Reacties

Spelletjes spelen: 10 redenen waarom het goed voor je is! — 75 reacties

 1. Ik heb meerdere spelletjes in mijn kast, maar de enige spelletjes die ik doe zijn Mens erger je niet (met mijn dochter), Rummikub (met mijn vriend en mijn dochter) en Memory (met mijn zoon, of met zijn drieën of vieren). Op de camping pak ik samen met mijn vriend altijd Yahtzee erbij. Ik vind spelletjes spelen super gezellig, maar ik gun mezelf er meestal de tijd niet voor.

 2. Wat leuk dat je 4 keer de Ravensburger spellendoos hebt! ;). Wij zijn dol op spellen en doen het regelmatig met onze tieners. Catan, Agricola, Dominion, Port Royal, Camel Up, Metropolis, enz enz.! Zo krijg je ze nog eens achter het scherm vandaan.

  • Foutje van WordPress! Ik heb het meteen verbeterd!

   Dat zijn een boel spelletjes die je noemt. Ik herken alleen Catan! Wat leuk dat jullie dit samen met jullie tieners spelen.

 3. Gelukkig zijn er nog mensen,die spelletjes doen. Ik ken ook een groep jongeren,die naast internationaal spelen op de pc ook regelmatig een ouderwetse bordspel-avond met vrienden houdt.

 4. Ik word zo snel slaperig van spelletjes spelen. Ik heb er het geduld vaak niet voor. Machiavelli vind ik wel heel leuk. Dat win ik ook vaak :-) of kaarten, dobbelen.
  Manlief us heel goed in rummikub. Ik word daar niet blij van want bij elke beurt maakt hij een compleet andere opzet van alle stukjes en weet ik niet meer wat ik nu met mijn stukjes aanmoet. En manlief kan niet van mij winnen met scrabble.
  Manlief en jongste zoon houden van lange spellen zoals monopoly. Oudste zoon en ik meer van de korte spellen. Kolonisten van Katan vind ik wel leuk. Wij hebben trouwens enorm veel spelletjes liggen. Doen we niet weg, ze staan niet in de weg en mocht de stroom eens langdurig uitvallen, hoeven we ons niet te vervelen ;-)

 5. Ik vind het wel altijd gezellig met vrienden een spel spelen als we ergens thuis zijn uitgenodigd. Want anders zit je vaak met z'n allen naar tv te kijken. Want ja van tegenwoordig blijft de tv opstaan als er bezoek is, vind ik wel spijtig.

 6. Ik hou heel erg van spelletjes, Monopoly, Hotel, Kolonisten van Catan, maar ook kaartspelletjes als Canasta en Jokeren. Vroeger speelde we dat thuis heel veel, en dan vooral op vakantie. Manlief vindt er helaas niet heel veel aan (behalve als we met de hele familie op vakantie zijn). Ik zou graag thuis wat meer spelletjes doen, zodat je niet iedere avond voor de TV hangt (bij wijze van spreken), maar ik krijg hem er nog niet echt aan. Ik moet dus maar wachten tot de kids ouder zijn, dan kan ik die lekker enthousiast maken :-).

  • Dat is ook de reden dat ik het destijds kocht Groene Glitter: ik wist dat veel mensen enorm veel plezier hadden met dit spel. Maar bij mij wilde het kwartje helaas niet vallen.

 7. Hier eindelijk hemelwater fikse bui
  Fijn voor de tuin
  Dit terzijde
  Maar wel mooi weer om spelletjes te spelen

  Heb er veel en speel in de winter nogal eens

 8. Wij hebben heel veel spelletjes, wel meer dan 50.. Maar manlief zit liever achter pc. Met vrienden spelen we wel eens. En gelukkig staan ze niet in de weg, want voor de meeste spellen zijn de kinderen nog wat te jong of we komen een speler te kort.
  Ik speel wel veel spelletjes met de kinderen vooral kwartet, uno junior, Catan junior, en natuurlijk memory. De kinderen kunnen meestal niet van mij winnen, maar kwartet wil zoon nog wel eens winnen.

 9. Toevallig heb ik deze week veel spelletjes weggegeven. Toren van Pisa, Wie is het, Jeugdscrabble, Boggle en 'n stuk of 10 kwartetspelen. We spelen met de neefjes en nichtjes, die regelmatig bij ons logeren, vooral Pim Pam Pet, Scrabble, Yahtzee, Op Pad en we kaarten veel, vooral "pesten" ????

 10. Gek is wij doen helemaal geen spelletjes meer. Komt dat ouder word? Wij hebben ook niks in huis. Soms deden kaarten. Dit is wel eens leuk om te doen. Nu niet meer. Meer andere dingen bezig bij ons. Ik denk het daar het komt.

 11. Spelletjes vind ik heel leuk. Grappig genoeg deden we thuis bijna geen spelletjes, maar toen er 'aanhang' kwam, kwamen er ook meer spelletjes. En ik vind 't heel leuk. Wel lastig om op anderhalve meter te doen, maar daarna gaan we vast weer eens een avondje los.

 12. hier zijn wij anti spelletjes ;) geen tijd en geen behoefte aan omdat we het ook niet leuk vinden. wij zitten liever aan tafel met zijn alle met een drankje en een borrelplank

 13. Ik ben dol op spelletjes! We hadden laatst met iemand op afstand afgesproken, maar toen hebben we toch maar 'wie/wat ben ik' met post-its gespeeld, om geen pionnen, kaartjes of borden te hoeven aanraken. Vonden we toch veiliger.

  Ticket to Ride is echt een van mijn favoriete spellen, en verder vind ik Cluedo heel tof, maar daar heb je minstens 3 mensen voor nodig, en mensen willen het vaak geen tweede keer met me spelen omdat ze mijn strategieen irritant vinden, haha.

 14. mijn kinderen zijn dol op spelletjes, ze hebben het niet van mij...Een enkele keer vind ik een spel als de weerwolven van wakkerdam, kakkerlakken poker of de sherif van NOttingham nog wel leuk. Een enkele keer, zeg ik...

 15. Jarenlang spelletjes op kantoor moeten spelen. Met veel valsspelers erbij. Toen mijn kinderen jong waren Monopoly, Mens erger je niet (helemaal hip met een dobbelsteen onder een plastic koepeltje) Memory (zij wonnen altijd!). Later dammen maar dat speel je maar met 1 tegenstander.

 16. Zo wat de hele lijst in de kast alleen van Catan het kaartspel.
  Vind het een super leuk spel en speel het op de pc tegen anderen.
  Want ja om tafelspellen te spelen moet je zowiezo met meer zijn en meestal lopen de kinderen rond dus echt veel tijd voor grote mensen spellen is er dan niet.
  Gelukkig vinden de kinderen het ook leuk om spelletjes te doen dus we spelen veel kinderspellen.
  Groetjes

 17. We hebben veel spellen. Oma geeft ze graag cadeau aan drie dochters, dus dat telt op. We spelen zelf graag rummicub en kaartspellen

 18. Wij hebben 64 bordspellen, maar spelen er gewoon te weinig mee. In het dagelijks leven vaak druk en nadien televisie. Tijdens deze quarantaine-periode gaan we dan weer veel wandelen, dus komen we er ook niet aan toe. Misschien als het komende weken kouder wordt? Niet dat ik er op hoop hoor... ;-)

  • Wauw, 64 bordspellen! Dat zijn er heel wat. Ik kan me op zich voorstellen dat je in de winter vaker spelletjes speelt dan in de zomer als het buiten mooi weer is.

 19. Ik heb er eigenlijk nooit op een educatieve manier naar gekeken maar als ik zo je lijstje lees, klopt het inderdaad wel dat je er veel van kunt leren. Hier in huis is Cluedo favoriet en ik hield zelf altijd erg van Risk maar dat heb ik er helaas bij mijn kids niet in kunnen krijgen :) Oh ja en met mijn middelste zoon spelen we ook vaak Scrabble.

 20. Ik heb echt een bloedhekel aan spelletjes. Zo vaak met mijn kind spelletjes gedaan dat ik er nu helemaal klaar mee ben. Ganzenbord, Monopoly, Betoverende Doolhof, Wie ben ik, Memory, Zwarte Pieten, Mastermind, Jenga, Mikado, Mensch erger je niet, jokeren, pesten, galgje, Yatzee en wat ik verder vergeten ben. Nu hebben we nog Risk, Catan, Monopoly, Yatzee en Jenga. Maar we spelen er uiteraard nooit mee.

 21. Wij zijn niet echt een familie die vaak spelletjes speelt maar nu met de hele crisis doen we het toch steeds vaker. We grijpen het meest terug naar de gekende klassiekers zoals Monopoly, Levensweg etc. Simpel maar toch leuk!

 22. Ik ben nooit zo van de spelletjes, vroeger als kind vond ik yahtzee en scrabble nog wel leuk, maar sinds de mobiele telefoon hou ik het bij wordfeud en vind ik het verder wel prima.

 23. Mijn vriend en ik zijn ook dol op het spelen van spelletjes. Onze vrienden gelukkig ook, dus via Skype en online spelsites doen we elke week wel een spelletjesavond.

 24. En het is natuurlijk ook gewoon leuk om te doen :) ik vind 30 seconds leuk, stef stuntpiloot en ik wil ticket to ride nog kopen

 25. Vroeger kon ik echt niet tegen mijn verlies, of als iemand opeens andere regels had dan dat ik gewend was. Een spelletje spelen met mij betekende steenvast dat het of ruzie werd of het bord door de lucht heen vloog. Tegenwoordig speel ik heel zelden een spelletje met mijn zoon en vriend. Dat gaat gelukkig meestal wel goed. Onze favorieten zijn levensweg, hotel en monopoly

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>