Katten zijn roofdieren… ook schattige kittens

Schermafbeelding 2012 07 03 om 19.42.36

Om de pijn van de verhuizing naar het platteland te verzachten had ik de kinderen een kat beloofd. Of schattige kittens! Toen we redelijk op orde waren, wilde ik die belofte inlossen. Ik wilde ze tenslotte niet nog een trauma bezorgen, door mijn belofte niet na te komen.

Katten in het asiel kosten geld

We zijn al twee keer naar het asiel geweest om te kijken naar de katten daar. Persoonlijk viel ik meteen voor een kat met maar drie poten, omdat ik die zo zielig vond. Maar de kinderen wilden een zwarte kat met vier poten mee naar huis nemen. Het liefst had ik ze gewoon allebei meegenomen, maar het probleem is dat dieren uit het asiel geld kosten!

Dat wist ik helemaal niet. Ik dacht dat ze allang blij waren als er mensen kwamen die hun dieren een goed tehuis wilden geven, maar de kosten voor een kat bedragen 75 euro. En voor twee katten, zelfs al heeft eentje maar drie poten, kom je dan op 150 euro. En dat schrok ons zo af, dat we zonder katten huiswaarts keerden.

Gratis schattige kittens in mei

Eenmaal thuis vertelde ik een buurman over de zielige kat met drie poten die ik graag had gekocht. Toen hij was bijgekomen van het lachen om het idee 75 euro neer te tellen voor een driepotige kat zei hij gul:

‘Wij hebben binnenkort wel een nestje, dan krijg je er daar wel wat van. Gratis!’

En ook elders hoorde ik dat als we eventjes geduld hebben, binnenkort in supermarkten overal briefjes hangen van mensen die kittens kwijt moeten. Blijkbaar is de lente een tijd waarin poezen bezwangerd worden. Vroeger gingen dergelijke overtollige katten naar onheilspellende namen als ‘Beekman’, ‘Slootman’ en ‘Zandman’…

Dus nu zitten we daar eigenlijk een beetje op te wachten, afgeschrikt door de kosten van een kat uit het asiel. Hoewel het wel weer handig is dat de poezen uit het asiel al gesteriliseerd zijn, dus die kosten sparen we wel weer uit.

Maar ik denk nog regelmatig aan mijn driepotige kat. Ik had zelfs al een naam voor hem: Tripod.

Schattige kittens: oogjes open

schattige kittens

De kittens hebben ondertussen hun oogjes geopend. Dat gebeurde toen ze ongeveer twee weken oud waren. Moederpoes is erg beschermend, maar de laatste week neemt ze regelmatig even een time-out van de 5 kids. Dan wil ze even naar buiten. Ondertussen kunnen wij dan met de schattige kittens spelen en knufffelen!

Schattige kittens zijn ook roofdieren

Dat zijn onze kittens zeker. Maar het zijn ook roofdieren… Bovenaan zie zie je één van onze kittens met een muis spelen. En hieronder zit je een kitten een kikker verorberen…

schattige kittens

Ik weet niet of ik onder de indruk moet zijn van het dierlijk instinct van onze schattige kittens, of een beetje misselijk…

Is onze kater zwanger?!

schattige kittens

Er doen wilde geruchten de ronde bij ons thuis over onze kat. Met name mijn jongste dochter denkt dat de kater zwanger is. Ze hoopt op schattige kittens!

Is onze kater eigenlijk een poes?!

Nou weet ik natuurlijk wel dat een kater niet zwanger kan worden. En dus zijn er twijfels gerezen over het geslacht van onze kater. Want wat als het een meisje blijkt te zijn? Hij werd ons gegeven als zijnde ‘een mannetje’. Onze vorige vier katten liet ik keurig castreren. Maar omdat ze alle vier vrij snel daarna spoorloos verdwenen, had ik bedacht om bij deze kat even te wachten of hij de winter zou overleven.

En dat heeft hij.

Met als mogelijk gevolg dat er nieuw leven bij komt…

Onze kater kreeg schattige kittens

Een jaar lang leefden we in de veronderstelling dat we een kater hadden. Maar toen hij steeds maar dikker werd, rezen er toch wat twijfels over zijn geslacht. En gisteren bleek definitief dat onze kater eigenlijk een poes is. Want ze kreeg 5 schattige kittens! Vier rode en een lapjeskat. Moeder en kinderen maken het gelukkig goed!

Kijk:

schattige kittens

Inmiddels hebben we alleen nog de zwarte poes van mijn dochter Lucy.

Hebben jullie geld neergeteld voor jullie kat/poes?
En wat kost een poes aan onderhoud?
Hebben jullie hem of haar laten steriliseren, en hoeveel kost dat?

Similar Posts

16 Comments

 1. Aaah die van ons nam ook wel eens kikkers mee maar vrat ze niet op. Gisteren had iemand ook al een blog met een plaatje ter illustratie van iemand die een kikker opat. Nieuwe trend?

 2. De kadootjes van onze katten: muizen, mollen, vogels, ratten en een keer een konijn! Voor ons niet leuk, maar het is de natuur…

 3. Het beest doet waar ie voor gemaakt is ;)
  Ik ben met vier katten niet gauw meer onder de indruk; duiven, konijnen, vleermuizen, muizen, (jonge) vogeltjes …
  Het hoort erbij.
  Wist je dat muizen constant urine laten lopen? Bah! Het is ongedierte en de band tussen mens en katten is er mede door ontstaan!

  Wel een schattig beestje hebben jullie. Toch gezwicht nu er plaats is rondom huis?;)

  1. Zena, hier op het platteland voelde ik ineens wel ruimte voor katten! Het helpt ook dat we hier een aparte keuken heb, en een berging. Ik ben verbaasd over hoe leuk ik ze vind!

 4. Gelukkig een muis en geen vogel, al hoewel het allebei leuk beweegt in de ogen van een kat. En danis kat trots op zichzelf. Ze blijven nog lief ook. Gelukkig dat wij te groot zijn voor deze monsters……

 5. Wij hebben 2 katten. De jongste komt thuis met alles wat beweegt. Zelfs een keer een duif! Van de week kwam ze thuis met een mol. Die had ik nog nooit gezien in het echt dus maar even goed bekeken.
  Zelf vind ik het het ergste als ze met een vogeltje thuis komt, maar ja het blijven katten…

 6. Ook wij hebben 2 katten en zee zijn allebei zo verschillend als dag en nacht. De oudste komt met weinig meer thuis nadat hij een keer ziek geweest is van een gevangen duif. De jongste brengt ”heel trots” kikkers naar binnen, die wij dan ook als dat mogelijk is en ze leven nog proberen te redden.

 7. Brrr … jakkes dit zou ik écht niet kunnen zien !!!
  Ik ben dan ook geen kattenmens maar ja het is wél het instinct hè ;-)
  Blij met onze kleine maltezers die eten tenminste geen beessies hihi
  Fijne dag !!! Groetjezz lfs mij

 8. Weten jullie wat ‘NATUUR’ is? Een (roof)-dier dat een prooi vangt om op te eten en pas weer op jacht gaat als hij (zij) honger heeft!! Je kunt huisdieren moeilijk ‘NATUUR’ noemen!! Janthe

 9. @ Anita, je maltezers eten ook wel beessies, alleen geen levende ;-) …
  En Janthe, ben het wel met je eens hoor, huiskatten vangen alleen beestjes om ermee te spelen of het als prooi voor hun baasje mee te nemen. Niet omdat ze honger hebben… Maar het zit wel in de NATUUR van een kat, om het maar over natuur te hebben.

 10. mijn katten brengen heel wat thuis.
  Het meeste wordt door hen bij mijn computer neergelegd als cadeautje voor mij.

  Ik prijs ze de hemel in en als ze niet kijken kieper ik de lijkjes gauw de struiken in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.