Reacties

Snel, buitenlucht happen! De zon schijnt! — 22 reacties

 1. Momenteel laat ik me erg door het weer leiden. Ik ga zo beneden kozijnen schilderen. De ramen kunnen lekker open zodat de boel goed ventileert. Morgen ga ik boven aan de slag en komende week buiten. Yes! Begint zo een beetje op te schieten. En aangezien ik me met mooi weer veel beter voel kan ik vast nog wat in de tuin rommelen.

  Veel plezier vandaag in de tuin!

 2. in hoeverre ik me laat leiden door het weer hangt ook af van het feit of ik moet werken of dat het weekend is, maar soms zet ik me ook over het feit heen of het nu mooi weer is of niet, zo ga ik normaal als het niet zulk mooi weer is niet naar een kleine rommelmarkt die ook nog eens een aardig eindje fietsen is,maar gisteren gewoon wat warmer aangekleed en hup op de fiets tegen de wind in ,het was gelukkig wel nog droog en ik heb weer wat leuks gekocht voor weinig en alhoewel het regende op de terugweg, wel lekker een frisse neus gehaald, anders had ik de hele dag in huis gezeten, en het slaapt toch lekkerder als je er even uitgeweest ben en ook nog gefietst hebt.

  • Dat vind ik ook! Een beetje lichaamsbeweging is heel bevorderlijk voor een goede nachtrust. Ik laat me zelden door slecht weer weerhouden om naar buiten te gaan. Dat beïnvloedt mijn planning dus minder dan mooi weer. Bij mooi weer heb ik altijd het gevoel dat ik verplicht die kans moet pakken...

  • in de tuin wandelen? ben je bij mij snel uitgewandeld, maar lekker met een boekje dat houd ik wel lang vol

 3. Ik heb heerlijk wel 2 uren buiten gezeten, maar de buren hebben een tuinfeestje met veel bezoekers, kinderen en volwassenen. Eerst ging het nog wel, maar de herrie is nu zelfs zonder mijn hoortoestellen (gehoorverlies ca. 38%) niet meer echt plezierig. Jammer! Soms lukt het me al lezend helemaal af te sluiten voor de wereld om mij heen, maar mijn buren hebben een trampoline die met enthousiasme en veel bijbehorende kreten gebruikt wordt.
  Dus is zit nu binnen achter mijn PC ;-(

  • Dat is jammer! Daar kan ik wel chagrijnig van worden. Wij wonen op een industrieterrein en naast een vervoersbedrijf met veel (grote) vrachtwagens dus vaak is het hier ook teveel lawaai om buiten te zitten....

  • Wat vervelend zeg! Dan is het eindelijk mooi weer en dan heb je geluidsoverlast. Wat hier op het platteland nog wel eens voorkomt is dat de boeren bij mooi weer mest gaan uitrijden. De stank is dan enorm!

 4. toch hoor ik nog liever het lawaai van een feestje dan bijvoorbeeld zoals bij mij van de week ,de hond van visite van de buren die zelf lekker een paar uur weggingen en de hond ,een grote herder ,vervolgens al blaffen alleen thuis lieten of een klussende buurman met een cirkelzaag en later met een boor.of de maaimachines van de gemeente die het echt nodig vind om de bermen en grasveldjes 2 keer per maand te maaien.echt rustig is het hier in de buurt qua kinderen alleen in het weekend en in de schoolvakanties ,omdat ik tegenover 2 basisscholen woon ,

 5. Ik had het plan de hele dag te studeren. En dat heb ik ook gedaan :)
  Ik heb gewoon de computer + boek op de tuintafel gezet en uren in het zonnetje zitten blokken. Ben nu trouwens wel verbrand, dus me straks even flink laten insmeren door manlief ;)

  • Wat een handig idee! Heb je een laptop dan? Soms zou ik mijn computer ook wel buiten willen neerzetten om zo buiten en werken te combineren. Nu plan ik het vaak zo dat ik een boek buiten lees dat ik toch moet bespreken! Zo combineer ik het nuttige met het aangename.

 6. Ik geloof dat mijn optimisme en pessimisme momenteel vastgeplakt zitten aan de zon of het gebrek daar aan.
  Dat wisselt dus net zo snel als het weer.

  Helaas wordt er hier in de buurt op elke mooie zaterdag geklust.
  Gelukkig laten de meesten de zondag nog met rust.
  Kabaal op zondag schijnt hier absoluut niet door de beugel te kunnen.
  Ik durf zelf op zondag nog geen spijker in de muur te slaan.
  Dan wacht ik netjes tot maandag.

  • Wat een gelukje dat er nog zondagsrust is bij jullie! Ik geloof dat dit ook niet meer overal het geval is. Geluidsoverlast lijkt me enorm irritant.

 7. Toch wel heel erg. Ik heb namelijk nog wat klusjes die ik beter buiten kan doen, zoals wat schilderwerk... En werken in de tuin zelf is ook beter met mooi weer te doen. Dus als de zon schijnt ben ik buiten aan het klussen/rommelen en als het regent doe ik dat binnen, maar dan is het toch anders...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 8. Ik heb ooit ergens gelezen dat mensen in warme landen relaxter zijn dan Nederlanders omdat het daar altijd mooi weer is, en het weer dus geen invloed heeft op hun planning. Het is toch elke dag hetzelfde! Terwijl wij Nederlanders toch afhankelijker zijn van de weersomstandigheden. Ik vond het wel een mooie theorie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder