Persoonlijk kenteken op je auto

persoonlijk kentekenbord

Deze heb ik gemaakt! Niet erg waarheidsgetrouw, maar daar gaat het niet om.

In de VS heb je ze al: zogenaamde vanity plates. Dat zijn gepersonaliseerde kentekenplaten. Nu zijn dat een paar letters en nummers. Saai en lastig te onthouden.

Heel even leek het er op dat het ook in Nederland mogelijk zou worden. Barbara Visser van de VVD kaartte het in oktober aan in de Tweede Kamer. Maar Melanie Schultz vond het een stom idee dat teveel geld zou kosten.

Schultz: ‘In Nederland hoort het kenteken bij de auto en blijft daarbij ook na verkoop horen. Zo kan het voertuig ‘van de wieg tot het graf’ gevolgd worden. Schultz vindt het voor “de leukigheid” van een persoonlijk kenteken een veel te kostbare aangelegenheid om het systeem te veranderen. ‘Er zijn vele andere manieren om je auto te versieren en je boodschap duidelijk te maken.’

Daar heeft ze inderdaad wel een punt. Je ziet best veel mensen met stickers op hun auto. Bijvoorbeeld die sticker met Baby aan boord.

Heb jij stickers op je auto? En als je een persoonlijk kenteken zou mogen, wat zou dat dan zijn?

16 Comments

  1. Janneke
  2. Lot
  3. "Hanneke"
  4. Sannah
  5. wilma
  6. Adrienne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh