Mobiel bankieren met mijn smart phone!

mobiel bankierenHeb je wel eens gehoord van het principe van zogenaamde ‘early adopters‘? Deze groep was waarschijnlijk een van de eersten die mobiel bankieren toepasten!

Early adopters en ‘laggards’…

Early adopters zijn namelijk mensen die, als er iets nieuws op de markt komt, daar meteen voor open staan en er gebruik van maken. Een bekendere term is ‘trendsetter’. Het spijt me te moeten zeggen dat ik behoor bij de groep ‘laggards’, oftewel de mensen die overal achteraan komen sukkelen. Mobiel bankieren heb ik dan ook pas enkele weken geleden ontdekt…

Smartphone vanwege het hardlopen

Jarenlang heb ik mij tegen smart phones verzet, en hanteerde trots mijn oude koelkastmobieltje waarmee je echt alleen maar kon bellen. En zelfs dat deed ik niet. Daar was ik nog trotser op!

Maar toen hoorde ik van een leuke ‘app’ voor tijdens het hardlopen: Zombies, run! Daarmee ren je door een apocalyptische wereld waarin je op de hielen wordt gezeten door zombies die je willen bijten, en zo veranderen in één van hen. Om die app goed te kunnen spelen heb je een smart phone nodig.

Dat was voor mij aanleiding om dan toch maar een smart phone te kopen. En het was het waard! Ik heb veel lol gehad van de Zombies, run app en ook van de GPS-functie die de smartphone biedt.

Mobiel bankieren met mijn smartphone

En nu heb ik nog iets fijns ontdekt aan mijn smartphone, namelijk een app waarmee ik kan mobiel bankieren. Mijn oudste dochter heeft hem voor me geïnstalleerd, en via mijn smart phone kan ik zo eventjes kijken hoeveel geld er nog op mijn rekening staat. Sterker nog, ik kan er ook rekeningen mee betalen.

Het wonderlijke is dat mobiel bankieren bovendien veel gemakkelijker gaat dan bankieren via mijn computer. Als ik bankier via mijn computer moet ik minstens drie codes intikken, en bij de bankier app alleen mijn bankrekeningnummer. Maar, ik stel me zo voor, dat mobiel bankieren dan ook wel weer onveiliger zal zijn…

Niettemin: ik vind mobiel bankieren via een smart phone erg handig!

Hoe regel jij je bankzaken? Doe jij aan mobiel bankieren? En ben je een ‘early adopter’ of net als ik een ‘laggard’?

Similar Posts

22 Comments

 1. Ik ook. Ben er erg blij mee en doe het dagelijks. Even saldo checken of een rekening betalen. Erg gemakkelijk.

 2. Tja, eh, een laggerd en een hele erge, want ik heb nog steeds geen smartfoon en zie het nut er ook nog steeds niet van in.

  Mijn banksaldo weet ik meestal prima uit mijn hoofd zal misschien een tientje schelen maar dat is het dan ook wel. Om een rekening te betalen heb ik toch de rekening bij de hand nodig en dan heb ik mijn laptop ook wel bij de hand.

 3. Ik heb een afschuwelijke roze telefoon, daar kun je alleen maar mee bellen en sms-sen.
  Smartfoon daar ga ik voor sparen, kan ik tenminste (gratis) w’appen met mijn kinderen.
  Bankieren gewoon met de computer en laptop (internetbankiere) dit vind ik al modern genoeg.

 4. Ik heb geen smartphone en bel prepaid.
  Heb het ook niet echt nodig want ik zit bijna altijd thuis.
  Bankieren doe ik dus gewoon via de computer.

  vorig jaar heb ik eens uitgerekend hoeveel cijfers ik moest intikken om een bedrag over te kunnen maken en ik kwam op 86.
  Dat is geen sinecure voor een cijferblinde zoals ik.
  gelukkig vult de software van de bank een deel alvast voor me in, maar toch.

  1. Dat is echt veel! Ik moet ook altijd heel veel codes intikken, en maak ook vele fouten. Ik vind internetbankieren via de computer daarom ook altijd een irritant klusje. Op mijn smartphone gaat dit dus aanzienlijk makkelijker!

   1. ja, maar om voor die ene keer per maand dat ik wat over moet maken nou een dure phone met bijbehorend abonnement aan te gaan schaffen?

 5. Haha, jij met je zombies-app :) Je hebt verrassende kanten :)
  Ben een trage laggard. Zo een die nieuwe technieken helemaal niet gaan omarmen. Wel zo relaxed. Hoewel, die zombie-app….

  1. Ja, die zombie-app heeft mij over de ‘smartphone’ streep getrokken! Gisteren ben ik nog maar ternauwernood aan de zombie’s ontsnapt, nadat ik de kinderen naar school had gebracht.

 6. Oja, mobiel bankieren … Die staat natuurlijk op mijn lijst van voordelen van smart-phone. Erg handig. Kan niet meer zonder.
  Ik ben trendsetter nr 2 … Partner-lief is ict’er :-)

 7. Gewoon met de computer internet bankieren.
  Ik doe tegenwoordig dan ook alles zelf thuis, want manlief snapt er de ****** niet van en wil het ook niet snappen ;)

 8. Jahoor ook ik gebruik de app. Even snel checken of het salaris al is bijgeschreven of een bepaalde rekening is afgeschreven. Betalingen doe ik meestal gewoon via de laptop of via de app maar dan op de tablet. Vaak moet je wat meer invullen en alsnog de random reader gebruiken en dan vindt ik het nog wel eens een gepriegel op de telefoon.
  Ik heb wel altijd interesse in de nieuwe snufjes maar kijk vaak eerst even de kat uit de boom. Als maar genoeg mensen het gebruiken heb ik het idee dat het wel veilig genoeg is en heb ik genoeg kenners om me te helpen als ik er zelf niet uitkom ;-)
  Ingrid

 9. Hier nog steeds bankieren via de pc. Heb nog steeds een oude mobiel, allern maar bellen en smssen en ben daar ook trots op haha… Dit gaat voorlopig niet veranderen hoor…
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 10. Ik heb mobiel bankieren deze week ontdekt. Tenminste, mijn vriend (wat techno speeltjes betreft toch wel een trendsetter)had het al tijden, en ik merkte dat het me toch wel makkelijk leek, dus een paar maanden terug had ik de app op de eipet gezet. Eergisteren besefte ik ineens dat hij er nog op stond, en omdat ik toch wilde kijken wat mijn saldo is, heb ik gelijk voor het eerst die app gebruikt. Handig is het zeker, al heb ik ergens het gevoel dat het té makkelijk is.

  En, juist omdat ik die eipet heb, hoef ik echt geen smartphone. Die van mij kan bellen en sms-en, en heb ik ooit van de schoonzus van mijn ex gehad voor gratis. ;-) Hij doet het nog steeds prima, en dingen waarvoor ik een smartphone zou willen gebruiken heb ik vaak toch wel, maar dan zonder dat irritant veel te kleine schermpje.

 11. ik ben een laggard, geen smartphone ,alleen een simpel mobieltje om mee te bellen en smsen, er zit wel een mogelijkheid op voor mobiel internet, maar ik vind het onzinnig om alles dubbel te hebben , internet heb ik thuis dus waarom mobiel internet en toen ik een mobieltje kocht heb ik mijn vaste telefoon de deur uitgedaan. als je de media mag geloven kun je niet meer zonder mobiel internet en allerlei apps, voor mensen die veel onderweg zijn en een eigen bedrijf hebben lijkt het me erg handig, maar voor veel mezelf vind ik het totaal overbodig en sommige mensen met een smartphone zijn verdomd irritant, ik werk bijvoorbeeld tijdelijk 3 uur op ATbasis en krijg tijdelijk hulp van een collega die ook op ATbasis werkt en van de 2 uur dat ze me vanmorgen hielp heeft ze zowat 3 kwartier met haar telefoon lopen spelen, fotos bekijken van haar nichtjes en neefjes, het nieuws bekeken ,en een aantal mensen gebeld, terwijl ze na de 2 uur werk weer de hele dag thuis is,waar ze een laptop en vaste telefoon tot haar beschikking heeft en ze binnen 10 minuten bij de nichtjes en neefjes is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.