Reacties

0900-1594 gate: telefoonrekening van 600 euro — 36 reacties

 1. Wow, dat is wel heftig schrikken en balen zeg!!

  Klinkt trouwens wel ingewikkeld, met dat beltegoed.nl ... Ergens nog wel knap hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen... Maar leuk is het natuurlijk niet!!

  Maar wat ik dan niet snap is dat ze dus van jullie geld dan beltegoed hebben gekocht, zonder dat te vragen?!

  • Het punt is dat het nauwelijks voelt alsof je geld uitgeeft. Je pleegt gewoon even een telefoontje, en dan kun je weer verder. Het is enorm laagdrempelig.

   Wat natuurlijk niet weg neemt, dat we hier met de kinderen uitgebreid over gepraat hebben!!!

 2. ouch dat doet zeer, heb ook ooit een hele hoge telefoon rekening gehad niet zozeer door een 0900 nummer,maar doordat mijn dochter vroeger voordat zij een mobieltje had haar vrienden en vriendinnen belde vanaf onze vaste telefoon,maar die vriendjes en vriendinnetjes hadden wel een mobieltje, was een dure les ,maar onmiddelijk de vaste telefoon de deur uitgedaan en dochter een goedkoop mobieltje met prepaid kaart gegeven waar zij een bepaalde tijd mee moest doen, beltegoed op? helaas netjes wachten tot ze weer beltegoed kreeg.

  • Tegenwoordig heb je ook telefoonabonnementen waarbij je ONBEPERKT naar vaste én MOBIELE nummers kunt bellen voor ongeveer €17,50 per maand! (Bijvoorbeeld bij KPN of XS4ALL

  • Dat is niet het probleem, ze crediteren je telefoonrekening met het bedrag dat jij uitkiest om bv. een prepaid creditcard van te kopen......

 3. Klinkt alsof je ze zou moeten kunnen aanklagen om het geld terug te krijgen. Maar zeker weten doe ik het niet. Hebben jullie een juridische rechtsbijstandsverzekering? En misschien even googelen, waarschijnlijk zijn er ook andere ouders mee bezig.

  • Hoe zuur dan ook aanklagen heeft weinig zin. Wie eist bewijst en hoe ga je dat doen. Beltegoed kan als het ware gewoon lekker achteruit gaan zitten.
   Slechte zaak maar helaas.

 4. Poeh, die kende ik nog niet. Praat wel met de jongens over virtuele dingetjes of online games kopen en druk ze op het hart dat dit altijd via ons gaat, mits ze genoeg gespaard hebbeb van hun zakgeld. Jaren terug wilde een klasgenootje van mijn niet zo populaire jongste zoon ineens vaak komen spelen en dan perse op de pc. Gelukkig kwam ik er op tijd achter dat ze met de telefoon bezig waren. We hebben geen creditcard en betalen met ideal is niet altijd mogelijk, daar leggen de jongens zich altijd heel makkelijk bij neer. Voor het betrokken kind is dit ook niet fijn, meestal zien ze pas als het aan het licht komt hoe duur dit geweest is, een bittere leerschool.

 5. Zo werd ik meer dan 10 jaar geleden eens gebeld door de KPN. Of ik wel wist dat er op een bepaalde dag voor meer dan 100 gulden met mijn vaste telefoon was gebeld...
  Het bleek om een dag te gaan dat een van de kinderen ziek naar huis gegaan was en er niemand thuis was. Hij ging een flipperkastspelletje op de computer doen en moest om te kunnen spelen een telefoonnummer intoetsen. Toen hij hoorde dat dit geld kostte heeft hij wel de hoorn weg gelegd en het spel weggeklikt maar niet de telefoon uit gezet en het spel niet afgesloten...
  Ik vond het toen wel netjes van de KPN dat ze daarvoor belden.

 6. 0900 nr ... Wees alert!
  Nog laatst GEAS gebeld vanuit mijn mobiel, een paar keren en niet lang. En zo is mijn rekening ineens 20 euro hoger :-(
  Voor sommige van die 0900 nr zijn er alternatieven, gratis en op internet te vinden. Let op: ze veranderen wel eens.
  Wat betreft kopen via internet, kun je heel veel blokkeren. Helaas niet overal :-(. ... Hier weten de kids wel! En we houden de bank rekening erg nauw in de gaten. Want er kunnen bedragen zomaar weg ... Ervaringen mee.

  • Goede tip. Zo ontdekte een kennis door haar bankrekening wekelijks te checken dat er ten onrechte automatisch een bedrag was afgeschreven.

 7. Balen! :( Begreep dat soms met van die gekke dingen de provider wel eens tegemoet wil komen, bijvoorbeeld als heel je vakantie je internet hebt laten aanstaan op je mobiel. In Australie.... Maar dit is weer een ander geval denk ik.

  Das trouwens ook met die doorverbindnummers. Vragen ze heel lief of ze je door moeten verbinden nadat ze het nummer hebben gegeven, maar ook bij het gesprek dat je daarna voert betaal je een euro per minuut, al laat je je doorverbinden met je oma ofzo.

 8. Ik ken beltegoed niet, gelukkig maar denk ik er achteraan... Jeetje wat zullen jullie geschrokken zijn. Dat dit allemaal zomaar kan en mag, ik sta versteld. Pure oplichting vind ik het.
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 9. Ik heb nooit van beltegoed gehoord (gelukkig).
  Vroeger hebben we de 0900 nummers geblokkeerd. Nu niet meer, maar misschien toch weer eens naar kijken.
  Balen zeg van dat enorme bedrag :-(

  Wij houden een boekhouding bij en ik kijk ook altijd naar ons internetabonnement. Ik kan altijd meteen zien of er gebeld is naar mobiele nummers. Wat is dat ook duur. Dus de manlief stuur ik liever een kort mailtje en zoonlief een sms'je en de vraag of hij terugbelt (heeft abonnement) of even op skype voor een langer gesprek.

  Lekker handig van dat beltegoed om zo de verantwoording af te schuiven. Goed dat je erover blogt. Zo wordt dit tenminste bekend bij veel meer mensen.

  • Het leek mij ook goed om hierover te bloggen, omdat ook ik beltegoed.nl niet kende. Ik ben vooral nog steeds verbaasd over hoe gemakkelijk en hoe snel je daar geld aan kwijt raakt.

 10. Wat je ook kan doen is nog een brief schrijven met ferme taal dat je er bij blijft dat ze nalatig zijn geweest. En omdat ze het niet adequaat hebben opgelost je een blogbericht van hebt gemaakt en op de site van radar en kassa meldign vna hebt gemaakt. Es kijken of ze dan toch niet liever dat geld terug willen storten. ;-) Overigens vind ik dit om het principe ook wel waar dom mijn rechtsbijstand verzekering in te schakelen.

 11. Mijn dochter moest laatst het Juridisch Loket bellen. De vakbond wilde haar vraag niet beantwoorden omdat ze geen lid was (wel logisch natuurlijk). Het Juridisch Loket heeft ook een 0900 nummer. Dus hadden we ook ineens ook een hoge telefoonrekening. Het zijn dus niet perse allerlei sneaky bedrijven die gebruik maken van een 0900 nummer.

  • Nee, dat klopt. Wij zitten bij Tele2, en moeten bij problemen ook naar hun 0900 nummer bellen. Helaas kan dat nu dus niet, maar ik vind het toch prettiger voelen dat die nummers geblokkeerd zijn.

 12. een tijd terug kreeg ik via via deze nummers van tele 2 hopelijk doen ze het nog en is het een prima oplossing tegen hun 0900 nummer

  Tele2 Compleet Lite 0900 241 1602
  Tele2 Helpdesk 0900 0440440 /0800 0029

 13. Goed dat je de 0900 nummers blokkeert. Maar weet je dan ook dat je het landelijke politienummer blokkeert? Geen spoed, wel politie is 0900-8844
  Hopelijk heb je het nooit nodig of ook een mobiel.

  Groet,Greet

  • Goed punt Greet! Inmiddels hebben we de blokkade weer moeten opheffen, want toen we een probleen hadden met onze telefoon konden we Tele2 niet bellen… Maar we houden onze telefoonrekening nu beter in de gaten.

  • Dat hadden we inderdaad gedaan Fred. Maar toen we problemen kregen met internet konden we Tele2 niet meer bellen. Toen hebben we ze toch maar weer geactiveerd. Maar afgezien daarvan is het een goede oplossing!

  • Onze Fred, 17 jaar, heeft in enkele weken 70 euro aan besteed.
   Ik heb het volgende naar het bedrijf verzonden:

   Ik verwacht geen positieve reactie, maar wij kunnen via social media het onderwerp bekend maken, en hopelijke voldoede geschadigde vinden om een class action te starten,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder