Alternatieven voor 0900 nummers

0900 alternatievenNadat één van de kinderen per ongeluk voor 600 euro had gebeld, sloten we de 0900 nummers af.

Ik was er toch al geen fan van. Ik heb oprecht het idee dat ze je soms expres zo lang mogelijk aan de lijn proberen te houden met allerlei stomme muziekjes en irritante uitleg. Helaas bleek de boycot van 0900 nummers uiteindelijk te lastig. Want als het internet er bijvoorbeeld weer eens uitlag, konden we niet eens Tele2 bellen om dat door te geven.

0900 nummers: wat zijn het eigenlijk?

Een 0900 nummer is een informatie/service nummer.  Voor dit soort nummers geldt een apart tarief. 0900-nummers zijn bedoeld voor serieuze/zakelijke informatie en diensten.

Alternatief voor 0900 nummers

Maar er blijkt een uitstekend alternatief te zijn voor 0900 nummers. Albert Hamans ontdekte namelijk dat achter elk 0900-nummer een normaal nummer schuil gaat. Hij heeft zelfs een script geschreven dat het internet afspeurt naar alternatieven voor 0900 nummers.

Ook Tele2 blijkt een gewoon telefoonnummer te hebben!

Wil jij ook weten of er een alternatief is voor een 0900 nummer surft dan naar Alberts website: 0900alternatieven.nl.

Wat vind jij van 0900 nummers?

Similar Posts

7 Comments

  1. Ik doe al jaren 0900 en 088 nummers in de ban en als ik het normale nummer niet kan vinden, dan bel ik dat bedrijf dus niet op en/of ik stuur een e-mail. Er is altijd wel een postadres om ze toch te kunnen bereiken als dat dringend nodig is, maar dag gebeurt zelden .

  2. Ik bel ook nooit 0900 nummers en als ik bel en een muziekje krijg en de mededeling: ogenblikje, al onze mede…….. etc. hang ik meteen op!
    Blijft de vraag: hoe kan een kind ‘per ongeluk ‘ voor 600 euro bellen…

  3. Mooi, bedankt! Ga maandag meteen het alternatieve nummer van de bank bellen want het heeft me al meer dan genoeg geld gekost om ze aan het verstand te brengen dan we definitief willen aflossen en vooral af willen van deze incapabele bank!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.