Bijzonder kinderondergoed bij de Wibra

In de media las ik dat er ophef is ontstaan over bepaald kinderondergoed bij de Wibra. Ik wilde dat ondergoed wel eens met eigen ogen zien, dus ík naar de Wibra!

Om welk ondergoed gaat het?

En inderdaad, daar lag het gewraakte ondergoed.

Kijk, dit is het:

wibra kinderlingerie
De maat is vanaf 140

En van dichtbij:

wibra kinderlingerie

Tsja… zelf zou ik het inderdaad niet kopen voor mijn kinderen

Tsja, ik snap de ophef wel een beetje. Dit kinderondergoed heeft toch een bepaalde uitstraling. Zelf zou ik het niet voor mijn kinderen gekocht hebben. In de eerste plaats al niet vanwege het materiaal, want dat is van polyester. En dat vind ik nooit goed materiaal voor ondergoed.

Maar daarnaast ook niet vanwege het uiterlijk van dit ondergoed.

Dan kies ik toch liever voor degelijke kinderonderbroeken van katoen, die kinderen lekker warm kunnen optrekken tot onder de oksels. Deze kinderonderbroek van de Hema vind ik bijvoorbeeld leuk:

kinderondergoed
2,- bij de Hema

Wat zegt de Wibra?

Bij Wibra reageren ze rustig op de commotie. Hun reactie is te lezen op de site van RTLNieuws. Het komt er om neer dat ze aangeven dat ze gewoon een heel breed assortiment hebben met voor elk wat wils. En dat iedereen kan kiezen wat hij of zij leuk vindt.

Of niet.

Lees ook mijn post over Dasty. Wibra is beroemd om deze gele ontvetter! En wist je dat er nu een heuse Wibra webshop is?

Leestip: ondergoed wassen.

Wat vind jij van dit kinderondergoed?

Similar Posts

31 Comments

 1. Geen synthetisch doorzichtig kanten ondergoed voor kinderen.
  De hema en ten cate hebben leuk, fijn ondergoed voor kinderen!
  Hoewel er bij beiden een heel klein beetje elastaan in zit.

 2. Dit lijkt me eerder bedoeld voor tieners, niet voor jongere kinderen. De maat 164/170 die op de foto staat suggereert dit volgens mij ook. Voor 8 à 9-jarigen zou ik het ook niet kopen.

 3. Kanten doorzichtig ondergoed vind ik absoluut niet geschikt voor jonge meisjes. Ik zou dergelijk ondergoed nooit gekocht hebben voor onze dochter en ik ben er eigenlijk zeker van dat ze het op die leeftijd zelfs niet zou willen dragen hebben.

 4. Misschien ben ik een beetje conservatief, maar voor kleine meisjes zou ik dit toch echt niks vinden. Tienermeiden kan ik al wel wat mee inkomen maar voor meisjes van laten we zeggen een jaar of 8? Nope :’-)

 5. Ben bang dat ik daar te degelijk voor ben. Mijn dochters hadden dat op de basischoolleeftijd zéker niet mogen hebben/dragen. Ze waren gelukkig blij met hun Hema ondergoed????

 6. Als ik dochters had gehad zou ik het niet voor ze gekocht hebben. Ik vind het eng om meisjes die zo jong zijn zoiets suggestiefs te geven.

 7. Ik zou het absoluut niet voor mijn dochters kopen en zij zouden het ook zeker niet aantrekken. Onze voorkeur gaat meer uit naar dat Hema ondergoed.

 8. No way dat ik dat zou kopen! mijn dochters van 8 en 10 jaar dragen katoenen ondergoed met prinsessen, my little pony, barbie of iets gelijkaardigs. En dat zal nog wel een tijdje zo zijn, gelukkig. :-)

 9. Nee joh! Dit kan een jong meisje toch helemaal niet dragen ???? ik zou het in ieder geval niet voor mijn dochters kopen, al dnk ik dat ze het wel mooi zouden vinden en graag zouden willen hebben. Maar 5 en 7 jaar vind ik te ver gaan ????

 10. Ik vind het ondergoed ook iets te.
  Gewoon katoenen ondergoed is beter volgens mijn mening.
  Onze kinderen hebben ook katoenen ondergoed van oa Hema, anni rolfi en zeeman.

 11. Hm… Ik denk altijd heel ruimdenkend te zijn, maar dit vind ik toch ook ver gaan. Maat 164/170 snap ik nog wel hoor. Dan kan je ook op de middelbare school zitten en meer behoefte aan dit soort ondergoed hebben. Maar 140/146? Nee, ik zou het zelf niet kopen. Niet eens omdat het suggestief zou zijn (ik mag hópen dat niemand anders het ondergoed zou zien dan wij), maar omdat het ongemakkelijk voelt. Een string op die leeftijd vind ik ook niet nodig; denk dat het een beetje in het verlengde van die opvatting ligt.

 12. Het zou niet mijn ding zijn. Ook vanwege het synthetische aspect. Maar het komt op mij ook over als ondergoed voor ‘oudere’ meisjes en zeker niet voor kleine kinderen. Los daarvan vinden ze het volgens mij ook helemaal niet lekker zitten. In het kader van ‘groot word je snel genoeg’ zou ik dit zeker niet kopen.

 13. Ik Zou dit echt NOOIT kopen voor mijn 8-jarige net maatje 146 maar langs de andere kant, het feit dat ze dingen maken wil dan ook wel zeggen dat er een markt voor is denk ik dan… ik denk nu maar aan een meisje uit de middelbare school dat ik ken, ze is kleiner dan mijn dochter, ik weet niet hoe ik er op die leeftijd tegenover zou staan…ik hoop vooral dat ouders met grote jonge kinderen zelf hun gezond verstand gebruiken bij het kiezen van het ondergoed.

 14. Ik snap de ophef niet zo. Mijn dochter is 9 en heeft maat 140. Ze draagt graag ook topjes. Maar ik denk niet dat ze het zelf zo snel zou kiezen, ze draagt liever iets met een leuk printje en shorts.

 15. Heb dit ook gehoord. ???? maar vind de ophef wat erover. Je bent niet verplicht om het ondergoed te kopen. Trouwens sommige dames zijn heel smal en geraken nog in deze maatjes. Super leuk dat deze nu ook eens passend en leuk ondergoed hebben. :) je kiest tenslotte zelf of je het koopt of niet. ????

 16. Wat een ophef om niets! Vind je het niets dan koop je het niet. Mijn zoon van 11 heeft trouwens maat 140/146 en hij is niet de kleinste van de klas. Ik zou me meer zorgen maken om de schoenen met hakjes die jonge meiden dragen. Niet echt lekker voor een lichaam in de groei en dat nog gewoon buiten moet kunnen ravotten/ontdekken.

 17. De ‘reetveters’ die er al heel lang zijn, ook voor kinderen heb ik ook nooit wat gevonden. kindermake-up, sexy ondergoed…kom op zeg, je volwassen leven duurt nog lang genoeg,, geniet even van je kind zijn, lekker je niet druk maken over of je een jongen of meisje bent. Dat gedoe komt vanzelf :-p

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.