Kat in de boom

kat in de boom

Kat in de boom. Het lijkt een variant op het spreekwoord ‘een kat in de zak’, maar een kat in de boom was gisteren een ernstig probleem voor ons!

We hebben weer twee kittens

Sinds vorige week hebben we namelijk weer twee katten. We kregen twee kittens van dezelfde mensen als onze vorige twee katten. Ze zien er bijna precies hetzelfde uit, en het is net alsof Harry en Repelsteeltje weer terug zijn. Maar dat is natuurlijk niet zo, dus hebben we ze andere namen gegeven. Hoewel ik wel even in de verleiding kwam om ze hetzelfde te noemen. Maar ze heten dus Po en Roodkatje.

Kat in de boom

Gisteren lieten we ze voor het eerst buiten, onder streng toezicht. Dat vonden ze heerlijk, en ze werden helemaal wild! Ze renden rond als gekken, en voor we het wisten raceten ze zo een boom in! Po voorop, en Roodkatje er achteraan. Ongehinderd door enige voorzichtigheid gingen ze steeds verder omhoog. En wij maar kijken naar onze kat in de boom. Po kwam er weer uit, maar Roodkatje durfde niet meer naar beneden.

boom katZoon in de boom

Daar stonden we met z’n alleen te kijken naar onze kat in de boom. Uiteindelijk bedacht ik dat we gewoon met z’n allen weg moesten gaan. Zodat hij rustig uit de boom kon komen. Maar een kwartier later zat hij er nog. In gedachten zag ik de brandweer al uitrukken om onze kat in de boom er weer uit te halen. Toen is mijn twaalfjarige zoon in de boom geklommen. Hij kon de kat in de boom nét pakken! En nu is iedereen gelukkig weer met alle benen en pootjes op de grond.

Maar ik zit sterk te overwegen om Roodkatje om te dopen in Kat In De Boom.

Eerste hulp bij Kat in de boom: 5 stappen

Later heb ik ‘kat in de boom’ gegoogled. Ik leerde dat katten meestal heus wel zelf uit een boom kunnen klimmen. Achteraf gezien was mijn tactiek om allemaal weg te gaan dus toch het beste denk ik.

Maar hier een stappenplan voor deze problematiek:

 1. Probeer met je stem je kat naar beneden te lokken
 2. Als je zelf in de boom klimt zorg dan voor goede profielzolen
 3. Pak de kat stevig in zijn nekvel
 4. Neem een mandje mee naar boven, of zo’n speciale koffer om de kat in te doen
 5. Doe het niet alleen: laat iemand anders ondertussen kijken wat de kat doet. Of om de brandweer te bellen om jóu te redden

Leestips

Tegen welke vraagstukken met dieren lopen jullie wel eens op?

19 Comments

 1. miieke
 2. Johmar
  • Johmar
 3. Ingrid
 4. Ingrid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh