Reacties

Verborgen impact test: ik scoorde 1,5 aarde... — 38 reacties

 1. De hedendaagse mens is totaal niet meer in balans met de planeet waarop hij leeft. Dit stemt tot nadenken en zou ons erg moeten verontrusten maar waar willen we precies inboeten om dit evenwicht weer te herstellen... We leven met de gedachte dat alles onuitputtelijk is maar niets is minder waar !
  Zelfs alle maatregelen die we gaan nemen om de CO2 uitstoot te verlagen, dragen alleen maar extra bij tot het uitputten van onze grondstoffen.

 2. Niet alle maatregelen zijn even geschikt voor iedereen. Heb je kwh over van je zonnepanelen,dan zou je b.v. iets meer electrisch kunnen verwarmen of koken. Ik draai de gaskachel niet vol meer tegenwoordig maar zet 15 min een elektrisch kacheltje aan in de ochtend. Ook snel opgewarmd

 3. Ik ook ongeveer 1,5 aarde. Als je nagaat dat het gemiddelde 3 is doen we het toch niet zó gek. Vooral op spullen zou ik nog wel stappen kunnen zetten.

 4. Zo herkenbaar wat je schrijft over die auto. Ik rijd helemaal niet zo heel veel, maar zonder auto zou niet te doen zijn, gezien het gebrek aan openbaar vervoer én aan een groot deel voorzieningen hier. Bovendien: openbaar vervoer is tegenwoordig bijna niet te betalen. Daar zou echt eens iets aan gedaan moeten worden.

 5. Ik vind het een beetje kort door de bocht, dit onderzoek. Er wordt vooral weinig rekening gehouden met het feit of je wel of geen zonnepanelen, een warmtepomp gebruikt etc. Of het huis een label heeft zegt niet zoveel. We rijden met 3 man in een kleine auto (de enige auto) etc. In mijn eentje kom ik op drie aardes, met ons gezin waarschijnlijk op 1,5 aarde. Ik maak me daar niet druk over.

 6. Op dit ding scoor ik 1,1 aarde. Hij houdt echter geen rekening mee dat ik in een benedenwoning woon en dat mijn gas- en elektriciteitsverbruik laag is. Zelf heb ik ook ooit zoiets bedacht en kom ik ook rond 1 aarde uit. Maar ik rijdt dan ook geen auto, vlieg niet en ben gestopt met werken.

  Op dit moment is er een andere discussie gaande op twitter. LEDlampjes t/m geen autorijden hebben lang niet zoveel impact als het hebben/produceren van 1 kind minder. Dwz zo'n kind krijgt ook weer kinderen en allemaal hebben ze in onze westerse wereld een voetafdruk. Zelf scoor ik op dit punt hoog, met nul kinderen. Punt is alleen dat we de aarde niet willen overbelasten/uitwonen om zo iets voor onze kinderen over te houden. ;-)

 7. Ik had hier nog nooit over gehoord. Wat goed dat het bestaat. Je hoeft natuurlijk niet letterlijk te doen wat ze voorstellen. Je pakt die dingen die je in jouw leven eenvoudig kunt aanpassen. Ik kan helaas ijn score niet delen. De test is niet toegankelijk voor mijn screenreader. Ik ben blind en maak hierom gebruik van speciale software op mijn pc om dingen te laten omzetten in spraak in braille. De maker van de test heeft hier helaas geen rekening mee gehouden in het maken van de test.

 8. Ik word me steeds bewuster en doe veel kleine boodschappen op de electrische fiets, ideaal je beweegt toch maar heb je tegenwind dan is het geen probleem.

 9. 7.7 aardes zegt hij bij mij, kan me daar niet zo in vinden heel eerlijk gezegd maar het zal haha! Kan ook niet zo heel veel veranderen. Zou wel kunnen maar je moet ook genieten van het leven. Denk dat die die score vooral baseert op hoeveel geld ik uit geef aan spullen etc

 10. Dit is nog eens een handig blog. Ik ben heel benieuwd naar mijn verborgen impact. We zijn al steeds iets beter bezig. Maar ben van mening dat er meer gedaan kan worden. Ik ga de test ook eens maken. Enne de tips die ze hier en daar geven zijn idd soms wat kort door de bocht.

 11. Bij mij was de auto het ergst. Maar ja, ik moet naar mijn werk én ik mantelzorg 100 km van huis. Met het OV is dat niet te doen. Verder zat ik met bijna alles onder het gemiddelde. Behalve met douchen. Sorry, dat ga ik niet veranderen.

 12. Ik vind de test niet helemaal up to date ik mis dingen als scheidt jij je afval, heb je zonnepanelen etc. Dat maakt natuurlijk ook een heel verschil al. Ik probeer zeker goed bezig te zijn voor de aarde. Zo hebben wij onze stenen tuin een groene tuin gemaakt, zonnepanelen aangelegd gaan we in jan van gas over na inductie scheiden we ons afval etc. Vliegen doen we misschien een keer in de 5 jaar en ja ik lust wel af en toe een beetje zuivel of een stukje vlees.

 13. ik doe er bewust niet aan mee want denk dat de teller op tilt slaat bij mij haahh. ik heb zonnepanelen en koken op inductie, dat vind ik al heel wat maar we kunnen hier in huis niks anders want wij hebben geen gas

 14. Ik zal vanavond de test even doen want daar ben ik wel erg nieuwsgierig naar. De auto is ongetwijfeld het middel waar we flink wat aan zouden kunnen verbeteren maar ja, fiets of openbaar vervoer is geen optie als je 130 km op een dag moet rijden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder