0900 alternatieven: 8 opties!

0900 alternatieven

Zoek je naar 0900 alternatieven?

Dan ben je op de goede plek!

Wij sloten 0900 nummers af

Nadat één van de kinderen per ongeluk voor 600 euro had gebeld, sloten we de 0900 nummers af.

Ik was er toch al geen fan van. Ik heb oprecht het idee dat ze je soms expres zo lang mogelijk aan de lijn proberen te houden met allerlei stomme muziekjes en irritante uitleg. Helaas bleek de boycot van 0900 nummers uiteindelijk te lastig. Want als het internet er bijvoorbeeld weer eens uitlag, konden we niet eens Tele2 bellen om dat door te geven.

0900 nummers: wat zijn het eigenlijk?

Een 0900 nummer is een informatie/service nummer. Ze worden gebruikt door bedrijven en organisaties om klantenservice, informatie of andere diensten aan te bieden. Deze nummers worden vaak gebruikt voor betaalde telefoondiensten, waarbij bellers een bepaald tarief per minuut of per gesprek betalen.

Er zijn verschillende soorten 0900-nummers, zoals

 • 0900-service-nummers: Deze worden gebruikt voor klantenservice, informatielijnen, technische ondersteuning en andere diensten die bedrijven aan hun klanten aanbieden. Vaak zijn dit nummers waar je naartoe kunt bellen voor specifieke informatie, vragen of problemen met betrekking tot een product of service.
 • 0900-betaalde-diensten-nummers: Deze nummers worden gebruikt voor premium diensten zoals entertainment, wedstrijden, loterijen, datinglijnen en meer. Bellen naar deze nummers kan een hoger tarief per minuut hebben dan reguliere gesprekken.
 • 0900-informatie-nummers: Deze nummers worden soms gebruikt om specifieke informatie te verstrekken, zoals weerberichten, verkeersinformatie, horoscopen en andere soorten informatie.

Let op!

Het tarief voor het bellen naar een 0900-nummer kan heel verschillend zijn! Het tarief hangt af van het soort dienst en de aanbieder. Sommige nummers hebben een vast tarief per gesprek of per minuut, terwijl andere een variabel tarief kunnen hebben.

Het is belangrijk om te weten dat de kosten voor het bellen naar 0900-nummers hoger kunnen zijn dan bij normale telefoonnummers.

Daarom is het aan te raden om altijd goed op de hoogte te zijn van de kosten voordat je belt naar een 0900-nummer. En het is een goede reden om te kiezen voor één van de 0900 alternatieven.

Acht 0900 alternatieven

0900 alternatieven

 1. Achter veel 0900 nummers gaat een normaal nummer schuil. Zelfs Tele2 blijkt een gewoon telefoonnummer te hebben. Zoek naar het reguliere lokale telefoonnummer van het bedrijf of de organisatie. Dit nummer begint meestal met het kengetal van de plaats waar het bedrijf is gevestigd. Dit vind je bijvoorbeeld op de officiële website van het bedrijf.
 2.  Sommige bedrijven bieden gratis 0800-nummers aan voor klantenservice. Dit betekent dat je geen kosten hebt wanneer je dit nummer belt. Controleer of het bedrijf zo’n nummer beschikbaar heeft.
 3.  Veel bedrijven en organisaties bieden tegenwoordig online contactformulieren op hun websites. Hiermee kun je je vragen stellen of problemen melden zonder telefoonkosten.
 4. Het versturen van een e-mail naar de klantenservice van het bedrijf kan ook een effectieve manier zijn om je vragen of problemen aan te pakken. Dit geeft je ook de mogelijkheid om een schriftelijke communicatie te behouden. En je hebt bewijs! Ook dit vind ik één van de betere 0900 alternatieven.
 5. Sommige bedrijven bieden een live chat-ondersteuning op hun website. Dit stelt je in staat om direct te communiceren met een klantenservicemedewerker via tekstberichten. Ik vind de chat één van de betere 0900 alternatieven.
 6. Veel bedrijven zijn actief op sociale media-platforms. Je kunt proberen om via platforms zoals Twitter of Facebook in contact te komen met hun klantenservice.
 7. Als je te maken hebt met een bedrijf dat een mobiele app of online account heeft, kun je vaak via die kanalen communiceren. Dit kan handig zijn voor zaken zoals bankieren, mobiele providers, enz. Zo  vraag ik altijd dingen aan Ditzo via Whatsapp.
 8. In sommige gevallen kun je overwegen om het fysieke kantoor of de winkel van het bedrijf te bezoeken om je zaken persoonlijk af te handelen. Mijn vader ging bijvoorbeeld vroeger altijd gewoon even naar het kantoor van de Belastingdienst in plaats van te bellen en uren in de wacht te hangen.

Wat vind jij van 0900 nummers? En weet jij nog meer 0900 alternatieven?

Similar Posts

7 Comments

 1. Ik doe al jaren 0900 en 088 nummers in de ban en als ik het normale nummer niet kan vinden, dan bel ik dat bedrijf dus niet op en/of ik stuur een e-mail. Er is altijd wel een postadres om ze toch te kunnen bereiken als dat dringend nodig is, maar dag gebeurt zelden .

 2. Ik bel ook nooit 0900 nummers en als ik bel en een muziekje krijg en de mededeling: ogenblikje, al onze mede…….. etc. hang ik meteen op!
  Blijft de vraag: hoe kan een kind ‘per ongeluk ‘ voor 600 euro bellen…

  1. Tjee, wat erg dat zo’n Beltegoed.nl geen verantwoording wil nemen.
   Wat een akelig dure les!

 3. Mooi, bedankt! Ga maandag meteen het alternatieve nummer van de bank bellen want het heeft me al meer dan genoeg geld gekost om ze aan het verstand te brengen dan we definitief willen aflossen en vooral af willen van deze incapabele bank!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.