Ik zou wel eens willen weten…

Ik zou wel eens willen weten

‘Ik zou wel eens willen weten,’ zingt Jules de Corte.

Er zijn best veel dingen die ik wel eens zou willen weten…

Ik zou wel eens willen weten…

 1. Waarom de bibliotheken eigenlijk dicht zijn. Als je wel naar de supermarkt mag voor boodschappen, waarom dan niet naar de bibliotheek voor boeken? Bovendien is het in de bibliotheek zelden tot nooit druk, en is het eenvoudig om 1,5 meter afstand te houden.
 2. Waarom er zoveel mensen druk bezig zijn met mondkapjes naaien, terwijl zelfgemaakte mondkapjes volgens het RIVM toch niet adequaat beschermen tegen het corona virus. En als het zo simpel was dat je zelf mondkapjes kon naaien, waarom er dan zo’n nijpend tekort aan is…
 3. Er gaan veel stemmen op om de coronacrisis aan te grijpen als een kans om het voortaan helemaal anders te doen. Om geen geld te pompen in een ziek systeem, maar juist nu te kiezen voor een ander systeem. Ik zou wel eens willen weten wie dan toch die mensen zijn die het juist zo willen houden als het is, met veel consumeren en reizen.
 4. Zitten er echt zoveel mensen te smachten naar hulp en aandacht? Of worden oudere mensen betutteld? Bertie schreef tenminste een geïrriteerde post over ‘de hulp’ die ze kreeg aangeboden.

Wat zou jij wel eens willen weten?

Similar Posts

27 Comments

 1. Ik las dat die amateur-mondkapjes wel iets doen om de verspreiding te verminderen, als je ze alleen gewoon voor jezelf gebruikt. Je hoeft inderdaad niet de ambitie te hebben dat het alles tegenhoudt.

  Met bibliotheken is het natuurlijk lastig dat die boeken in verschillende huishoudens komen. Een cover kun je nog wel schoonmaken, maar de pagina’s niet… Maar misschien kunnen de boeken tussen wissels door even in quarantaine. Maar dan zit je wel nog met de boeken die mensen aanraken en niet lenen. Dan zou je al puur met bestellen vooraf moeten werken.

  1. Als ze de verspreiding verminderen vind ik dat al wel een pluspunt.

   Aan de pagina’s van boeken had ik nog niet gedacht inderdaad. Een cover kun je met een doekje schoonmaken, maar bladzijdes is inderdaad lastiger.

 2. Er komen veel vragen boven in deze tijd, waarom sommige ook wereldleiders zich zo vreemd gedragen.
  Dat mondkapje helemaal niet de bescherming geven als je ook niet je ogen afdekt.
  Ik weet wel waarom ik nu al weken zo’n beetje in een lockdown zit. Hans

 3. Ik zou vooral heel graag willen weten wanneer ik weer iemand mag knuffelen;). En wat betreft die bibliotheken: ik kreeg van de week ineens een mail dat er een reservering binnen was. Ik was stomverbaasd, maar het klopte wel. Kwam een mail achteraan dat ik elke dag een uurtje had om het op te halen. Mocht aangeven welke dag ik wilde. Ze leggen het boek dan klaar in de gang, al uitgeleend op mijn pas. Ik vind het topservice!

 4. Ons uitleenpunt is in een verzorgingshuis. Dat duurt waarschijnlijk nog wel even. Weet je,dat ik me afvroeg of een vrouw in een nikaab nog geweigerd wordt? Betere bescherming is er niet.

 5. Ik denk dat de bibliotheken dicht zijn omdat iedereen veel boeken aanraakt, en het virus op gladde oppervlaktes (boekomslagen, plastic kaften) tot 72 u kan overleven. En niet elk boek kan ontsmet worden. En niet alle mensen gaan even goed om met de hygiëne maatregelen?

 6. Ik vind het ook raar dat de bibliotheken dicht zijn. En dat de stortplaats hier twee weken gesloten was. En dat de mensen veel minder vaak naar de huisarts gaan en waarom de webshop van een grote zaak niet toegankelijk is per telefoon vanwege het coronavirus?

 7. Hoe ik dat nummer weer uit mijn hoofd krijg.
  Maar ook hoe ze het voor elkaar willen krijgen dat kinderen anderhalve meter uit elkaar blijven. Ik bedoel volwassenen hebben er al moeite mee.

  1. Op de persconferentie van gisteren begreep ik dat ze dat van kinderen ook niet meer verwachten. Is inderdaad niet te doen. Maar dat dit niet zo’n punt is omdat kinderen het virus amper doorgeven.

 8. Ik heb vandaag voor het eerst weer 2 gereserveerde boeken op kunnen halen bij de bibliotheek. Heerlijk. Hopelijk wordt dit een succes. Aan de vraag te zien wel. Even met de vrouw van de bibliotheek gesproken, netjes achter een lint en zeker 2 meter afstand. Sinds vorige week zijn ze met deze service begonnen, ze lopen al erg achter met de aanvragen. Ze mogen maar met een beperkt aantal mensen werken. Geeft niet, ik heb geduld. Als ik eens in de paar weken een nieuw boek kan halen dan ziet de wereld er al veel beter uit!

 9. Ja dat zijn inderdaad vragen die ook al bij mij waren gerezen. Het is een rare tijd en ik wens iedereen veel gezondheid en ook vooral wijsheid.

 10. Geen dringende vragen hier. Het leven komt zoals het komt. Bibliotheekboeken heb ik altijd al een beetje vies gevonden, overigens. Ook vóór de coronacrisis. Maar goed, ik heb dan ook een lichte vorm van smetvrees. ;-)

 11. Helemaal waar. Meer vragen als antwoorden. En nu mogen de kappers, masseuren etc weer als eerste open, maar de autorijscholen niet. Hallo…. wat is er aanstekender? Ik ben blij als masseur, maar begrijpen doe ik het niet. En ik stel ook geen vragen meer. Voor mij is duidelijk dat er vele verborgen agenda’s zijn. En veel belangen door elkaar heen spelen, waar wij geen zicht en invloed op hebben. Succes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.