Original Memory Ravensburger

original memory ravensburger

Bij de kringloop vond ik dit prachtige, nostalgische Original Memory Ravensburger spel! Voor 2,50. Altijd weer leuk als kringlopen iets oplevert!

Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar het memory spel Kom er maar eens achter, want dat speelde ik als kind altijd. Maar dit original memory ravensburger spel vond ik ook erg mooi. Niet vanwege herinneringen, maar vanwege de plaatjes! Spelletjes spelen is leuk, maar soms is het nog leuker om er naar te kijken!

Original Memory Ravensburger

Achter op de doos staat in vijf talen de gebruiksaanwijzing. Gebruiksaanwijzingen op de achterkant van een spelletjesdoos vind ik overigens briljant. Want losse gebruiksaanwijzingen raken wij altijd kwijt! Original Memory Ravensburger wordt omschreven als een spannend geheugenspel voor 2-10 speler vanaf 4 jaar. In totaal zijn er 126 kaartjes, 63 paren met dezelfde afbeeldingen. Maar wat ik niet snap is dit: ‘1 strook met de letter a-K en 1 strook met de cijfers 1-10. Wat zouden ze daarmee bedoelen???

Concentratie en geheugen oefenen met original memory Ravensburger

Op de doos staat vermeld dat concentratie en een goed geheugen bepalen wie er wint. En dat beide eigenschappen met dit spel worden getraind. En dan weer iets geheimzinnigs: ‘De prachtige plaatjes zijn zo gekozen dat het geheugen op verschillende manieren op de proef gesteld wordt.’ Wat zouden ze daarmee bedoelen? Zouden ze bepaalde plaatjes expres op elkaar hebben laten lijken? Hiervan had ik graag meer uitleg gehad.

Digitale dementie voorkomen met original memory Ravensburger?

Er is een reden dat dit spel me nu nog meer interesseert dan normaal. En dat komt door het nieuws van de afgelopen week. De Duitse schrijver Manfred Spitzer zei namelijk dat computerschermen net zo slecht zijn voor kinderen als alchohol! Hij waarschuwt voor digitale dementie, omdat kinderen hun hersenen niet gebruiken bij computerspellen. Zou een spel als original memory Ravensburger dan niet een perfecte training voor de kinderhersenen zijn? Voor mij is het vast al te laat, want ik bak er echt helemaal niets van…

Maar ik kan wel een prachtige collage maken van mijn lievelingsplaatjes.

memory collage

Houd je niet van memory maar van andere hersenkrakers? Lees dan eens mijn post over Black stories: een spel waarbij je raadsels moet oplossen.

Maak jij je wel eens zorgen over het schermgebruik van je kind?

Similar Posts

12 Comments

 1. hallo,

  Wat leuk om te lezen dat je van ouderwetse spelletjes houdt.

  Ik heb nog vier kinderboeken van rond de tweede wereldoorlog.
  Heeft iemand daar belang bij?

  carla

  1. Goed punt Marlien. Je zou inderdaad denken dat dit ook goed is. Ik heb het boek van deze meneer nog niet gelezen. Maar van wat ik ervan begrijp is hij echt streng tegen computers voor het 18de levensjaar. Dus ik denk dat online memory ook niet door zijn keuring komt.

 2. die stroken leg je langs de kaartjes,
  er boven en onder. dan kun je eventueel onthouden dat het betreffende plaatje op b3 ligt.

  1. Aha! Bedankt Pinkèl. Die stroken zitten niet meer in de doos. Maar dat maakt het natuurlijk wel wat makkelijker om te onthouden waar iets ligt.

 3. Ha ha, jij (en ik) zij te oud voor Memory, vooral de peuters zijn er een kei in! Wel grappig dat alle plaatjes me bekend voorkomen, maar dat ik deze memory niet kende…
  Wij doen regelmatig een bordspelletje tussendoor met het gezin, hoeft niet lang te duren en ook de tieners genieten ervan. Dan wordt het natuurlijk wel een kaartspel, Catan of Scrabble, we hebben een kast vol bordspellen. Onder elkaar nemen ze vaak iets van de GamesWorkshop. Zo leuk dat zo’n tienergroep daar dan oog voor heeft.
  Want idd is er meer dan alleen computergames.

 4. Toevallig gisteren ook memory bij de kringloop gekocht, maar dan de uitgaven van Dick Bruna, ook erg leuke plaatjes en voor 50 cent kon ook ik die niet laten liggen. Altijd leuk om te spelen met kinderen, nog even geduld tot die van mij oud genoeg is.

  1. Superleuk! En maar voor 50 cent! Dat is pas echt een koopje. Dan vind ik 2,50 eigenlijk nog best duur. Maar ik kocht het dan ook bij de dure kringloop…

 5. Ik heb hier een Holland Memory spel liggen van rond het jaar 1979/80. Mijn zus stuurde het op voor de 6e of 7e verjaardag van mijn oudste. Met geen spel is zo veel gespeeld als met dat. De plaatjes zijn typisch Nederlands:
  drop, Wilhelmina pepermunt, postzegels, oud geld, oude klompen, traliewerk aan deuren, “gapers” boven een apotheek. knikkers, een tol, eierdopjes. Iemand zal het misschien herkennen. Inderdaad er zijn meerdere plaatjes die heel erg lijken op andere en dat maakt het spel soms zo frustrerend.
  Laatst had mijn jongste het een beetje moeilijk en bleef die nacht logeren. En haar oudere broer die toevallig ook thuis was pakte “Holland Memory” en alles was eventjes weer “net als vroeger”. En alles kwam weer goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.