Reacties

Forensenbelasting Forensentaks — 15 reacties

 1. Wij weten nog niet wat de gevolgen zijn. We weten wel dat manlief moet solliciteren omdat zijn baan wordt wegbezuinigd. In onze regio is weinig werk en hij solliciteert door bijna heel Nederland. Dat je zoveel moeite doet om een baan te krijgen ipv een afkoopsom en WW zou gestimuleerd moeten worden.

  Groetjes, VeggieMo

 2. Wij wonen ook in een woonboerderij en manlief rijdt iedere dag met de auto 80 km naar zijn werk. Gedeeltelijk over N-wegen en snelweg. Openbaar vervoer is niet mogelijk...Het zou voor ons inderdaad ook een vreselijke financiele aderlating zijn mocht de onbelaste reiskostenvergoeding belast worden...verhuizen is bij ons in financieel opzicht geen optie.
  Ik ben van plan voor mijn eigen portemonnee te gaan stemmen maar heb in geen enkele partij vertrouwen. Op het moment dat bepaalde partijen moeten gaan samenwerken kan alles zomaar weer veranderen. Waarom ontvangt Nederland niet thuis een drukwerk (of op een site) waar alle belangrijke speerpunten van alle politieke partijen naast elkaar worden gezet? I.p.v. alle debatten waar lijsttrekkers elkaar op woorden zitten af te vangen i.p.v. helder en duidelijk hun standpunten in bepaalde zaken duidelijk uiteen te zetten en te beargumenteren?
  Ik vraag me af hoeveel % van de Nederlanders op de hoogte is van de inhoud van de partijprogramma's? Door heldere en duidelijke informatieverstrekking zal er bewuster worden gestemd!

 3. Goed dat je hier aandacht aan besteed. De vestiging waar ik momenteel werk gaat binnenkort sluiten en voortaan zal ik naar Amsterdam moeten reizen (een héél eind verder).
  Als de onbelaste reiskostenvergoeding wordt afgeschaft scheelt dat met de auto voor ons ruim € 2300 en met de trein € 1300. Omdat ik toch ook nog niet uit de keuze tussen een leaseauto (gemak) en trein (goedkoper) ben, stel ik de keuze voor een leaseauto voorlopig nog maar even uit.
  De trein wordt op deze manier wel een stuk aantrekkelijker!

  • Mijn man zegt ook dat per auto naar Amsterdam te duur zou worden. Maar hij geeft ook de voorkeur aan de trein, want daarin gaat hij zitten slapen. Dat kun je in de auto natuurlijk niet doen! Hij is alleen al wel een keer pas wakker geworden in Den Helder. Oeps.

  • Ach, Den Helder is zo gek nog niet ;) hoor!!!! Maar ik snap dat als je er niets te zoeken hebt, je er ook niet heen wilt,hahaha!
   Ik heb het gevoel dat de forensentaks er niet gaan komen, dat hoop ik tenminste, want ik werk misschien maar 20 uur in de week ( ene week 2 dagen, andere week 3 dagen ) maar ook vanaf dit laatste stuk van de wereld naar Amsterdam zou het me, met een treinabonnement van de baas, toch erg veel geld kosten per jaar. Tsja, we gaan het zien, ik ben in ieder geval erg nieuwsgierig naar de uitkomst van de verkiezingen van 12 september!

   Groetjes, Natasja

 4. Mijn man moet ook verder weg gaan werken...en dat is echt niet zijn eigen keuze, hij is ook wegbezuinigd, gaat niet zo goed met het bedrijf waar hij nu werkt (op fietsafstand...)
  Zo jammer dat ze dat ook nog eens 'beboeten'... hij had ook kunnen wachten op een baan in de buurt, en ww gaan vangen een paar maanden. Misschien moeten we dat maar doen dan. Dat zal ze leren. Of eigenlijk toch niet, want het kan ze allemaal niks schelen, ze willen gewoon geld vangen...

 5. Zo dat is een aardig bedrag wat jullie erbij inschieten. Belachelijke maatregel overigens.
  Ik werk gelukkig dichtbij, een half uurtje fietsen. Heb altijd mijn leven lang baantjes genomen dat ik bewust nooit langer dan een half uur hoef te fietsen. In nood dat ik zelfs lopend kan en dat is dan ongeveer een uur.
  Ooit met een reorganisatie moest ik mee naar Zwijndrecht vanuit Noord-Brabant en na een half jaar daarheen verhuizen. Ik heb dat toen geweigerd en heb snel een andere baan gezocht. Andere collega's zijn wel gegaan, maar iedereen is op den duur toch weer hier ergeng gaan werken en zijn niet verhuisd. Wat toen natuurlijk wel wat gemakkelijker ging dan nu!

 6. Man woont op 15 minuten rijden van z'n werk, gaat wel met de auto. Zijn werktijden varieren van 5 uur 's morgens t/m een uur of 8 's avonds. Iedere dag is weer een verrassing en hij rijdt door heel Nederland met z'n bus om z'n werk op locatie te kunnen doen. Dus ja, als dit eraf gaat, heb het alleen over woon/werkverkeer direct naar de zaak, de andere kilometers rijdt hij sowieso voor de zaak. Het kost toch altijd weer geld, 91 euro pm is hoe dan ook veel geld.

  En wat de adhd op het andere blog betreft; probeer hier een middenweg in te zien, ik had een heftige reactie geschreven omdat hier jarenlang dingen werden ontkend o.a door psychologen zoals haar, maar daar kan jij ook niks aan doen:) Niet alles is zwart wit en de titel en de mening in het boek van die dame vind ik gewoon erg kort door de bocht gezien wat wij hebben meegemaakt.

 7. Is het geen mogelijkheid voor je man om vaker thuis te werken? Met telefoon, internet en (videobellen via) Skype kun je heel wat dienstverlenende beroepen prima vanuit huis beoefenen. Twee dagen thuis werken scheelt aanzienlijk op de uitgaven en is ook nog eens prettiger omdat het reistijd scheelt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder