Reacties

Invulboekjes: waarom ik nu wél de waarde zie — 45 reacties

 1. Een toilet gastenboek...Ehm, ik vind 'm leuk, maar vind 't toch ook een beetje smerig, dat iedereen daar voor/na/tijdens z'n boodschap aan dat boek zit;).
  Ik vind invulboekjes leuk om terug te lezen. En inderdaad, als je in hulpverlenersland belandt, kan het handig zijn. "Wanneer begon je met praten?" Ik m'n groeiboekje erbij. Niet ingevuld en mijn moeders geheugen wist het ook niet. Dus eh...sorry, geen idee:)

  • Wij hebben van allebei onze boys een boekje van de gastouder, heerlijk om te lezen wat ze daar altijd meemaken! Verdere invulboekjes nog geen ervaring mee, maar ga zeker nog eens kijken voor in de schooltijd!

 2. Ik vond dat toilet gastenboek nog best grappig, maar ik sla toch even over. Ook omdat hier ook weer niet zo veel verschillende mensen het toilet gebruiken. Ik vind invulboeken altijd leuk om bij te houden en om terug te lezen.

 3. Je hoeft je nergens voor te schamen, het gaat om bijzonderheden in de ontwikkeling van je kind en die komen gaandeweg echt wel naar boven! Ik zou me juist schamen voor de over-documentatie, alsof we niks anders te doen hebben en voor wie doe je dat. Wat niet weet wat niet deert. Mijn zonen maakten in groep 5 een werkstuk over zichzelf en interviewden een grootouder, dat is pas leuk!
  Sterkte met het hulpverleningstraject!

 4. Voor op het toilet zou ik het niet doen, verder heb ik ze wel.Ik heb een boekje voor mijn vader ingevuld en cadeau gegeven, ik heb mijlpalen van mijn kinderen genoteerd, maar de leukste vind ik wel een die mijn zus voor me maakte toen ik een jaar naar Australië ging en al mijn vrienden in hadden geschreven.

 5. ik heb een paar jaar geelden mijn vrouw zo'n invulboek gegeven, en nu ze er al een paar jaar elke dag de vraag van de dag invult krijg je een heel mooi tijdsbeeld.

 6. Mijn moeder hield een paar vakanties een boekje bij. Daarin vulde ze iedere dag slechts twee gegevens in: de gereden kilometers (+ de plaatsnamen van dat traject) en het uitgegeven geld met daarbij waar en waaraan het was uitgegeven. Nu, bijna 40 jaar later, kan ik me bij het lezen van die gegevens, die fijne vakantiedagen weer helder voor de geest halen! Het wordt gekoesterd, dat kleine, versleten notitieboekje!

 7. Zo leuk al die boekjes. Had er bij mijn zwangerschap ook gekocht en eigenlijk nooit ingevuld. zo jammer. nu heb ik wel een boekje waarin ik uitspraken van mijn zoontje schrijf (als ik het niet vergeet)

 8. ik moet zeggen: je brengt me wel op andere gedachten...maar ik ben volgens mij veels te laks om dat allemaal bij te houden...

 9. Die van Mam, vertel eens (of Oma, vertel eens) heb ik hier wel eens bij de Bruna zien liggen. Het gastenboek voor op het toilet lijkt me ook wel weer grappig ;)

 10. Voor de kinderen altijd wel een invulboekje bijgehouden, want eerlijk gezegt weet moeder vaak meer wat er heeft gespeeld dan vaders.
  Mijn weblog is de opvolgers van mijn agenda en een invulboekje. Hans

 11. Hey Nicole! Invulboekjes vind ik zelf erg leuk, maar het meest vervelende eraan vind ik, dat je ze niet moet vergeten in te vullen ;)
  Zo heb ik het boekje 'Voor iedere dag een vraag' en dat vijf jaren lang. Nou, dat heb ik misschien zeven keer ingevuld en dat was het. Wel ben ik begonnen met het creëren van een bullet journal. Een combinatie van een agenda en een creatieve bende.

  • LOL : ) 7 keer is inderdaad niet zo heel vaak, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Het is de kunt om er een gewoonte van te maken denk ik.

 12. Die 'mam vertel 'ns' ligt al jaren bij mijn moeder en ze heeft er al een heleboel ingeschreven.
  Ik sprak een kennis van wie de vader onlangs veel te jong en veel te snel overleed aan Corona. Ze heeft nog zoveel vragen zei ze ... zo verdrietig.

 13. Ik heb niets met die boeken. Ergens in een kast en dan nooit meer naar kijken. We bekijken de foto's nog wel een keer. Dat doen we toch al regelmatig. Dan vertel ik er wel bij.

  Love As Always
  Di mario

 14. Wat leuk dat je mijn blog noemt! Ik heb genoten van het invullen van de boeken. En het exemplaar dat ik van mijn dochter kreeg, lees ik heel vaak. Maar ik houd het bij deze exemplaren, hoor. Want het is een hoop werk.

 15. Ik heb er eentje gekocht om aan mijn moeder te geven als ik ooit zwanger ben geraakt. Het is eigenlijk een invulboekje waarin oma mag vertellen over haar kindertijd naar haar kleinkind toe.
  Ik kwam het eerder toevallig tegen in de boekenvoordeel enkele jaren geleden (en ik ja, ik was toen ook al volop bezig met fertiliteit). Het ligt sindsdien klaar... Zelf ben ik er verder ook weinig mee bezig moet ik bekennen

 16. Ik had er al vaker over geblogd, over invulboekjes, maar wist niet dat er zo ontzettend veel soorten tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Leuk zeg!

 17. een vriendin van mij vroeger had een schriftje op de wc liggen en daar schreef iedereen altijd in, zowel het gezin als bezoekers. leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder