Reacties

Kat kwijt 7 tips om hem terug te vinden! — 21 reacties

 1. Een kat heeft geen verkeersdiploma. Katten die vrij rondlopen, worden daarom gemiddeld maar 2 1/2 jaar oud. Fokkers van raskatten eisen vaak dat de kat een ren heeft maar niet de straat op kan. Die ren kost meer dan het beestje, dus vaak kopen mensen dan ergens anders hun kat.

  • Wij hebben gewone boerderijkatten. En die lopen vrij rond ons huis. Verkeer is hier bijna niet, dus dat is geen punt. Maar helaas wel roofvogels en vossen.

  • Precies. Gewone boerderijkatten zijn het en boeren zijn niet sentimenteel over katten.
   UItzonderingen daargelaten zijn dit soort katten geen lang leven beschoren. Aan geboortebeperking doen ze niet en zo zijn er altijd voldoende muizenjagers voorhanden. Katten in de bebouwde kom daarentegen zijn troeteldieren met een beperkt territorium.
   Je kunt helaas niet van twee walletjes eten. En mocht je aan een hond denken zorg dan vooral dat er er geen ontsnappingsroutes zijn door de heg of de schutting.

  • Het zijn inderdaad boerderijkatten. En ik vind het zielig om ze de hele dag binnen te houden. Ik denk dat het ook gezond voor ze is om buiten voldoende beweging te krijgen.

 2. niet. Zolang een kind geen vragen stelt heeft ie het waarschijnlijk niet eens door. en anders zou ik het meer terloops vertellen, er niet zo'n ding van maken.
  Kat loopt buiten, dit kan gebeuren.

 3. ik zou het direct vertellen, kinderen zijn enorme goede kattenzoekers/vinders....
  Onze raskat(siamees) loopt nu al 8 jaar buiten (en binnen) naar eigen wens, en gelukkig zijn we haar nog nooit kwijtgeraakt.

 4. He bah, kwijte katten zijn niet fijn. Die van ons komen nooit buiten. Dus ik hoop dat dit ons niet gaat overkomen.
  En slecht nieuws vertellen? Op een rustig moment. Inderdaad liefst niet net voor bedtijd.

 5. Ja jeetje, dat is echt moeilijk he...Wij waren afgelopen zomer twee weken weg en op de voorlaatste dag van de vakantie belde mijn ex-man, die voor onze twee katten zorgde, om te zeggen dat een van onze katten weg was gelopen. Ik vertelde het meteen en het was draaaaamaaaa. Ik had achteraf beter kunnen wachten tot dat we terug waren. Ik heb wel vanuit Frankrijk Amivedi idd erop nageslagen en op Facebook een foto van hem gedaan en toen belde mijn ex-man dat de buurvrouw de kat had gevonden, halleluja!! Ik hoop dat jullie kat toch weer opduikt!

 6. Erg hoor, als je kat weg is... Ik heb zelf verschillende katten verloren in het verkeer. We wonen wel in een rustig dorp, maar aan de voorkant van ons huis is de hoofdstraat. De kinderen en wij waren altijd erg verdrietig, dat is de keerzijde van het plezier dat je van een huisdier hebt: het verdriet als ze ziek zijn of als je afscheid moet nemen..... Wat wel helpt is dat je twee huisdieren hebt: je kind kan ook troost vinden door de andere kat extra veel te knuffelen. Wij hebben de laatste jaren alleen oudere gesteriliseerde vrouwtjespoezen uit het asiel: die blijven uit zichzelf al wat dichter bij huis en hoeven dus niet zo vaak de weg voor ons huis over te steken! Ik hoop wel dat jullie Roodkatje gauw weer terug komt!

 7. Goede raad is duur. Katten in een stadsomgeving hebben, vanwege de vele katten in de buurt, maar een klein territorium. Er zijn bij mij nooit katten weggelopen. Ze gingen hooguit 4 huizen naar links en vier huizen naar rechts en af en toe naar de huizen aan de overkant van een smalle straat. Momenteel heb ik ik er nog maar een en die is nu 18 jaar oud. Op het platteland ligt dit anders. Daar kunnen katten soms enkele kilometers gaan lopen omdat ze niet in een ander territorium terechtkomen en omdat ze de drang hebben om hun territorium uit te breiden. Ik hoop dat je diertje terugkomt en dat de andere niets overkomt. Zou je niet beter een hond kunnen nemen? Een hond in huis heeft zijn plaats in de pik orde. Hij wil huis en erf en het gezin beschermen, maar je hebt er natuurlijk meer werk mee.

 8. Wat erg dat er nu weer een kat niet thuis komt. Ik hoop dat Roodkatje toch nog terug komt.
  Ik heb zelf 2 katten. Het is wel eens gebeurt dat de voordeur open stond en er eentje de benen nam. Omdat onze katten niet gewent zijn om buiten te lopen was het zeer stressvol en emotioneel dat het 2 dagen duurde eer onze Duvel weer thuis was. We wonen aan een redelijk drukke weg dus een reden voor ons om de katten binnen en in de achtertuin te houden.
  Ik vertel mijn kinderen gelijk als er iets is met een van onze huisdieren. Hoe verdrietig het ook is ook deze momenten zijn er nu eenmaal en verdriet en alle andere emoties horen daar nu eenmaal bij. Maar het is niet leuk dat het dan al kat nummer 3 is. Sterkte

  • Ja, gisteravond heb ik het verteld. Hij trok meteen zijn jasje aan, en ging naar buiten. En toen hoorde ik hem roepen: Roodkatje! Roodkatje?!'

   Ik weet dat het kan gebeuren, maar we dachten echt dat we de kritische periode waarin je katten kwijt raakt door waren. Bovendien houden we ze nu 's nachts altijd binnen. Verkeer is hier nauwelijks, dus ik vrees dat hij één of ander eng dier is tegengekomen.

   Maar goed, misschien komt hij toch nog terug.

  • Wat lief dat hij gelijk zijn jasje aantrok. Wel erg zielig. Hopelijk word je verrast dat hij gewoon weer voor jullie huisje staat.

 9. Het klinkt misschien een beetje hard, maar hoeveel katten moet je nog kwijtraken voor je ze binnen gaat houden? Je zegt zelf dat er gevaren zijn dus dat moet je dan toch niet willen?

 10. Lastig om te vertellen zoiets, maar wel altijd goed om toch te doen. Gelukkig zie ik in de reacties dat dat al gelukt is haha. En geef de hoop niet op! Onze kat is na tien(!) maanden weer terecht. Vertel er maar bij dat ze soms ook terug komen. Al duur het soms heel lang, het kan. ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>