Liever koken of eten bestellen + Huisvlijt Linkparty reminder

eten bestellen

Het Tea Topic van deze stormachtige eerste woensdag in december is ‘Liever koken of eten bestellen?’

Er valt hier veel te bestellen op het Achterhoekse platteland!

Een vraag die eigenlijk niet zo geschikt is voor plattelandsbewoners vind ik, want er valt hier niet zoveel te bestellen! De horeca in Doetinchem zit  9 kilometer verderop… De enige keer dat het mijn middelste zoon lukte om een pizza te bestellen, kreeg hij meteen de boodschap:

‘Dat was dus eens maar nooit weer! We dachten dat je veel dichterbij woonde!’

In de dorpen Zelhem, Varsseveld en Terborg kun je ook wel wat bestellen, maar ook daar speelt de afstand een rol. Of ze bezorgen niet bij ons, of ze rekening zoveel reiskosten dat het te duur wordt.

Verplicht zelf koken dan maar

Kortom als het gaat om de vraag ‘Liever koken of eten bestellen,’ heb ik eigenlijk weinig keus. Ik moet wel zelf koken. Dat gezegd hebbend, zou ik denk ik niet zo gauw eten bestellen vanwege de kosten. Bovendien lijkt het me dan leuker om echt uit eten te gaan.

Maar ik kan me zeker voorstellen dat als je erg druk bent en ‘s avonds laat thuis komt, het heerlijk kan zijn om eten te laten komen!

Huisvlijt Linkparty reminder

Heb je al meegedaan aan de Huisvlijt Linkparty? Het kan nog!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Wat is jouw antwoord: Liever koken of eten bestellen?

Similar Posts

14 Comments

 1. Het platteland is van oudsher zelfvoorzienend. Om je daar dan als horecaondernemer te vestigen is niet verstandig. In het gunstigste geval was er, ooit in de tijd, een klein winkeltje waar ze Koloniale producten zoals koffie en specerijen verkochten.

 2. Wij laten wel eens friet met snacks thuis bezorgen, want we willen geen frituurpan en friet uit de oven vinden we niet lekker.
  Laatst vroeg iemand nog of ik in Rotterdam woonde, omdat we hier op bijna elke hoek van de straat of een afhaal hebben of een kapper :D

  Het lijkt me best lastig als je zover weg woont van alle bezorgservices, maar aan de andere kant is het wel heel goed voor de lijn en je portemonnee ;)

  Dank je wel, voor de wekelijkse linkparty :)

 3. Een heel enkele keer was/is het frites,pizza of nassi. Maar toen ik nog werkte,maakte ik liever een bord havermout met wat fruit,als ik echt laat thuis was.

 4. 9 kilometer, dat is nog wel te doen toch?
  Maar goed, ik heb het hier in DH dan een stuk makkelijker.
  Maar, meestal koken wij toch het liefst zelf.

 5. Zelf koken is zeker niet m’n hobby, maar bestellen vind ik toch ook gedoe. Ik blijf dus bij de tactiek ‘s morgens koken en ‘s avonds alleen nog opwarmen. Is het ‘s avonds toch lekker simpel.

 6. Ik heb nog nooit eten laten bezorgen. Haal het gewoon zelf op. Binnen 1 kilometer kan ik terecht bij Pizzeria’s (ook Turks), Indonees, Vietnamees, Chinees, Turks, Thai, Saladebars en gewone snackbars, slagers en een visboer die ook aan volledige maaltijden met groente doen. Gisteren en vandaag Vietnamees met bami, kip en groente. Zelf voeg ik er nog een paprika, ui en wat andere groente aan toe en kan dan 2 dagen eten voor 6 euro en 1,5 euro aan extra groente. Maar ik maak ook net zo makkelijk zelf iets klaar. Ik bak hoofdzakelijk roer en dat is in 10 minuten klaar. Over 1km lopen doe ik ook 10 minuten en moet dan nog terug. Afhalen doe ik dan ook meer voor de lekkere trek. Overigens ga ik er niet speciaal op uit voor eten. Ik loop een rondje en neem op de terugweg dan iets mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.