Mix en match: van bikini tot meubels!

mix en matchKen je het idee van Mix en match?

Ik houd ervan, want het geeft heel veel vrijheid!

Mix en match betekent dat je verschillende stijlen en elementen met elkaar combineert.

In onderstaand artikel gebruiken ze mix en match om industrieel design met andere interieurstijlen te combineren!

Mix en match: industrieel design met andere interieurstijlen

Een industrieel design is ruw en karakteristiek, maar soms is die uitstraling ook wat overweldigend. Daarom op zoek naar verzachtende elementen of zaken die een unieke draai aan je interieur geven? In dit artikel vind je alvast enkele waardevolle tips over hoe je andere interieurstijlen naadloos integreert in jouw interieur. Het resultaat is een prachtig samengestelde ruimte die volledig je persoonlijke smaak weerspiegelt.

1. Ken je basis

Voordat je begint met combineren, is het essentieel om te begrijpen wat je basisontwerp kenmerkt. Denk aan blootliggende bakstenen muren, ruwe houten elementen, stalen buizen en metalen accenten. Houd dit altijd in gedachten terwijl je andere stijlaccenten toevoegt.Verder is een goede manier om te beginnen met het combineren, het creëren van een neutrale basis. Schilder de muren in een lichte kleur, zoals wit, crème of lichtgrijs voor een schone en heldere achtergrond.

2. Mix en match meubels

Hierna volgt het combineren met elementen uit verschillende stijlen. Bijvoorbeeld, een vintage leren bank past mooi bij industriële meubels. Wees zeker niet bang om te experimenteren met verschillende texturen en materialen, want dat maakt de uitstraling net interessant.

mix en match

3. Wees slim met kleur

Verder kan kleur een krachtig hulpmiddel zijn bij het combineren van stijlen. Voeg kleurrijke accenten toe die passen bij de andere elementen in de ruimte. Denk aan kussens, tapijten of kunstwerken om wat levendigheid toe te voegen.

4. Textiel en stoffen

Zachte textielsoorten zoals kussens, gordijnen en tapijten helpen om de harde elementen van een industrieel interieur te verzachten. Kies voor stoffen in andere interieurstijlen zoals bohemian met etnische prints, Scandinavisch met eenvoudige geometrische patronen of klassiek met subtiele bloemenmotieven.

5. Decoratieve items

Het toevoegen van enkele originele decoratieve items geeft een persoonlijk tintje aan je interieur en helpt bij het mengen van stijlen. Denk aan kunstwerken, beeldhouwwerken, vintage klokken of vazen om je ruimte karakter te geven.

6. Verlichting

Verlichting is een geweldige manier om sfeer en stijl toe te voegen aan je interieur. Kies voor armaturen die bij de stijl van je keuze passen zoals kroonluchters voor een klassieke touch of moderne hanglampen boven de tafel voor een eigentijdse uitstraling.

7. Balans is key

Het sleutelwoord bij het combineren van stijlen is balans. Zorg ervoor dat de uiteenliggende elementen in harmonie zijn en niet strijden om aandacht. Het creëren van een visuele samenhang in je interieur is essentieel voor een geslaagde mix van stijlen.

8. Durf te experimenteren

Het werd reeds kort even aangehaald bij de tweede tip, maar het allerbelangrijkste is om open te staan voor experimenten. Er zijn geen harde regels als het gaat om interieurontwerp. Durf te spelen met stijlen en wees niet bang om risico's te nemen.

Mix en match nawoord

Als ik aan mix en match denk, dan is mijn eerste gedachte: bikini's! Je kunt tegenwoordig namelijk verschillende bovenstukjes van een bikini mixen en matchen met verschillende bikinibroekjes. Ik vind dat echt briljant, want zo kun je een bikini samenstellen die bij je past. Je zit bijvoorbeeld niet aan een piepklein bikinibroekje vast bij een zogenoemd triangel bovenstukje.

Maar goed, deze post ging dus mix en match op het gebied van meubels.

Niet om mezelf op de borst te kloppen, maar ik ben dus echt een natuurtalent op dit gebied!

Zonder dat ik het wist, paste ik mix en match toe op mijn hele huis dat een potpourri is van verschillende kringloopmeubels.

Sommigen noemen het 'een samengeraapt zootje,' maar ik noem het Mix en match of Boho chic!

Mix en match inspiratie

Je kunt echt heel veel mixen en matchen. Hieronder een greep uit de mogelijkheden:

 • Kleding zoals bikini's
 • Eten en Drinken
 • Interieurdesign
 • Technologie
 • Muziek
 • Talen
 • Sport
 • Kennis en Vaardigheden:
 • Reizen
 • Creativiteit
 • Tuin

Mix en match in de tuin

mix en match

Mix en match bikinis

match en mix bikini's

Wat kun je beter niet mixen en matchen?

Ik vroeg me af: zijn er ook dingen die je beter niet kunt mixen en matchen? Jazeker!

Ga nooit aan het mixen en matchen met schoonmaakmiddelen! Ze kunnen dan met elkaar gaan reageren, en dat kan gevaarlijk zijn.

Wat vind jij van mix en match?

Similar Posts

11 Comments

 1. Bij mij zijn de meubels allemaal uit dezelfde set en dat vind ik fijn voor de rust in huis. Maar qua bank en stoelen heb ik wel totaal ander dingen (had ik eerst ook hetzelfde) en dat vind ik prima. Bij een ander vind ik het geweldig als ik zie hoe je met mix en match iets moois kunt creëren, maar zelf heb ik ook dat inzicht gewoon niet of zo. Het lukt me dan niet om er toch nog één geheel van te maken.

 2. Ik verkoop al 8 jaar met veel succes mix&match houten eetkamerstoelen. Zo leuk om uit 40-50 verschillende modellen een mooie set samen te stellen! En de kosten spelen natuurlijk ook een rol; voor 12,50 heb je mij bij een stoel. Het is jammer dat ik hier geen foto’s kan plaatsen…

 3. Ik heb nu een Industriele look maar zo bij een nieuwe inrichting gaan voor japandi interieur. In iedergeval lichte kleuren.

 4. Wij hebben mix & match in ons interieur. Wij hebben industriële meubels gecombineerd met landelijk en antieke meubels. Struinen ook graag kringloopwinkels en markten af op zoek naar pareltjes.

 5. Ik vind het heerlijk! Maakt het leven ook weer wat avontuurlijker. En in huis met kids is er geen ontkomen aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.