Reacties

Stroomverbruik huishoudelijke apparaten checken met je smartphone — 43 reacties

 1. Wel ik ben zeker en vast fan van het fenomeen, maar tot nu toe vind ik het nog niet allemaal zo handig. Ik zou er meer rekening mee houden als ik zou bouwen denk ik...

 2. Ik vraag me dan meteen af hoe het met de privacy geregeld is. Verder regel ik zelf wel wat ik doe. Zo weet ik dat we nu een erg duur weekend krijgen qua gasverbruik. Harde, koude wind uit het oosten is niet fijn bij ons vrijstaande huis.

  • Met de komende sleepwet wordt onze privacy nog minder belangrijk. Je slimme apperatuur mag gehackt worden als dit nodig wordt geacht vanwege verdenking van iemand verderop in de straat. De gegevens mogen drie jaar bewaard worden en uitgewisseld naar andere landen. Big Brother in het kwadraat.

 3. Hé, dit is een interessante topic! Wij hebben een basis-domotica in huis, maar ons stroomverbruik kunnen we (nog) niet zien omwille van enkele bepalingen van onze energieleverancier. Ik hoop het wel te kunnen zien binnenkort, want stroom wordt er niet goedkoper op!

  • Wel, dat we alles kunnen bedienen via onze smartphones of tablets! Onze verlichting, de aangesloten toestellen, .. We kunnen alleen nog niet zien hoeveel ze verbruiken en dergelijke en wanneer ze 't efficienst te gebruiken zijn. Een serieuze aderlating. Ons systeem kan het wel, maar de gegevens zijn door onze leverancier niet zichtbaar..

 4. Ik zou best wat meer inzicht in het stroomverbruik per apparaat willen hebben. Maar als ik ons verbruik vergelijk met vergelijkbare huishoudens, zitten wij vrij netjes.

  • Ik vind het ook altijd handig om te vergelijken met andere huishoudens. Dan krijg je toch een beetje een idee hoe het verhoudingsgewijs met je energiekosten zit.

 5. Wij hebben nu zo een apparaatje en we schrikken er nog erg van als je ziet hoeveel stroom er soms doorgejaagd wordt! Informeer je zeker is om dit ook te hebben het is echt leerrijk!

 6. Wat een interessant artikel zeg!
  Ik ben er niet zo mee bezig maar weet van vroeger nog wel dat vooral een stofzuiger een grote energievreter is, klopt dat nog? Of is daar verandering in gekomen?

  Xxx

 7. Dat is toch echt ongelooflijk gaaf hoe ‘smart’ we de huizen kunnen maken. Het onze staat te koop, bij het volgende wil ik l zeker wat van die smart snufjes !????????

 8. Heel verstandig om erover na te denken! Echt energiebesparen zit tussen je oren, je moet er onbewust dagelijks mee bezig zijn.
  En dan heb je een partner die een donker huis ongezellig vind... ‘s Morgens het licht aan om ‘s avonds niet in een donker huis thuis te komen. Gelukkig wel een led-lampje. Maar nog slimmer is een tijdelijk of een smart-stekker!

  • Partners kunnen inderdaad wel eens lastig zijn als je zelf wilt bezuinigen. Kinderen ook trouwens.... Die van mij laten altijd overal de lampen aan staan.

 9. Mjah,dure gadgets die zelf ook stroom kosten, die je afleren zelf na te denken en te handelen....ik heb het er niet zo op.
  Ik schrijf gewoon wekelijks de meterstanden op, en af en toe van een apparaat het stroomverbruik meten(met een apparaatje ja) en daarmee ben ik tevreden. Met een jaarlijks stroomverbruik van rond de 1200kWh vind ik dat ik het prima doe.
  Die stroom is groen, van zonnepanelen, dát vind ik dan weer wel belangrijk.
  En als de koelkast me niet waarschuwt dat de melk op is? Tja, dan zit ik misschien een ochtend zonder melk, dat is toch geen ramp?

 10. Handige tips! Ik ben er zelf helemaal niet zo bewust mee bezig. Ik probeer wel stekkers uit stopcontacten te halen van apparaten die ik op dat moment niet gebruik, maar daar blijft het vaak wel bij.

 11. Ik volg eerlijk gezegd de kosten niet die ik heb aan mijn elektriciteit of water. Dit zou ik eigenlijk wel eens moeten doen, maar ik ben iets te lui vrees ik, oeps.

 12. Lijkt me erg handig om het verbruik bij te kunnen houden in een app. Voor nu zit ik gehuurd met een all-in prijs, dus maak ik me er nog niet zo druk om. Probeer wel zo duurzaam mogelijke apparaten aan te schaffen (label A++ etc.). Als ik een huis ga kopen wil ik wel zoveel mogelijk op (onder andere) stroom besparen, geen onnodig hoge kosten.

 13. haha! Ik durf dus niet zo'n apparaat aan te schaffen, omdat ik dan steeds cijfertjes zie. Mijn moeder heeft Toon en daar zie je ook op hoeveel euro je verbruikt. Bah. Daar word ik nou zenuwachtig van hihi

 14. Wij hebben de Hue lampen van Phillips en breiden onze collectie langzaam uit, want ze zijn best prijzig. Toch ben ik er erg bij mee. Verder is ons huis nog niet zo smart

 15. Ik had de optie al gespot op mijn Iphone, maar kan het niet toepassen in ons huurappartementje. De toestellen hier zijn dus niet allemaal zo 'smart'. Het lijkt me wel handig om een overzicht te krijgen van je verbruik, buiten de jaarlijkse energiefactuur dan.

 16. Interessant. Moet zeggen dat ik hier niet echt mee bezig ben. Maar als ik kijk op mijn afschrijven van de energie zit ik ruim onder wat de leverancier als gemiddeld ziet, dus volgens mij zit ik wel goed haha

 17. Over zuinig gesproken die slimme meters zijn gewoon een gevalletje oplichterij, wij kregen er in onze vorige woning eentje en ineens was het gebruik bijna dubbel. en dat terwijl wij ook nog eens drie maanden niet thuis waren en alles hebben uitgezet en uit de stopcontacten hadden gehaald.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>