Reacties

The 4 Gifts Rule oftewel De 4 cadeautjes regel — 53 reacties

 1. Deze tip vind ik echt super. Ik paste m onbewust al een beetje toe. Ze krijgen bij mij ook altijd iets van kleding of wat ze nodig hebben. Voor sinterklaas worden er vaak rond de 5 a 6 cadeaus gegeven voor de kinderen. Misschien tijd om te minderen nu ik erover denk.

 2. Ik pas m onbewust ook al jaren toe wat betreft de sintkadootjes :-)
  En ik heb nog een vijfde zelfs, een plaagkadootje :-D dat kan bv iets zijn wat ze kwijt waren , ik gevonden heb ( onder hun bed ofzo) en dat pak ik dan ik met een plaaggedicht, of een potje liefde van je moeder ;-) etc etc....die kadootjes vind ik de leukste om te bedenken.

 3. Toevallig dacht ik gisteravond nog dat ik echt eens moet beginnen met het kopen van de Sinterklaas cadeautjes. Deze regel vind ik erg handig. Denk dat ik m gelijk maar ga toepassen! Ik geef voorafgaande aan Sinterklaas ook altijd aan op een kalender op welke dagen ze de schoen mogen zetten. Dit is meestal 5 x en dat vinden ze prima. Ze weten zo precies waar ze aan toe zijn!

  • Ik vond het ook zo'n handige regel inderdaad. Het geeft goed houvast bij het kopen van cadeautjes en ik vind het handig dat je er een breed spectrum aan cadeautjes mee bestrijkt.

 4. Dat is nog eens een handig toepasbaar lijstje. Bij ons wordt Sinterklaas gevierd met surprises en gedichten. Daarnaast koopt iedereen nog losse cadeautjes voor elkaar. Het is bij ons een beetje een chaotische toestand.

  • Wij vieren het ook met surprises en gedichten en cadeautjes. Maar ik vind de surprises en (valse) gedichten altijd het belangrijkst. Dat maakt het Sinterklaasfeest zo leuk.

 5. Dat ligt er geheel aan. Wij geven een bepaald bedrag per kind. In de praktijk koop je er helaas niet al te veel voor, maar meer kunnen we ons niet permitteren. Ongemerkt hebben we inderdaad deze kadootjesregel. Eigenlijk krijgen ze altijd iets om te dragen ( pyjama, sokken, een nieuw shirt oid ) omdat het inderdaad de zak lekker vult. Meestal hebben ze dat ook nog eens nodig, dus ipv het in november zo te geven bewaar ik het tot december. En eigenlijk zijn ze er altijd blij mee.

  Daarnaast zit er altijd iets lekkers bij ( snoepjes/chocolade ) en vinden ze het leuk om iets te krijgen zodat ze kunnen koken/bakken, zoals cake-mix oid. Ze plakken inderdaad blaadjes vol met knipsels uit het intertoys boek, dus kunnen we daar iets uit kiezen. Daarnaast geven we een gezinskadootje. Iets wat we samen kunnen doen. Naar de bioscoop of een andere activiteit.

  Mijn broer met zijn zoontje komt ook op pakjesavond en mijn moeder ook en daar zitten ook altijd kadootjes voor in de zak. Het lijkt dus altijd alsof we een supervolle zak hebben, maar er zit voor iedereen iets in. En inderdaad ook voor hen houden we rekening met die 4 kadootjesregel. :-)

 6. Ik heb Herman Brood ooit eens horen zeggen: "Mensen, verwen uw kinderen!" Ben ik wel vóór, eigenlijk... Of zeg ik nu iets héél verkeerds? ;-)
  Ik heb financieel moeilijke periodes meegemaakt waarin ik mijn dochter nooit iets (nieuws) kon geven. Later heb ik periodes meegemaakt waarin dat wel makkelijk kon. Toen heb ik haar gewoon altijd alles gegeven waar ze om vroeg. Maar... ze vroeg nooit om onzin. Die moeilijke periodes hebben ervoor gezorgd dat ze altijd veel waardering had voor alles wat ze kreeg.

 7. Dat schept duidelijkheid. De jaren dat we het financieel moeilijk hadden was mijn Sinterklaasinkoopbeleid ongeveer hetzelfde. En nu vieren we het niet meer. Die moeilijke periode heeft ons ook veel goeds gebracht.

  • Dan vinden ze je vast een een fijne tante Laura. Mijn ouders kregen vroeger wel eens bezoek dat altijd snoep voor ons meebracht. Ik vond het altijd geweldig als die kwamen.

   En speelgoed krijgen is natuurlijk ook erg leuk voor een kind.

 8. Kijk das een goeie.
  Ben al bezig om voor onze kleinzoon. Voor de kleinzoon die over 3 weken verwacht wordt zal het dit jaar dan alleen wat hij nodig heeft zijn. Wel zo praktisch voor zijn moeder.

  • De originele bedenker heb ik inderdaad lopen zoeken op internet Linda. Maar die is helaas nergens te vinden. Ik noem altijd graag de originele bron.

  • Fijn dat je er wat aan hebt Nina. In het verleden ben ik me echt wel eens te buiten gegaan aan cadeautjes voor 5 december. Vooral door de Kruidvat. Daar kwam ik dan voor shampoo en dan zag ik allemaal leuke aanbiedingen voor kinderspeelgoed.

   Nu de kinderen ouder zijn is dat gevaar in ieder geval geweken.

 9. De tips zijn heel leuk en ik kende al een beetje de vier regel. Al noemden we het zo niet. Ik wist als kind heel goed wat ik wou. Nu weet ik dat ook hoor. Met een boek was ik altijd heel blij. :)

 10. ohh...dat intertoys boek, het zou verboden moeten worden, mijn kuiken heeft er driftig kruisjes in gezet, bij eigenlijk alles! Bij mij thuis is deze regel al van toepassing, leuk om te zien dat je 'm verder uitgewerkt hebt!

  • Ja erg is die Intertoys gids hè?! Mijn kinderen zijn nu wat ouder, maar toen ze nog klein waren wilden ze ook echt alles hebben. Bij mij zetten ze er een cirkel om heen : )

 11. Hoi,

  Ik had bij het lezen vd posting géén idee dat t over Sinterklaas ging . Automatisch volgde ik altijd wel de regel , maar wil nog graag Tip delen:

  Ergens diep in een kast staat een krat van plastic. Iedere keer als ik iets leuks tegenkom bv. Leuke pennen-blikken bij de Lidl, leuke stoffen voor 1 euro, puzzels in de uitverkoop , boeken 3 voor 2, lego in de aanbieding, koop ik het en gooi het in die krat. Ik heb dus het hele jaar door altijd kadootjes in huis . Voor zieke kinderen die bv. een arm breken, voor verjaardagen die vergeten zijn door anderen, want iedereen weet dat inmiddels haha.
  Klok van strijkkralen, grappige horloges maat vooral stiften bv 40 voor 1 euro .
  Omdat ik ook altijd 10 soorten kadopapier heb, is het heerlijk dat je niet plotseling erop uit moet om wat (duurs) te kopen.

  Scheelt enorm veel geld !!

  • Stoppen moet zijn stiften, vooral die grote dozen met 20 gewone en 20 glitter stiften.......
   Telefoon typt niet fijn. Sorry!

   Voor Sinterklaas op school makten we verplicht surprises, bv. een enorme lolly, reuze makkelijk, een voetbal van papiermaché, een voetbalveld met boekje eronder, een Play station, politiepet enz.

   Persoonlijk "haat" ik Sinterklaas, het eindigde bij ons thuis altijd in ruzie en huilen, daarna werkte ik altijd in warenhuis, kan geen muziek meer horen. Voor de kinderen altijd mijn best gedaan , nu krijgen ze geld en gezellig eten. Heb uitgelegd hoe moeilijk t voor mij is. Dat begrijpen ze.

   Maar de kadootjes-bak blift Gouden Formule!!!

  • Ik had vroeger ook altijd zo'n 'cadeautjesdoos'. Dat is inderdaad wel heel handig. Zo heb je altijd wel iets leuks in huis.

   Wat vervelend dat het bij jullie thuis in tranen eindigde Pakketje. Bij mijn man werd iedereen boos op elkaar en liepen ze beledigd weg. Niet bij iedereen is Sinterklaas dus gezellig!

   Wat betreft de muziek: ik voel met je mee. Als je daar de hele dag in moet staan word je denk ik inderdaad helemaal gek.

  • Ja inderdaad er was in dat warenhuis één cassettebandje dat steeds werd omgedraaid. Ik begon daar op mijn 15e te werken tot mijn 20e. Van 9 tot 6 door de week, is 8x hetzelfde bandje . Pfffff! Dat zijn kerst liedjes nog leuker. ......:(((.

   Bij ons thuis ook altijd drama , mijn moeder huilde dat we niet ons best hadden gedaan, wij huilen, iedereen huilend in bed. Ben ooit midden in de nacht gaan lopen op mijn 16e, 12 km naar het station. Wat bleek ? Er gingen geen treinen. Nu logisch ..... toen vreselijk. Ben naar huis gestuurd en moest 12 km teruglopen . Niemand heeft t geweten .

   Ik geniet nu extra van gezelligheid, mijn deur staat altijd open en slaapfeestjes van 17 kinderen .... ik geniet ervan!

   Wat heerlijk dat ik dat nu zo kan compenseren hè?

  • Jeetje zeg, ik heb te doen met jou als 16-jarige! Twaalf kilometer lopen in de nacht, en dan rijden ook nog eens de treinen niet... Arme jij!

   Maar inderdaad heerlijk dat je het nu kunt compenseren met jullie eigen gezinsgezelligheid.

 12. Punt nummer één is op dit moment van toepassing bij mijn peuterzoon. Mijn dochter is 7 en denkt na voordat ze iets heel graag wilt.

  Ik vind het handig en mijn enige valkuil is dat ik met Sinterklaas voor te "grote" cadeaus ga, deze geef ik liever als ze jarig zijn, maar omdat dit in het voorjaar is duurt het weer te lang. Ja ik ben ongeduldig.

 13. Wij geven geen kadootjes met Sinterklaas. Wij gaan voor Kerst. En daar horen sokken bij. Als kind kan ik me herinneren dat ik 2 of 3 kadootjes kreeg. Eén 'groot' kado, wat ik zelf mocht uitkiezen, en twee kadootjes die wat 'kleiner' waren (vaak kadootjes van andere familieleden). Ik weet nog hoe teleurgesteld ik was als het weer eens iets van een trui was, of een sjaal. Dat vond ik echt gemeen van Sint. Misschien dat ik het wel nodig had, een nieuwe trui, maar blij werd ik er niet van.

  Met Kerst weten we vaak niets te bedenken, trouwens, omdat we ofwel alles al aangeschaft hebben wat we willen of omdat we tevreden zijn met wat we hebben. En we gaan geen kadootjes kopen omdat er iets onder de boom moet liggen.

 14. Ik kende deze nog niet, maar ik vind 'm heel goed. Voorkomt inderdaad een 'wildgroei' aan cadeautjes. En die nuttige dingen 'compenseer' je weer door die ene wens van ze te vervullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder