Donald Duck opzeggen snel en simpel: 3 manieren

donald duck opzeggen
Ooit, lang geleden, kreeg mijn nu vijftienjarige zoon van zijn oma een abonnement op de Donald Duck cadeau. Dat ding werd elk jaar stilzwijgend verlengd, en kostte mij dan zo'n 76 euro per jaar. Daarom wilde ik de Donald Duck opzeggen.

Hieronder mijn verhaal.

Maar voor wie nu meteen zijn abonnement op de Donald Duck wil opzeggen: ga naar donaldduck.nl! Daar vind je een telefoonnummer 088-5500250, of je kunt er inloggen en online je abonnement opzeggen!

Abonnementen opzeggen: vervelend klusje

Maar de laatste tijd zag ik de Donald Duck steeds vaker ongelezen rondslingeren, en vandaag bedacht ik: 'En nú ga ik de Donald Duck opzeggen!' Het is al een tijd geleden dat ik een abonnement opzegde, want ik heb ze allemaal wegbezuinigd, maar ik heb dat altijd een uiterst irritant karweitje gevonden. In het verleden moest het per sé schriftelijk, en in de regel was ik altijd net 1 dag te laat met opzeggen, waardoor ik er nog weer een jaar aan vastzat.

Donald Duck opzeggen: het kan nu telefonisch

Dus wie schetst mijn verbazing toen ik een heus telefoonnummer vond, waarmee ik mijn Donald Duck abonnement kon opzeggen! Vervolgens werd ik ook nog vriendelijk te woord gestaan, en bleek ik nog 22 Donald Ducks tegoed te hebben die ik al betaald had.

Resterende Donald Ducks vervangen door ander tijdschrift!

En toen viel ik helemaal van mijn stoel, want de telefoniste bood aan dat ik die 22 nummers ook mocht vervangen door een ander tijdschrift. Onmiddellijk dacht ik aan mijn dertienjarige dochter die de Tina zo leuk vindt. De telefoniste ging van alles invoeren, en na een tijdje luisteren naar typegeluiden kwam ze weer: 'Bedankt voor het wachten mevrouw. U krijgt nu 26 nummers van de Tina en het is ook meteen al opgezegd!' 'Maar moet ik dan niet extra betalen?' vroeg ik wantrouwig, want ik snapte er niets meer van. Normaliter word ik niet zo netjes behandeld door telefonistes.
'Nee hoor, mevrouw,' kwam het antwoord. 'Want dan had ik u dat moeten zeggen.'

Donald Duck opzeggen: Complimenten voor Sanoma

Dus nu ben ik niet alleen van dat vermaledijde Donald Duck abonnement af, mijn dochter krijgt 26 felbegeerde Tina's. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn...

Maar eerlijk is eerlijk, ik ben aangenaam verrast door hun behulpzaamheid en het gemak waarmee ik het Donald Duck abonnement kon opzeggen.

Donald Duck opzeggen 10 jaar later: 3 methodes

Bovenstaande post over de Donald Duck opzeggen schreef ik in 2022. Hoe werkt het nu? Het is nog steeds niet moeilijk! Je kunt gewoon de Donald Duck opzeggen op donaldduck.nl op 3 manieren:

 1. Bellen
 2. Jezelf terug laten bellen, dan heb je zelf geen telefoonkosten!
 3. Inloggen in je account en online de Donald Duck opzeggen.

Let op: er zijn allerlei websites die informatie aanbieden over opzeggen zoals opzeggen.nl, opzegtermijn.nl en opzeggen24.nl. Maar die zijn flauwekul! De Donald Duck opzeggen is heel simpel. Ga gewoon naar de bron van je Donald Duck abonnement oftewel donaldduck.nl. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt en kun je bovendien direct opzeggen. Voor online Donald Duck opzeggen heb je je abonnementsnummer en de eerste 4 cijfers van je rekeningnummer nodig.

Je abonnementsnummer vind je op het adreslabel van de Donald Duck, of op je bankafschriften.

Bellen om je abonnement op te zeggen kan van 8.30 tot 21 uur.

Leestip: tijdschrift abonnement opzeggen

Hoe is jullie ervaring met abonnementen opzeggen?

Similar Posts

16 Comments

 1. Als ik al tijdschriftenabonnementen afsluit, dan kies ik altijd voor een cadeauabonnement, dat stopt vanzelf. Dan laat ik het gewoon versturen naar ons eigen adres, maar bv op naam van een van de katten ofzo. Net zo makkelijk.

 2. Bij Sanoma gaat dat goed ik heb er de cosmo opgezegd en mocht ook een ander blad zoeken en waarempel dat ging meteen goed. Echt een goede service! En mooi twee vliegen in een klap!

  gr. Debby

 3. @Lekker Leven Met Minder: ik moest even heel hard lachen om je opmerking, maar wel een super idee.

  Ik denk dat het met de Donald Duck veel vaker gebeurd dat deze word opgezegd. Kinderen zijn er op een gegeven moment gewoon een beetje op uitgekeken. Vind het zeer netjes hoe het is opgelost.... En laten we wel zijn, deze positieve reclame, vertel je.... blog je..... Dat is die 4 gratis nummers dubbel en dwars waard hoor.

  Positieve ervaringsreclame is en blijft nagenoeg onbetaalbaar voor een bedrijf ;)
  Dat je dochter er maar mooi van mag genieten.

 4. Ik weet nog dat ik heel veel commentaar van onze jeugd kreeg, lees rond de 20 jaar en 2 uithuis wonend, toen ik voorstelde om de Duck op te zeggen. Maar ik heb mijn zinnen toen doorgezet:-) en het opzeggen was toen ook heel makkelijk.

  Onlangs heb ik voor mijn moeder haar Libelle opgezegd. Men kwam toen wel met verschillende aanbiedingen, maar alles was ook zo geregeld. Wat dat betreft is er de laatste jaren veel verbeterd.

 5. Mijn abonn op een ander tijdschrift maar wel van Sanoma heb ik ook heel erg gemakkelijk opgezegd via de telefoon. En toen kreeg ik nog een bevestigingsmailtje met nogmaals erin wanneer het laatste nummer kwam e.d.
  Dus heel wat gemakkelijker dan "vroeger", toen het schriftelijk moest. En net wat LLMM zegt, probeer ik ook altijd een cadeauabonnement te doen. Dan hoef ik ook niet na te denken dat ik het op tijd moet opzeggen.

  groetjes,
  Janneke

 6. Ik ben helemaal verrast door de positieve verhalen! Blijkbaar is mijn beeld van Sanoma echt achterhaald. Wat fijn dat ze zich zo hebben verbeterd op het gebied van klantenservice!

 7. Ik heb net een vervangend abonnement opgezegd. Het tijdschrift Jansen werd namelijk vervangen door het blad Sante. Tijdschriften die in de verste verte niet op elkaar lijken!
  Gelijk een mail gestuurd (inderdaad, heerlijk dat er geen ouderwetse brief meer aan te pas hoeft te komen!) en inmiddels bericht dat het vervangende abonnement wordt stopgezet en ik het resterende geld (€9,75) terug gestort krijg.

 8. Bij het opzeggen van mijn abonnement op de Seasons kreeg ik hetzelfde aanbod. En ik heb toen de nrs. die ik nog tegoed had geruild voor de Flow.
  Het abonnement stopte automatisch geen geharrewar nog achteraf, keurig.
  Wel kun je nog een telefoontje verwachten met de vraag hoe de Tina is bevallen en dat ze een leuke aanbieding hebben ;)

  Groetjes Yvonne

 9. Heel erg prettig. Ik denk alleen dat het er mee te maken heeft dat abonnementen tegenwoordig, na de eerste abonnementsperiode, per maand opzegbaar zijn. Feitelijk had je dus niet de hele looptijd uit hoeven zitten maar het geld van 22 - 4 nummers terug gekregen. Op deze manier scheelt dat Sanoma dus weer een terugbetaling. Maar goed, het blijft netjes dat ze je deze mogelijkheid geven aan de telefoon, ze hadden ook niets kunnen zeggen.
  Groetjes Cato

  1. Ik wist niet dat ik mijn geld terug had kunnen krijgen! Dat hebben ze helaas niet gezegd. Nou ja, mijn dochter heeft nu in ieder geval een tijdje de Tina. Maar als ze me de optie hadden gegeven van 'geld terug' had ik daarvoor gekozen.

 10. Bij Sanoma gaat het goed heb ik ook wel gemerkt, maar als ik ergens anders een abonnement wil opzeggen vragen ze altijd de reden en doen ze meteen een andere aanbieding om me toch te verleiden het abonnement te houden. Daar houd ik dus niet zo van want ik vind het heel vervelend om een reden te moeten opgeven, dat doe ik dus ook niet. Ik hou zowiezo niet van telefoneren, ik zeg liever dingen per mail op:) maar dat gaat meestal niet..

 11. Ik heb net de DD weer verlengd :) Hier wordt ie stukgelezen, ook door mijn vader die hem van ons leest. Als ik weer moet verlengen, dan schrik weleens van de prijs, maar toch......
  Over de Jansen (Selfbalance heeft het er ook al over) kreeg je inderdaad een brief met de mededeling dat hij stopt (gelukkig maar, had niets meer te maken met consuminderen vond ik persoonlijk) en een overgang naar Santé. Ik houd deze de aan mij toegezegde nummers nog even aan en dan laat ik het stoppen.

 12. Ik dacht ook meteen. Hoezo klantvriendelijk. Je had maar een maand opzegtermijn dus als ze echt netjes waren geweest hadden ze echt aan moeten geven dat je geld terug kon krijgen of dus een ander blad. Persoonlijk vind ik dit eerder gehaaid van Sanoma. Ik heb half juni bij sanoma via de mail de Esta opgezegd. Na 1 maand nog geen reactie. Toen maar gebeld en telefonisch opgezegd. Gaven aan dat er geen mail was aan gekomen terwijl ik wel de bevestiging had gehad dat mijn mail in behandeling was genomen door Sanoma. Helaas heb ik dus minder goede ervaringen met sanoma. Mascha.

 13. Ik heb geen problemen tot nu toe met abonnementen stop zetten. Ik heb een poos terug ook een boel geadresseerde reclamepost opgezegd en van bijna allemaal kreeg ik keurig een mailtje of zelfs een brief terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.