King Louie jurkjes: 5 goedkope alternatieven

king louiePlak ergens bloemetjes op en ik vind het mooi! Het zal dan ook niemand verbazen dat ik graag gekleed ga in rokken en jurken van Laura Ashley. King Louie jurkjes vind ik ook erg leuk.

Ik ben er dan ook niet rouwig om dat er talrijke jurkjes in deze stijl in omloop zijn: jersey jurkjes, met een lief bloemetje, in vriendelijk gesneden model.

Helaas heb ik er zelf geen, omdat een slordige tachtig euro voor een jurkje mijn budget te boven gaat, maar dat weerhoudt me er niet van ze te bewonderen! Net als sommige Desigual jurken en rokken.

Jurken King Louie stijl: wat zijn het?

De jurkjes van het merk King Louie werden bekend als bloemrijk en van soepele jersey stoffen! Comfortabel zijn ze nog steeds, maar er zijn nu ook neutralere jurkjes en rokjes zonder bloemen. Oorspronkelijk waren ze gemaakt in een retro/vintage stijl maar ook dat is neutraler geworden. Helaas komt al die pracht ook met een stevig prijskaartje. Zelfs in de uitverkoop moet je al gauw denken aan een kleine 50 euro.

Kenmerken van deze jurkjes:

 • Ze zijn vrouwelijk
 • De stof is van goede kwaliteit
 • Ze zijn meestal van stretch jersey waardoor ze erg lekker zitten
 • De modellen deden een beetje retro aan, en deden denken aan de jaren 60. Anno 2021 zijn ze neutraler geworden.
 • Ze zijn vrolijk!

Hoe valt King Louie

King Louie valt redelijk 'true to size'. Ik draag in mijn meeste kleding een maat M, oftewel 40. Als ik die maat aanhoudt bij King Louie dan past een King Louie jurkje of rokje mij doorgaans goed. Hoogstens vind ik het wat strak zitten, maar dat vind ik al heel snel. Het merk valt dus eerder klein uit dan groot.

De geschiedenis van King Louie

In 1981 verkochten Ann en George tweedehands kleding op de Noordermarkt. Het werd een succes en ze investeerden in een winkelpand: Exota. Vrij snel daarna begonnen ze met het ontwerpen van hun eigen kleding. En dat werd het merk King Louie.

De King Louie vrouw: Psychologie van de bloemetjesjurk

De leidden zelfs tot een bepaald stereotype vrouw! Annemiek Leclaire schreef voor Vrij Nederland het artikel: 'De King Louie-vrouw: Psychologie van de bloemetjesjurk' . Zij vatte dit type jurkje als volgt samen:

'Een stretchjurk met een half mouwtje en grote madelieven, of een wikkeljurk met een bloesemtak, een mouwloze jurk met rode roosjes, of een tricot rok met Chinese kraanvogels.'

Volgens haar werden deze jurkjes vooral gedragen door hoogopgeleide, progressieve stedelingen.

'Het is het exclusieve handelsmerk van de post-materialistische stedeling met een goede opleiding.'

Leclaire verklaart het succes van de jurkjes vanuit een vrouwelijk oerverlangen naar een harmonieuze omgeving, en uit nostalgie naar een eenvoudiger tijd. Puur praktisch noemt ze als reden voor het succes, dat de jurkjes van soepel stretch materiaal zijn, gemakkelijk gewassen kunnen worden, en een goede lengte hebben.

King louie jurkjes kopen

Hier onder een lijst van winkels waar je King Louie jurkjes vindt.

 1. Bij King Louie zelf: kinglouie.nl
 2. Zalando
 3. Op de officiële website van King Louie vind je een handige 'store locator'. Je vult de plaats in en je ziet waar de jurkjes te koop zijn.
 4. Op de Noordermarkt in Amsterdam. Daar is het ooit ook allemaal begonnen!
 5. Zelf via bol.com kun je ze kopen, hoewel het aanbod daar wel beperkt is. Maar als je toevallig een gift card hebt van bol.com is het wellicht een optie.
 6. Wehkamp.nl
 7. Otrium
 8. Zelfs amazon.nl!

King louie jurkje goedkoop

Wil je een jurkje, maar voor een vriendelijke prijs? Dan vind je soms koopjes in een oudere collectie, en natuurlijk in de sale. Op de officiële King Louie website is regelmatig een sale.

King Louie kleding Noordermarkt Amsterdam

Op zaterdag en maandag kun je King Louie kleding kopen op de Noordermarkt. In de King Louie kraam vind je oude collecties en samples. Deze zijn dus goedkoper. Gemiddeld betaal je zo'n 25 euro voor een jurkje.

Let op: er zijn geen paskamers, wel spiegels. Ik zou zeggen: kleed je met een simpel shirt en tights, zodat je makkelijk jurkjes over je kleding kunt passen. Maar je mag kleding terugbrengen als het thuis toch niet goed past.

Op zaterdag staat de kraam tegen de kerk. Op maandagen (9.00 - 13.00) vind ze in het midden langs de Prinsengracht.

Vanaf de Noordermarkt is het niet ver naar de fysieke winkel aan de Hartenstraat in Amsterdam.

King Louie jurkjes op eBay, Marktplaats en Vinted?

Ook kun je Marktplaats proberen, maar ik vind de prijzen daar nog best hoog. eBay heeft geen zin: daar worden ze verkocht voor prijzen rond de 80 euro. Wel een goede optie voor tweedehands jurkjes is vinted.com

Wel kocht ik onderstaand Laura Ashley jurkje tweedehands via de Engelse eBay:

laura ashley jurkje

Tsja, en wie gezegend is met twee rechterhanden naait zo'n jurkje natuurlijk zo even zelf! Helaas stond ik in de verkeerde rij toen de twee rechterhanden werden uitgedeeld. Daarom ben ik blij met mijn Miss Etam en Hema versie!

Jurkjes in King Louie stijl: goedkopere lookalikes

Als je net als ik niet in de buurt van Amsterdam woont, en dus niet makkelijk eventjes naar de Noordermarkt kunt gaan, kun je ook proberen om jurkjes te vinden in de stijl van King Louie. Dus niet de 'echte' maar lookalikes. Hieronder zie je mij in een mooi gebloemd jurkje dat ik vond bij de kringloopwinkel:

jurk

Enige nadeel is dat deze niet van jersey is.

Lookalike van Prenatal

Een andere lookalike zie je hieronder van Prenatal. Dit hing buiten aan een koopjesrek bij de Prénatal in 2011. Rokje: 9,-. Topje: 7,95. Enige pijnlijke moment was toen ze vroegen of ik de Blijde Doos wilde….

Het is een topje met rok, die je drie manieren kan dragen.

king louie

Veel goedkope alternatieven bij... Bonprix!

Vooral bij Bonprix vind je leuke jurkjes in deze stijl die vriendelijk geprijsd zijn. Ga naar de rubriek Dames, kies jurken en vervolgens shirt jurken! Zoals deze jersey jurk bloemetjes:

Screenshot 2021 11 24 at 15.54.39

Of deze nostalgische jurk met knopen:

Screenshot 2021 11 24 at 15.57.08

Dit jersey jurkje met rood met witte stippen heb ik ook in het donkerblauw.... Ik draag het graag naar dansles!

bonprix jurkje

Jurkjes zelf maken: Burda 7828

Wie gezegend is met twee rechterhanden naait zo'n jurkje natuurlijk zo even zelf! Helaas stond ik in de verkeerde rij toen de twee rechterhanden werden uitgedeeld. Maar er zijn diverse patronen in omloop met jurkjes in deze stijl.

Het burda patroon 7828 kreeg als bijnaam 'het King Louie patroon.'

Het Burda patroon 7828 is onder andere nog te vinden op Etsy.com. Kijk ook eens op Etsy Nederland.

Een ander goed patroon is patroon supernova Tess.

Ook zijn er handige dames die een origineel King Louie jurkje uit elkaar halen, en dat vervolgens namaken. Maar dat is wel meer iets voor de echt gevorderde naaister denk ik. Zelf zou ik me daar niet aan wagen.

Tante Betsy jurken: voor wie King Louie kleding anno 2021 minder leuk vind

Tante Betsy jurken vind ik veel lijken op de (oorspronkelijke) jurkjes van King Louie. Zowel qua stijl als materiaal. Zelfs qua prijs! Voor een jurkje van tante Betsy betaal je rond de 80 euro. Wie de wat neutralere look van King Louie minder leuk vind, kan haar hart ophalen bij Tante Betsy. Hieronder een voorbeeld:

Screenshot 2021 11 25 at 09.31.51

Het merk Tante Betsy werd in 2006 gestart door designer Alisa Sprikkelman. Haar motto is 'Happines in a Dress'. Sleutelwoorden zijn kleuren en patronen, mix en match, folklore, retro, liefdevol, eigenzinnig, vrouwelijk en plezier.

Blutgeschwister jurken

Nog een merk dat kenmerken heeft van de King Louie stijl is Blutgeschwister. Net als Tante Betsy jurken zijn ze niet goedkoper, dus daar hoef je het niet voor te doen. Maar goed, het is een alternatief voor de kledingstijl.

king louie

Tot slot

Wat ooit vooral begon als een merk met vintage kleding is nu veel algemener geworden. Maar de kwaliteit en comfort zijn hetzelfde gebleven. Kernwaarden zijn eigenheid, vrijheid en optimisme.

Opvallend is dat op de site trustpilot, een site waar mensen reviews kunnen achterlaten, de beoordelingen niet positief (meer) zijn. Er zijn meerdere klachten over een slechte kwaliteit stof!

Wist je dat je vroeger ook Trix en Rees vrouwen had?

Weet iemand nog meer goedkope alternatieven voor King Louie? Oftewel jurken king louie stijl?

Lees ook over de stijl van Desigual!

Similar Posts

25 Comments

 1. Als je toevallig op maandagochtend eens in Amsterdam bent dan is er op de Noordermarkt een kraam met overschotten van King Louie voor niet veel. Moet er natuurlijk wel net wat tussen zitten en in de goede maat ;-) Ik denk trouwens dat de markt sowieso ook een alternatief kan zijn en dan betaal je meestal toch een fractie van wat je in de winkel moet betalen (ik ben dol op markten ;-)). Oh ja en 2ehands kledingwinkels, bron van plezier vind ik dat!

  1. Deze tip wilde ik ook al geven. Het gaat om de kraam van Exota zelf, de leverancier van King Louie jurkjes. Het gaat hier om hun afvoerputje. Oudere modellen, monstercollecties en soms retouren waar wat mee is.
   De jurkjes kosten doorgaans €25,- en momenteel hebben ze ook monstercollectie van de huidige collectie voor €30,-.
   Maandagmorgen en op zaterdag op de Noordermarkt in Amsterdam.

 2. je eerdere blog over het jurkje van Kate M., dat blauwe, het heeft een hoog KL gehalte. Lees ook eens bij Yarn Crawl, zij naait vaak dit soort modellen.

 3. Ik draag eigenlijk nooit een jurkje dus tips kan ik je niet geven, wel ben ik dol op bloemenprints in felle kleuren.

 4. Ik zou je aanraden eens te kijken bij Lien en Giel. Overheerlijke en duurzaam geproduceerde mooie jurkjes in fijne biokatoen en A-lijn. Ze kosten nieuw €50, dus da’s al een stuk meer te doen, en zijn regelmatig in de aanbieding, tot 40 of zelfs 50% aan het einde van het seizoen. Ze blijven trouwens mooier dan Tante Betsy, vind ik.
  Ik heb geen aandelen maar ben wel fan ;-)

 5. Dat rode jurkje met witte stippen heb ik ook. Net als de blauwe versie;). Voor mij zijn de 'echte' jurken ook veel te duur, maar bij Bon Prix kan ik gelukkig vaak leuke alternatieven vinden. Tante Betsy is zo'n webshop waar ik uren in zit te speuren en dan al het leuks naar mijn zusje stuur, maar ja, veel te duur... Als ik toch zelf kleding zou kunnen maken hè. Ik zou het wel weten;).

 6. Ik kan niet in iemands portemonnee kijken. Vier jaar geleden een jurk van King Louie gekocht voor de nieuwprijs. Inmiddels 4 zomers gedragen en de kwaliteit blijft mooi, zo ook een zwart rokje. en vestje. In verhouding vind ik de prijs dan best meevallen.

 7. Ze zien er leuk uit en als het je staat dan zeg ik lekker doen maar voor mij zijn zowel jurken als rokjes niets hoor want ik ben een spijkerbroek vrouwke en dat zal ook niet veranderen.

 8. Oh ik houd van dit soort jurkjes, zo leuk. Als ik in Amsterdam zou wonen (of in de buurt van..) dan zou ik zeker regelmatig bij die kraam kijken.

 9. Ben dol op jurken en dan vooral de maxi jurken! Zag laatst een mooie van King Louie en kostte iets van 109,-. Kreeg m maar niet uit m'n hoofd en ik dus een week later weer terug. Was mijn maat weg! Zo'n spijt van....

 10. Ik heb er nog eentje die echt een collecters item blijkt te zijn! Die met pauwen. Mouwloos met van die dunne bandjes. Fantastisch. Die is er tijdens de uitzoeksessie van mijn kledingkast niet uitgegaan. Erg blij mee. Ze zijn inderdaad wel erg duur. Bij Vinted slaag ik heel goed met merken als Nikki en Catwalk Junkie. Ik kan mij niet voorstellen dat je ze daar niet goedkoper vindt? Heb je al eens in Facebook-groepen gekeken? Voor Amsterdam en Utrecht heb je 'Yard Sale'-groepen waar je ook echt heel goedkoop aan mooie items kunt komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.