Reacties

TENCEL duurzame jurk: wat is TENCEL of Lyocell? — 27 reacties

 1. Top! Ik kende deze stof niet en ben ook groot fan van ademend (want altijd warm, warm, warm) én van BonPrix. Snel ook eens op klikken dus. Kan ik daarna Facebook wel weer de schuld geven dat ik het steeds te zien krijg;).

 2. Ik heb wel wat Tencel kleding en ze dragen prima! Ik zie dat mijn wol en zijde kleding heel slecht scoort in de tabel. Dat zijn wel mijn kledingstukken die het meest lang meegaan en daardoor in verhouding weer wat duurzamer zijn. Ook hoef je wol en zijde niet heel vaak te wassen (in ziplock zak in de vriezer doen werkt ook, tenzij je echt vlekken hebt).
  Voor bijvoorbeeld handdoeken en beddengoed kies ik altijd katoen, dat kan ik op 60 graden wassen of zelfs op 95 zo nu en dan.

  • Ook een positieve ervaring met Tencel dus. Beddengoed heb ik ook altijd van katoen. Dat wil ik goed kunnen wassen, hoewel ik het van Tencel ook best zou kopen nu.

 3. Ik heb me een paar weken weer laten verleiden en weer terug kunnen sturen ik zal die stof vanzelf wel een keer zien als ik in de winkel op zoek ga naar kleding. Die reclame blokkeer je met een adblocker (ABP) dan wordt je ook niet meer verleid op die reclame te klikken. Daar wordt alleen FB rijk mee.

 4. en toch denk ik dat die jurk met niet zal staan... ;-)
  Ik probeer sowieso op te letten wat voor materiaal, maar ook zuinig met kleding omgaan en niet zomaar weggooien.

  Love as always
  Di Mario

 5. Fijn dat je hierover bericht.
  Ik draag het al een poosje van Gudrun Sjöden en ben fan. Heerlijk!
  zonder toevoeging van andere materialen vind ik het wel wat kwetsbaarder dan andere stoffen. Voorzichtig met wassen dus. vr.gr. Marle

 6. Vaak draag ik gewoon katoen. Katoen zit bij mij lekker. OOK fleece truien draag ik graag. Helaas draag ik nooit geen jurk. In vrije tijd zoals thuis draag liefs in joggingbroek. Zit lekker. Ook van katoen. Goed om te weten van jou blogje. Handig tips erbij.

 7. Helemaal geen milieubelasting - dat geloof ik niet. Alles wat we kopen heeft toch wel een bepaalde (minimale) milieubelasting? Ik heb en tuniek / korte jurk van tencel - het draagt heerlijk! Zachte stof, zweet niet.

 8. Ik merk dat linnen (mijn favoriete materiaal, ook voor dekbedhoezen en keukenhanddoeken) ook best goed scoort. Dat zal ik dus blijven dragen. Scoort ook veel beter dan katoen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder