Michael Douglas documentaire De verloren zoon

michael douglas documentaire De verloren zoon

Velen van ons kennen Michael Douglas van films als Fatal Attraction, Basic Instinct, Romancing the stone en ga zo nog maar even door. Ik heb hem altijd een leuke acteur gevonden, dus toen ik de Michael Douglas documentaire De verloren zoon over hem tegenkwam was ik benieuwd.

Michael Douglas documentaire De verloren zoon

In de Michael Douglas documentaire De verloren zoon is de rode draad Michaels relatie met zijn beroemde vader, Kirk Douglas. Er is veel aandacht voor hoe lastig het moet zijn geweest voor Michael Douglas om in de schaduw van zijn vader te leven. Maar de conclusie is dat dit hem uitstekend gelukt is, en dat Michael Douglas nu zelf een 'fenomeen' is en minstens net zo beroemd als zijn vader.

Sterker nog, Michael Douglas won een Oscar, en dat is zijn vader Kirk Douglas nooit gelukt.

De opzet van de documentaire De verloren zoon

De documentaire begint met Michael Douglas in een regisseursstoel die twee keer op zijn handen klapt. In de documentaire kijkt hij terug op zijn jeugd en leven. Zijn bespiegelingen worden afgewisseld met foto's en filmpjes.

Hieronder een lijst met de dingen die mij troffen in deze Michael Douglas documentaire:

  1. Michael was enorm opgelucht toen zijn vader en moeder gingen scheiden. Er viel een enorm stuk spanning weg namelijk. Er was grote opluchting.
  2. Michael Douglas had nooit het diepe verlangen om acteur te worden. Hij wist eigenlijk helemaal niet wat hij met zijn leven wilde. Maar op een gegeven moment moest hij een afstudeerrichting kiezen. Hij koos voor de makkelijkste route: theater, omdat zijn moeder dat ook had gedaan. En dat leidde uiteindelijk tot zijn filmcarrière.
  3. Kirk Douglas was trots op de carrière van zijn zoon. Hoewel hij wel lange tijd boos was toen Michael hem niet de hoofdrol gaf in de succesvolle film Cuckoo's Nest.
  4. Michael Douglas omschrijft zijn werk als 'mensen vermaken' gedurende een uur of twee. En dat het genant is hoe duur het is om twee uur vermaak te maken.
  5. Hij was net als zijn vader Kirk Douglas een afwezige vader voor zijn kinderen: net als zijn vader was hij druk met zijn carrière.
  6. Rond zijn vijftigste is een omslagpunt in zijn leven: hij kickt af van de alcohol en drugs.
  7. Michael Douglas komt leergierig en geïnteresseerd over. Hij is er erg voor in om nieuwe dingen te leren.
  8. Je hoort en ziet als kijker niets over zijn huidige gezinsleven met zijn vrouw Catherine Zeta Jones.

Mijn conclusie over de Michael Douglas documentaire De verloren zoon

Ik vond het een mooie documentaire. Michael Douglas komt over als een gelouterde man met levenswijsheid. Hij is bovendien een mooi voorbeeld van iemand die op oudere leeftijd nog graag zijn werk doet en altijd in is voor nieuwe uitdagingen in zijn vakgebied.

Michael Douglas komt sympathiek over, maar ik weet niet in hoeverre deze documentaire een geflatteerd beeld van hem geeft? Zijn zoon Cameron schildert hem in zijn autobiografie Long way home niet altijd zo prettig af. Zo schrijft hij dat zijn moeder ziek in bed lag, maar zijn vader gewoon toch een groot feest gaf.

Screenshot 2023 06 23 at 13.14.41

Niettemin, ik hoop dat de Michael Douglas in deze documentaire oprecht is! Hij komt op mij in ieder geval over als een man die heeft geleerd van zijn fouten.

Michael Douglas documentaire de verloren zoon kijken?

Je kunt deze Michael Douglas documentaire kijken op NPO Start. Hij is onderdeel van de reeks Close-Up. Hij duurt ongeveer 52 minuten.

Kijktip

Als je Michael Douglas leuk vindt, vind je mogelijk ook zijn Netflix serie The Kominsky Method de moeite waard! Michael vertelt in de documentaire dat hij deze serie maakte omdat hij nog niet eerder een comedy had gemaakt.

Een documentaire over een Nederlandse bekende: Caroline van der Plas

Similar Posts

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.