Trix en Rees: weet je nog?

trix en rees broek
Klassieke Trix en Rees broek

Laatst dacht ik ineens: ‘Hoe is het eigenlijk met die kleding van Trix en Rees?!’

Trix en Rees: wijd en baggy

Het was volgens mij eind jaren negentig dat die kleding heel populair was onder moeders. De kleding van Trix en Rees was heel kenmerkend: wijd, en met broeken met een laag hangend kruis. Erg flatteus was het niet, maar het zat ongetwijfeld wel lekker. Duur was het ook! Ik heb nog even geflirt met zo’n Trix en Rees broek, maar dat was toch niets voor mij.

Trix en Rees anno 2015 is heel anders

Tegenwoordig zie ik echt nooit meer iemand lopen in die kenmerkende Trix en Rees stijl. Dus ik besloot ze eens te googlen, en warempel: ze bestaan nog wel! Maar de kleding is compleet anders dan ‘vroeger’. Het is strakker en vrouwelijker geworden. Dat hele ‘baggy’ achtige is verdwenen.

Kijk maar:

trix en rees

Op marktplaats vind je nog wel die oorspronkelijke Trix en Rees look. Voor heel redelijke prijzen. Denk aan een tientje voor een broek. Dat geeft meteen aan dat die wijde Trix en Rees look niet meer zo populair is.

Herinner jij je de baggy Trix en Rees look nog? En deed je er aan mee?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik kende het helemaal niet. Ook niet in de jaren 90, zal wel onder een steen geleefd hebben toen.
  Ik vind de kleding van nu wel aardig, al vind ik ART-fashion nog heel veel leuker.

 2. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Maar ja, mijn dochter noemt mij dan ook de ‘mode misser’ van de eeuw….
  Hahaha

 3. Had nog niet eerder van het merk gehoord, ben wel blij dat ze niet door zijn gegaan op de baggy look ;-)
  Ik moet meteen aan Mac en Maggie denken….ook zo’n begrip uit die periode….nu ter ziele als ik mij niet vergis.

 4. Jawel, ik heb de opkomst van Trix&Reees meegemaakt. Ik woonde in Arnhem, waar zij woonden en hun winkel hadden. Die winkel bestaat nog.Ze hebben nu ook een veel mooiere winkel, ook in Arnhem, in een historisch pand.Met heel andere kleren dan al die jaren geleden. Trouwens, toen verkochten ze ook n iet alleen baggy en te kort (vond ik). Ik heb er eens een mooie blauwe winterjas gekocht. En een paars zomershirt+broek. Allebei jaren gedragen. Nu kom ik er niet meer, te duur en ik woon niet meer in Arnhem.

 5. Ik kende het helemaal niet, maar de huidige versie vind ik wel heel leuk… die van de jaren 90 niet, dat was echt niet voor mij…
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

 6. Ik had er nog nooit van gehoord en die broeken komen me ook niet bekend voor. Die nieuwe kleding van hen is ook niet echt iets voor mij, al vind ik het middelste plaatje wel leuk.

 7. Deze namen en kleding zeggen me echt helemaal niks! Het is ook niet mijn ding dus daarom heb ik er in die jaren natuurlijk ook nooit aandacht aan geschonken.

 8. Jaaaaa, ik was destijds dol op die baggy broeken van Trix en Rees. Heb er wel een aantal versleten. Op een gegeven ogenblik was ik er op uit gekeken en ik vond ze toch eigenlijk ook wel heel erg duur.
  Wist niet dat het merk nog bestond, vind die nieuwe stijl ook best leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.