Reacties

Consumeren: In 5 stappen functioneel consumeren — 12 reacties

  1. Het is inderdaad vrij ingewikkeld waar de grens ligt tussen echt nodig of niet. Ik leerde vroeger: 1. Heb je er plek voor? 2. Heb je het nodig? Op beide vragen ja? Dan kun je het kopen. Je zou denken: hoort daar niet eerst nog de vraag voor of je er geld voor hebt? Maar die was zó vanzelfsprekend. Alleen als je ergens geld voor had, kwamen die andere twee vragen om de hoek kijken.

  2. Ik denk dat we allemaal wel eens zondigen en economisch gezien moet je producten uit eigen land kopen alhoewel dat ook niet altijd opgaat omdat veel bedrijven in buitenlandse handen zijn.

  3. Ja, ik probeer wel bewuster te kopen. En dus inderdaad niet te kopen dus. Dat vind ik niet altijd even makkelijk. De uitspraak van je oma vind ik wel een mooie om als motto te onthouden

  4. Nou, dan doe ik het best goed. Ik koop inderdaad alleen wat ik nodig heb. Aan onnodige spullen heb ik een hekel. Dat valt voor mij in de categorie 'rotzooi' en ik wil zo min mogelijk rotzooi in huis. Wat ik écht niet kan missen is mijn iPad. Maar ik doe ook echt heel lang met zo'n ding. Tot-ie echt niet meer bruikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder