Reacties

Kat in de boom — 19 reacties

 1. Wat een geweldige namen! Ik hou erg van humorvolle dierennamen. Zo had ik eens een hamster, "Muis" genaamd!

  Hopelijk heeft Roodkatje van zijn avontuur geleerd. Of anders heeft je zoon in elk geval wat benodigde ervaring opgedaan met in de boom klimmen ;)

 2. Mijn Piep en Lolo zijn redelijk probleemloze katten.

  Toen ik Piep kreeg was ze verkeerd zindelijk gemaakt.
  Ze had maanden op een zolder gezeten waar ze haar behoefte op een krant op de grond moest doen.
  Gevolg: elke krant of tijdschrift die bij mij op de grond lag werd volgeplast.
  Gelukkig is ze daar in de loop der jaren over heen gegroeid.

  Lolo is van andere makelijk.
  Die heeft de gewoonte om in mijn pols te bijten.
  Ik begreep daar heel lang niets van.
  Tot ik op een dag zag hoe Piep haar met een nekbijtje corrigeerde en het tot me doordrong dat Lolo mijn pols als nek zag.

 3. Een kat in de boom komt uiteindelijk vanzelf weer naar beneden, als je hem/haar de tijd gunt. Die van mij heeft er eens een hele avond en nacht over gedaan!! Kat komt altijd weer op zijn pootjes terecht ;)

 4. onze huidige katten zijn een zwarte poes van 18 jaar genaamd Pluisje wat toen ze nog jonger was een best wel toepasselijke naam was,maar de laatste jaren niet meer en een rood witte kater genaamd Iggy naar de zanger Iggy pop wat gezien zijn nogal uit de band springende gedrag wel toepasselijk is, Pluisje is dement aan het worden en wil niet meer op de kattenbak en dat is niet echt fijn aangezien je dus goed uit moet kijken waar ze wat doet, we hebben nu een kittenbak voor haar gekocht en gebruiken hennep ,wat zachter is dan grit en nu maar hopen dat ze hier wel op wil,maar het lijkt er voorlopig niet echt op. katten in bomen hebben wij in het verleden ook wel meegemaakt en dochterlief die de schuldige is aan het aanwezig zijn van katten in huis ,wilde die altijd redden uit de bomen ,maar meestal als zij boven in een ladder klom om de kat die er al een tijdje in zat uit de boom te halen,kwam de kat erachter dat hij of zij er zelf ook uit kon en was al beneden voor zij een poging tot redden kom doen,

  • het dement worden heeft wel een voordeel ,waar Pluisje vroeger een poes was die erg op zichzelf was en eigenlijk nooit aangehaald wilde worden of bij je zitten ,is het nu een er aanhankelijke poes geworden die overal bij wil zijn en het zelfs na ruim 17 jaar ook lekker vind om in de tuin te liggen met mooi weer, voorheen wilde ze nooit naar buiten.

 5. Poes Juni heeft vorig jaar 1x 1,5 dag en 1x bijna 3 volle dagen in de boom van de buren gezeten. De eerste keer heeft een vriend van dochter haar uit de boom gehaald, maar binnen een dag zat ze er weer en een stuk hoger dan de eerste keer! We hebben haar op allerlei manieren geprobeerd te lokken, maar niets hielp. Pas na 3 dagen kwam ze uit zichzelf naar beneden. Ze klimt nog regelmatig in diezelfde boom, maar ze is nu binnen een paar minuten naar beneden geklauterd. Ze weet nu hoe het moet.

  • Tjonge, 3 dagen! Dan moet ze toch ook honger en dorst hebben gekregen. En dat ze er dan ook nog weer opnieuw inklom! Dit ga ik wel onthouden als onze katten weer in een boom klimmen.

   Geruststellend om te weten dat het heus wel weer goed komt!

 6. Wij hebben nu een kitten genaamd Kaatje maar inmiddels omgedoopt naar Kaatje Kattekwaadje. Inmiddels 3x in n boom geklommen en maar mauwen.. 2x min of neer net ladder gereden nu laat ik haar ff zitten.
  Er zijn wel veel kraaien due ceel lawaai maken omdat ze er zit.

 7. Wij hebben een kitten genaamd kaatje, maar sinds kort heet ze Kaatje Kattenkwaadje: de 1ste keer buiten meteen de boom in. Was 1ste kerstdag. Man liep weg om brandweer te bellen, dat zag ze en uiteindelijk heel voorzichtig klom ze eruit. Nu doet ze dat ongeveer 2x p dag. Wonen in een bomenrijke omgeving.
  Ik heb haar een paar keer laten zien dat ze achteruit terug moest... vond ze niet leuk maar ze doet t nu wel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder