Reacties

Nee hè… weer een kat verdwenen — 21 reacties

 1. Amivedi bellen en rond de schemering roepend en rammelend in de wijk rondlopen kan helpen.

  Mijn vorige katten zijn allebei een week kwijt geweest. Beiden bleken helemaal niet zo ver weg te zitten, maar waren gewoon verdwaald. Ik had de tactiek om verder weg te beginnen met roepen / zoeken en dan langzaam al roepende richting huis te lopen. Anders lok je ze verder de verkeerde kant op.

  Hopelijk vind je je poes snel!

 2. Alle instantie's op de hoogte stellen, dierenambulance bellen vragen of ze wat gevonden hebben.
  Neem aan de gewoon gechipt zijn ?

  Als je ze al buiten wil laten, moet je ze s'nachts sowiezo proberen binnen te houden.

  • We halen ze altijd 's avonds naar binnen. Om kwart voor zeven was hij er nog, en toen we om negen uur de katten naar binnen riepen kwam hij niet.

 3. misschien is poes op vrijersvoeten, dat gebeurt soms al met 7 maanden! onze poes kwam ooit thuis als een doorgezakte lellebel, maar ja een paar weken later een nestje. en wij maar denken dat ze te jong was!!! ik hoop dat de poes snel weer terecht is.

  • nee dat denk ik niet. maar rudimentail was het lente gevoel toch nog aanwezig. fijn dat hij terug is!

 4. He bah, ik weet uit ervaring hoe naar dit is. Gelukkig vond ik onze kater na 2 weken terug in het asiel, wel met een gebroken bekken. Zowel de dierenambu als het asiel had de chiplezer alleen over de schouders gehaald en de chip van onze kat is afgezakt naar zijn buik...

 5. Ja ook hier, helaas, een ervaringsdeskundige. Onze kat Siepie van anderhalf liep op een avond, nu inmiddels 2,5 jaar geleden, het luikje uit en is nooit meer teruggekomen of gevonden. Vreselijk was het, dagen, weken, maanden hebben we gezocht, gefietst, geroepen, geflyerd, via Amiveda nog 3x naar een adres waar ze dachten dat hij zat, maar helaas het was 'm niet.
  Hopelijk komt jullie Poe wel terug, sterkte!

  • Bizar hoe katten gewoon van de aardbodem kunnen verdwijnen! Ik ben ook een beetje bang dat een roofvogel hem heeft gepakt. Ik weet alleen niet of roofvogels dat kunnen? Hopelijk niet!

 6. Heel akelig dit soort dingen. Amivedi of het asiel bellen is een goed idee. Hopelijk zit hij gewoon bij iemand in de (vee)schuur en kuiert eerdaags weer naar huis.
  Voor de zekerheid is het denk ik wel goed om even langs de bermen te fietsen voor het geval hij aangereden is. Niet leuk maar dan weet je het wel zeker. Ook niet leuk om te melden maar een vos kan ook nog. Veel sterkte !

  • Ik heb inderdaad in de bermen gekeken, maar daar lag hij gelukkig niet. Op dit moment 'ontbreek ieder spoor'. Net zoals anderhalf jaar geleden met onze andere katten.

 7. eerdere ervaringen met weggelopen katten hebben er voor gezorgd dat onze laatste aanwinst niet meer alleen los buitenkomt , hij heeft een tuigje om met een enorm lange uitlooplijn eraan, omdat we hem dit vanaf dat hij kitten was aangeleerd hebben weet hij niet beter en kan zich redelijk vrij in de tuin bewegen, als we een grotere tuin zouden hebben , zouden we een soort van ren gebouwd hebben , dit zagen we een keer ergens onderweg, die mensen hadden deze ren tegen het huis aangebouwd met een kattenluikje in de muur zodat de kat naar binnen en buiten kon wanneer hij wilde en de ren was ruim genoeg voor de kat om rond te lopen en er stond zelfs een soort van krabpaal in gemaakt van een flinke boomstronk met zijtakken en een hangmat ,

 8. Onze kat zat een keer 's morgens niet voor de deur.. Ik had de voordeur open gezet, zodat het even door kon tochten ( afgel.zomer). Ineens zat ze daar op de mat.. Ze liep steeds kleine stukjes, ze kon eigenlijk niet goed lopen-maakte me vreselijk zorgen. Ze at wat, en ineens was ze ook weer weg. Één tel heb ik dr uit het oo verloren en weg was ze... De hele dag overstuur geweest, want ja ik wist dat ze enorm veel pijn had maar ze was nergens te vinden... De buren hielpen ook mee zoeken. En ineens zat ze 's avonds weer in de keuken, ze liep al wat beter, en na een paar dagen was ze weer helemaal de oude ( heb dr pijnstilling gegeven steeds). Helaas werd ze een maand later alsnog dood gereden :-( Maar goed, de moraal van het verhaal: als een kat wat heeft dan trekken ze zich graag terug..
  Maar lastig hè.. Ik had zelf rood-gejankte ogen die dag dat ze weg was...
  Sterkte en hopelijk komt ze snel weer terug! En de kat kan natuurlijk op om excursie zijn, de kat van mn ouders was soms dagen weg.... Iedereen had zich dr bij neer gelegd dat ze dood was, en hee.. daar was ze weer,,, ;-)
  Groetjes!

 9. Mensen leer hier van. Katten kun je niet alleen buiten laten. Het kan alleen via een tuigje of net als een van de mensen hier schrijft een ren bouwen. Anders absoluut niet doen.
  En nee het is niet zielig. Het is zieliger als het beest wordt vergiftigd of aangereden. Ik weet waar ik over spreek ik heb zelf 5 katten en alle 5 zitten ze binnen. En dat gaat prima.

 10. Wat ontzettend vervelend. Heb je nauwelijks buren en voldoende ruimte, raak je ze toch kwijt.
  Gelukkig dat ze buiten op muizen en mussen kunnen jagen. Ik ontving gisteren van de kat van de buren een kadootje in de vorm van een dode minimuis op het voorterras. Inmiddels heb ik muis in de kliko gedeponeerd.

  Maar je zou je kat met gps willen uitrusten als dit je nu weer mee maakt.

 11. Het is een harde waarheid, maar een poezeleven "op d'n buiten" is goedkoop. Daar worden veel meer poesjes geboren dan in de stad en een lang leven is hen veelal niet beschoren. En aan steriliseren wordt vaak niet gedaan. Bovendien hebben poezen op het platteland een veel groter grondgebied dan troetelpoesjes in de stad en daarom zijn ze veel van huis. Tja, wat wil je? Van mijn diverse stadspoezen is er maar een niet meer thuisgekomen. Die werd dood aangetroffen in een boom waarin hij te klem was geraakt.
  Ik ben dol op poezen en er is niet veel verzorging aan, maar als je graag een trouw huisdier hebt dan zou ik in jouw geval een hond aanschaffen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>