopt. Heeft ook van die leuke handige ditjes en datjes, enig nadeel is dat het superduur is. Het idee van jou heb ik daarin wel gezien, maar het wordt veel gebruikt, dus hierom keek ik wel op Pinterest daar heb je ideeën om het zelf te maken, zoals je weet. Ik heb daar een board op Pinterest vol van. Bijvoorbeeld een smal plastic buisje waar een sleutel in past. Op de deksel een steen leggen of plakken is beter. Het buisje in de grond hier bovenop de steen. Kun je het zo losschroeven en de sleutel eruit halen.

 6. Het dievengilde slaapt nooit en kan waarschijnlijk ook blogs lezen. Ik zou met alle herkenningstekens zoals een kabouterhuisje en een lamp, die je hebt laten zien, die sleutel daar maar niet opbergen.

 7. Als men zo naïef is om een sleutel in een commercieel product te verstoppen, verdient men dat ze binnen komen in je huis.
  Dit is het eerste waar inbrekers naar kijken als ze voor je deur staan.
  Verzin dan zelf een unieke manier om je sleutel buiten te verstoppen, of geef deze aan betrouwbare buren. Hans

 8. Heel leuk maar inbrekers zullen dit ook wel weten. Kan wel als je een grote tuin hebt. En wat als je op een flat woont?

 9. Hij zit er best ‘echt’ uit, vind ik. Mijn dochter heeft de sleutel van mijn huis. Maar zij woont best ver weg dus heb ik er ook eentje bij de bovenburen achter gelaten. Dat vind ik toch veiliger.

  Doet me ineens denken aan mijn ouderlijk huis (rijtjeswoning uit de jaren 60). Daar pasten de sleutels van de keukendeur bij andere bewoners in de staat op de deur van de woonkamer naar de tuin en andersom. Als we niet binnen konden, liepen we gewoon even naar de overburen om hun sleutel te halen.

 10. Lijkt me niet veilig. Tegenwoordig loop ik met mijn sleutels aan een koord om mijn nek als ik buitenshuis kom. Dan hoef ik nooit te zoeken. Dacht ik.

  Ik ging met de auto naar de garage. Moest de sleutel in het contactslot steken, om contact te maken. Ik doorzocht mijn tas en alle jaszakken op zoek naar die autosleutel. Zegt de garageman, naar dat koor om mijn nek kijkend: “Je zult het vast wel vinden. Ik ga ondertussen even een ander helpen.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.