Reacties

Original Memory Ravensburger — 12 reacties

 1. hallo,

  Wat leuk om te lezen dat je van ouderwetse spelletjes houdt.

  Ik heb nog vier kinderboeken van rond de tweede wereldoorlog.
  Heeft iemand daar belang bij?

  carla

  • Goed punt Marlien. Je zou inderdaad denken dat dit ook goed is. Ik heb het boek van deze meneer nog niet gelezen. Maar van wat ik ervan begrijp is hij echt streng tegen computers voor het 18de levensjaar. Dus ik denk dat online memory ook niet door zijn keuring komt.

 2. Ha ha, jij (en ik) zij te oud voor Memory, vooral de peuters zijn er een kei in! Wel grappig dat alle plaatjes me bekend voorkomen, maar dat ik deze memory niet kende...
  Wij doen regelmatig een bordspelletje tussendoor met het gezin, hoeft niet lang te duren en ook de tieners genieten ervan. Dan wordt het natuurlijk wel een kaartspel, Catan of Scrabble, we hebben een kast vol bordspellen. Onder elkaar nemen ze vaak iets van de GamesWorkshop. Zo leuk dat zo'n tienergroep daar dan oog voor heeft.
  Want idd is er meer dan alleen computergames.

 3. Toevallig gisteren ook memory bij de kringloop gekocht, maar dan de uitgaven van Dick Bruna, ook erg leuke plaatjes en voor 50 cent kon ook ik die niet laten liggen. Altijd leuk om te spelen met kinderen, nog even geduld tot die van mij oud genoeg is.

  • Superleuk! En maar voor 50 cent! Dat is pas echt een koopje. Dan vind ik 2,50 eigenlijk nog best duur. Maar ik kocht het dan ook bij de dure kringloop...

 4. Ik heb hier een Holland Memory spel liggen van rond het jaar 1979/80. Mijn zus stuurde het op voor de 6e of 7e verjaardag van mijn oudste. Met geen spel is zo veel gespeeld als met dat. De plaatjes zijn typisch Nederlands:
  drop, Wilhelmina pepermunt, postzegels, oud geld, oude klompen, traliewerk aan deuren, "gapers" boven een apotheek. knikkers, een tol, eierdopjes. Iemand zal het misschien herkennen. Inderdaad er zijn meerdere plaatjes die heel erg lijken op andere en dat maakt het spel soms zo frustrerend.
  Laatst had mijn jongste het een beetje moeilijk en bleef die nacht logeren. En haar oudere broer die toevallig ook thuis was pakte "Holland Memory" en alles was eventjes weer "net als vroeger". En alles kwam weer goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder