Reacties

Belastingen: wat ik leerde van mijn vader — 4 reacties

 1. En dan betalen ze in de VS nog lang zoveel belasting niet als wij hier in Nederland. De Europese bevolking betaalt ook nog verreweg het grootste deel aan sociale premies. Dat laatste vind ik niet zo'n punt als het maar op de plek komt waar het nodig is.

  Ik weet niet wat het juiste belastingpercentage is, wel dat ik vind dat we veel te veel belasting betalen. Het is zo de gemakkelijke weg voor de overheid. Makkelijker dan wat te doen aan alle mogelijk soorten fraude, de corruptie waarvan ik het idee krijg dat die in Nederland ook steeds erger wordt, de overheid moet kritischer kijken naar de uitgaven en niet overal het wiel zelf van willen uitvinden van iets dat in een ander land goed loopt en hier idioot veel geld kostte om te ontwikkelen (bv de OV-chipkaart). De zorgkosten kunnen veel lager. Het zorgstelsel dat we nu hebben heeft in andere landen ook tot een kostenexplosie geleid. Waarom niet het Nieuw-Zeelandse stelsel overgenomen?
  Een tijdje terug was er op tv een item over de verkoop van leegstaande overheidsgebouwen zoals scholen. Ach, zei die ambtenaar. Vroeger hielden we zulke gebouwen gewoon en zorgden voor het onderhoud want er was toch voldoende geld (?). Dan ben je je duidelijk niet bewust van het feit dat dat geld door anderen moet worden opgebracht. Daar moet je zuinig mee omspringen.
  Ik krijg de indruk dat we hier in Nederland met zo ongeveer de hoogste belastingdruk van de wereld zitten. Autorijden is volgens mij ook nergens zo duur vanwege de accijnzen plus btw, de bpm, de wegenbelasting. Nou, vooruit wellicht is dat in Noorwegen duurder.
  Ook weer zoiets waar politici graag mee komen. Als er iets in Nederland goedkoper is dan moet dan in evenwicht komen met Europa. Over al die dingen die hier duurder zijn hoor je ze niet.

  Gelukkig roken en drinken we niet, scheelt weer een slok op een borrel met die accijnzen ;-)

 2. Ik ben ontzettend naïef wat belasting betreft... ik kijk alleen wat er onderop mijn loonstrookje staat en niet naar wat ik allemaal moet afdragen. Dat doe ik maar 1 keer per jaar, als ik de belastingaangifte moet doen... En dan nog wil ik het eigenlijk gewoon niet weten... Scheelt me een hoop frustratie ;)

 3. Het is maar wat je ervoor terug wilt hebben. Zelf je ziekenhuiskosten betalen en minimaal of geen openbaar vervoer zoals in de USA. Het verzorgingshuis van je ouders betalen zoals in Duitsland. Geen biizonder onderwijs voor kinderen die dat nodig hebben. En zo kan ik nog even doorgaan. Geen kinderbijslag of tegemoetkoming voor thuisblijf moeders. Geen uitkering als je ziek bent. Make your choice!

  • Het is alleen wel jammer dat we steeds meer moeten gaan betalen voor iets dat momenteel wordt uitgekleed.
   Ik las laatst dat iemand het zo beschreef: 'je betaalt verplicht steeds meer voor een voorstelling die niet doorgaat'.
   Daar heb ik moeite mee.
   Het stelsel zoals het in de VS is spreekt me ook niet aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder