King Louie jurkjes: goedkope alternatieven

King Louie jurkjes goedkoop

De jurkjes van King Louie zijn prachtig: bloemrijk, van soepele jersey stoffen en in vrouwvriendelijk modellen! Vaak zijn ze gemaakt in een retro/vintage stijl. Helaas komt al die pracht ook met een stevig prijskaartje. Zelfs in de uitverkoop moet je al gauw denken aan een kleine 50 euro.

Ik ben er dan ook niet rouwig om dat er talrijke jurkjes in deze stijl in omloop zijn: jersey jurkjes, met een lief bloemetje, in vriendelijk gesneden model.

Lijst van winkels met jurken King Louie stijl

Hier onder een lijst van winkels waar je jurken King Louie stijl vindt. Bij Miss Etam betaal je maximaal 35 euro, bij de Hema maximaal 25 euro. De kwaliteit zal wellicht niet zo goed zijn als die van jurkjes van King Louie, maar ik spreek uit ervaring als ik zeg dat de kwaliteit wel goed is!

 1. Scapino (echt waar!)
 2. Miss Etam
 3. Hema
 4. Bonprix (het jurkje aan het begin van deze post is van Bonprix)

Toch een authentiek jurkje?

Wil je toch een authentiek King Louie jurkje, dan vind je soms koopjes in een oudere collectie, en natuurlijk in de sale. Op de officiële King Louie website is nu een sale, met kortingen tot 40%.

King Louie markt Amsterdam

Elke maandagmorgen is er Noordermarkt in Amsterdam. En dus ook een soort King Louie markt Amsterdam! Je vindt daar leuke King Louie jurkjes voor een vriendelijke prijs. Vanaf de Noordermarkt is het niet ver naar de fysieke winkel aan de Hartenstraat in Amsterdam.

king louie markt amsterdam

King Louie jurkjes op eBay en Marktplaats?

Ook kun je Marktplaats proberen, hoewel daar wel veel concurrentie is van andere kopers, en dat drijft de prijs behoorlijk op. Ebay heeft geen zin: daar worden ze verkocht voor prijzen rond de 80 euro.

Tsja, en wie gezegend is met twee rechterhanden naait zo’n jurkje natuurlijk zo even zelf! Helaas stond ik in de verkeerde rij toen de twee rechterhanden werden uitgedeeld. Daarom ben ik blij met mijn Miss Etam en Hema versie!

Jurken king louie stijl: zelf maken

Een King Louie jurkje zelf maken is makkelijker dan je misschien denkt. Er zijn diverse patronen in omloop met jurkjes in deze stijl. Zoals dit patroon! Het heeft zelfs als moeilijkheidsgraad ‘makkelijk’. Ook zijn er handige dames die een origineel King Louie jurkje uit elkaar halen, en dat vervolgens namaken. Maar dat is wel meer iets voor de echt gevorderde naaister denk ik. Zelf zou ik me daar niet aan wagen. Blogster Pieterdientje showt op haar blog een paar King Louie look-a-likes die ze zelf heeft gemaakt.

Weet iemand nog meer goedkope alternatieven voor King Louie? Oftewel jurken king louie stijl?

Toch liever een origineel King Louie jurkje? Op de officiële website vind je een handige ‘store locator‘!

Lees ook over de stijl van Desigual!

Similar Posts

9 Comments

 1. Als je toevallig op maandagochtend eens in Amsterdam bent dan is er op de Noordermarkt een kraam met overschotten van King Louie voor niet veel. Moet er natuurlijk wel net wat tussen zitten en in de goede maat ;-) Ik denk trouwens dat de markt sowieso ook een alternatief kan zijn en dan betaal je meestal toch een fractie van wat je in de winkel moet betalen (ik ben dol op markten ;-)). Oh ja en 2ehands kledingwinkels, bron van plezier vind ik dat!

  1. Deze tip wilde ik ook al geven. Het gaat om de kraam van Exota zelf, de leverancier van King Louie jurkjes. Het gaat hier om hun afvoerputje. Oudere modellen, monstercollecties en soms retouren waar wat mee is.
   De jurkjes kosten doorgaans €25,- en momenteel hebben ze ook monstercollectie van de huidige collectie voor €30,-.
   Maandagmorgen en op zaterdag op de Noordermarkt in Amsterdam.

 2. je eerdere blog over het jurkje van Kate M., dat blauwe, het heeft een hoog KL gehalte. Lees ook eens bij Yarn Crawl, zij naait vaak dit soort modellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.