Reacties

Washplate: vaatdoekje dagelijks schoon? Mijn review! — 19 reacties

 1. Hier in Servie kent men het gebruik van vaatdoekjes niet. Daarom vraag ik visite uit Nederland ook altijd neem wat vaat- en theedoeken mee. Ik heb er zeker een stuk of 24 en ze gaan bij ons heel erg snel de was in. Onze 2-jarige kleindochter weet waar de doekjes staan en als ze iets geknoeid heeft pakt ze zelf al een vaatdoekje. Mensen hier gebruiken de theedoek of een oud vod

 2. Voor als je een vaatwasser hebt vind ik het een mooie vondst, al heb ik dit idee van wassen in de vaatwasser al eens eerder gezien in een aflevering van Extreme Cheapskates :-)) verder heb ik geen speciale microvezel vaatdoekjes maar gebruik ik bv. mijn echt oude handdoeken daarvoor die ik dan aan kleine lappen knip. Het wassen van de doekjes op 90 graden doe ik nooit, gaan gewoon met de 60 was mee schoon is schoon!

 3. Ik heb ook 4 van die afwasmachine vaatdoeken. Ik was ze gewoon in de wasmachine. Bacterien gaan dood bij 60 graden dus in de was met 60 graden en 1 x per maand kookwas met zo veel mogelijk vaatdoeken, witte handdoeken, washandjes etc. Een vaatwasser is er voor de vaat en niet om in te wecken, koken,wassen of wat dan ook.

 4. Een vaatwasser heb ik niet. Ik neem elke dag een schoon vaatdoekje. Duurt het te lang,voor ze in de machine gaan,dan maak ik een klein 60 gr.handsopje om de vaatdoekjes te wassen.

 5. 14 liggen er in mijn lade en ik heb nog minstens zoveel op voorraad liggen dus als ik eens tekort kom haal ik 1 uit mijn voorraad. Microvezeldoekjes vind ik vreselijk. Wat fijn is om schoon te maken zijn de boeren uierdoekjes, super sterk en altijd schoon in de was. Die kunnen ook wel in de vaatwasser.

 6. Dit lijkt mij super handig, gebruik nu vaak keukenrol omdat ik niet zoveel doekjes heb. Ik heb ze gelijk besteld en ben benieuwd of het bevalt. Ik heb een dubbele set besteld, kan ik er ook 1 aan mijn schoonmoeder geven en op Facebook vond ik een kortingscode voor 25% korting. wash789. Dus dat scheelt weer een beetje.

 7. Hmm, wil je ze in de wasmachine doen moet het op 90 graden en in de vaatwasser vind je 60 graden wel genoeg?
  Ik heb pas 12 nieuwe vaatdoekjes gekocht. Allemaal dezelfde, mooi bij mijn nieuwe keuken. De oude waren best aan vervanging toe.
  Ik heb een vaatwasser, maar ik zal er geen vaatdoeken in gaan wassen. Ik heb al moeite om alles erin te krijgen, dus nog iets extra zit ik niet op te wachten.
  Minstens 1x per dag neem ik een schone. Er gaat vaak genoeg een 60 graden was aan met 8 man in huis. Dus aan 12 heb ik er genoeg.

 8. Dat vind ik nou smerig! Lekker een doekje dat je op 90 graden wilt wassen op 55 graden wassen, bij je borden, kopjes, bestek in doen. Dan doe ik liever een tweede dag met mijn doekje. Sinds mijn moeder haar doekjes ook zo wast is er voortdurend iemand aan de dunne, hebben ze veel vaker griep en neem drink ik uit een weggooibeker. Eten doe ik er niet. Gelukkig wast ze de gewone doekjes nog wel in de wasmachine, anders kwam ik er waarschijnlijk niet meer.

  Ik heb 10 vaatdoeken, 10 theedoeken, 10 handdoeken, 4 dweilen en 15 poetsdoeken. Ik gebruik elke dag een schone set. Elke dweilbeurt een andere dweil. Ik grijp nooit mis want na een week zit de machine wel vol. En omdat ik ze uithang tot ze droog zijn kan dat prima een week wachten.

 9. Ik meen in de jaren 90, had je ook vaatwasdoekjes voor de vaatwasser. Die rolde je wat op en deed die in een bestekvakje, waar je bestek los in stond. Dat vond ik reuze handig.
  Maar met de komst van een vaatwasser met besteklade ging dit niet meer.
  Een jaar of vier terug ontdekte ik de wash plate.
  Reuze handig.Een van mijn kinderen gaf ik er ook een cadeau. Maar kreeg het terug want zij vond het niets.
  Nu heb ik een wash plate op reserve.Helaas hield zij de doekjes.
  De wash plate is bij mij wel gescheurd, maar voldoet nog steeds.Dit gebeurde al naar een maand of drie. Wash plate heeft dat goed opgepakt, ik meen dat men met korting nieuwe kon bestellen, was een produktie fout.
  Maar ik gebruik de gescheurde nog steeds.
  Alleen de doekjes zijn/waren dood versleten.
  Gewonen micro doekjes vond ik niet echt geweldig in de vaat wasser.
  Heel toevallig kreeg ik een nieuwsbrief van hun met 25% korting. ik heb er nu een stel op voorraad, daar doe ik nog jaren mee.
  Ze liggen nog nieuw op de keukentafel. moet ze even wassen. En mijn vaatwasser zet ik een maal per week op 75 grd.

  • Ik begreep van de makers van de Washplate dat als je een doekje los in de vaatwasser legt het door de vaatwasser kan gaan zwerven. En als je het in een bestekbak doet, dan zit het toch een beetje opgepropt en in elkaar gefrommeld. Met de Washplate wordt het doekje uitgestrekt.

 10. Ik heb een stuk of 20 micro-doekjes in de kast liggen. Iedere morgen maak ik de vaatwasser leeg. Neem een schone microdoek en droog daarmee alles even na. Vooral de bestekken zien er dan mooier uit. Dit doekje gebruik ik de hele dag en 's avonds gaat het in de wasmand. Iedere dag en schone doek, minder handdoeken en geen speciale dingen ervoor gekocht. Voor 13 euro koop je veel microdoekjes en die gaan zo'n 100 wasbeurten mee.

 11. leuk idee maar voor mij niet zo handig. Ik woon alleen en heb dus niet dagelijks de vaatwasser aan. Wel wil ik iedere dag een schone set doekjes in de keuken en dat red ik dan dus niet. Bij mij blijven ze dus gewoon de wasmachine in gaan!

 12. Ik zweer bij micro-doekjes! Heb er zeker 20 in de kast liggen. Ik laat 's nachts de vaatwasser draaien en 's morgens neem ik en schoon micro-doekje en droog de vaat mee na. De glazen en bestek zijn zo stralend schoon. Ramen zemen?: Met de spons en trekker en dan de randen navegen met een schone micro-doek. Streeploos schoon. Keramische kookplaat?: Met en zacht schuursponsje en druppeltje dreft insmeren en navegen met micro-doekje: stralend schoon, nu al 8 jaar lang! Ik was ze gewoon mee op 60 graden. Bij de Action kosten die doekjes nog geen euro per stuk.

 13. Ik pak iedere dag een schone vaatdoek. Ik heb ook 2 van die vaatdoeken die mee de vaatwasser in kunnen en die wordne bij mij als laatste gebruikt als al mijn andere microvezel vaatdoeken klaar liggen om gewassen te worden. Ik was ze altijd op 60 graden. Is heet genoeg om de bacteriën te doden.

  Ik heb verschillende kleuren voor verschillende ruimtes/doel einden. Zodat ik weet wat ik al wel schoon gemaakt heb en wat niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>