Reacties

Wonen op het platteland: the good, the bad and the ugly — 10 reacties

 1. Ha, ik woon in de buurt. (iets dichter aan de Duitse grens)
  Inderdaad voor grote winkelbedrijven moet je naar de 'stad'.
  Ik probeer toch lokaal te kopen. (als we mekaar helpen - dan heb je minder 'leegloop' uit de Achterhoek) Ik wil hier nooit meer weg (zeg nooit nooit!?) Ik vind het hier lekker burgerlijk, sociale controle, elkaar wat gunnen, geen hektiek het leven kabbelt hier rustig door. Voor mij heerlijk!
  Als ik al eens een dagje Arnhem/Amsterdam heb gedaan dan ben ik zo blij dat ik weer de Achterhoek in kan. Wat een rust, wat een ruimte.......

 2. Ik heb nooit in een echt grote stad gewoond. Meer grote dorpen. Emmeloord waar ik nu woon is de grootste stad en dit voelt ook nog aan als een dorp. Rustig wonen, maar wel veel voorzieningen.
  Een kleine stad van rond de 20.000 inwoners past wel bij me want dan kan ik veel op de fiets doen. Autorijden doe ik niet graag want dat is me te vermoeiend. Dat gaat te snel en de afgelopen jaren heb ik nauwelijks gereden.
  Ik wil niet in een klein dorp wonen want dan word ik teveel afhankelijk van mijn man. Een grote stad zou ik ook niet willen wonen, veel te druk, teveel mensen, verkeer, herrie, uitlaatgassen.
  Vroeger kwamen we regelmatig in Zuid-Holland en als we dan Almere voorbij waren had ik het gevoel weer rustig adem te kunnen halen en genoot ik van de ruimte om me heen.

 3. Ik ben een stadsmens in hart en nieren en ik zou nooit weg willen uit Den Haag.
  Dorpjes hebben ook hun leuke kanten maar dat zie ik dan meer als vakantiebestemming.

 4. Ik ben opgegroeid in een dorp in de randstad.
  Ging op kamers in de nabijgelegen provinciestad, maar werd geen stadse.
  Woonde ooit 6 weken antikraak in Amsterdam, dat vond ik wel even leuk, zeker als in het weekend alle bootjes in de gracht voor mijn deur langs voeren, maar ik dufde in het donker nauwelijks de straat op.
  En ik voelde me opgesloten tussen al die hoge huizen.

  Uiteindelijk keerde ik dus weer terug naar een dorp naast het dorp van mijn jeugd.

  De stad trekt me niet, maar ik wil er wel graag in de buurt wonen, vanwege de nuttige faciliteiten.

  Ik woon nu in een groot dorp tussen twee steden in.
  En ik moet bekennen dat ik maar zelden in die steden kom.
  De noodzakelijke dingen zijn hier in het dorp te koop en de rest haal ik van internet.
  De omliggende dorpen zijn voor mij slecht te bereiken omdat ik geen grote stukken kan fietsen en het openbaar vervoer niet daverend is.

  En als ik dan toch een keer de stad in ga dan kies ik voor een dagje uit naar een stad aan zee, dan heb ik alles in één klap.

 5. ik ben geboren in de binnenstad van Utrecht ,maar toen ik 10 jaar was gingen we verhuizen naar het platteland, voor de gezondheid van mijn vader, we gingen net buiten Leersium en Amerongen wonen en ik vond het in het begin vreselijk ,maar ging het later wel waarderen, toen ik 23 jaar was overleed mijn vader , en mijn moeder die als 53 jarige stadse ineens van de binnenstad naar het platteland verhuisde wilde het liefst terug naar Utrecht ,maar dat was door omstandigheden niet mogelijk en we gingen verhuizen naar het dorp Amerongen. later ging ik door mijn trouwen verhuizen naar Steenwijk en ik had het daar helemaal niet naar mijn zin en anderhalf jaar later verhuisden we naar een buiten wijk in Zwolle, daar woon ik inmiddels al weer 25 jaar en alhoewel ik altijd geroepen heb dat ik een echte stadse ben en het liefst weer in de binnenstad van Utrecht zou willen wonen, moet ik bekennen dat ik het liefst in een klein huisje met een moestuintje aan de rand van een dorpje zou willen wonen,

 6. Wij wonen in de buurt van Leiden (kwartier fietsen, dan zit je in het centrum van Leiden) en dat vind ik wel handig, want daar doe ik dan mijn 'grote' boodschappen. Gewoon op de fiets,want een auto hebben we niet. Het lastige van hier wonen vind ik wel dat de supermarkt in het dorp (die echt lekker dichtbij is)heel duur is, een MCD. Vergelijkbaar met de Spar en Coop qua prijs. En dat is toch echt vaak ver boven ons budget. Ze hebben heel veel hoor, maar het is echt een stuk duurder.
  Ik ga het liefst bij de Lidl en Aldi boodschappen doen, maar daar moet ik dus een kwartier/twintig minuten voor fietsen. Het nadeel is dan ook dat je niet veel mee kunt nemen, want niet altijd handig is met 4 kinderen. Vooral zuivelproducten heb je dagelijks veel nodig en die zijn zwaar.

  Verder vind ik het onhandig in een dorpje zoals het onze dat je geen Kruidvat en kledingwinkels hebt. Maar goed, dat scheelt weer extra aankopen, dat ook, want winkelen doe je makkelijker als het dichtbij is. Dus het is vast goedkoper om hier te wonen... ;)

 7. Ik woon in een dorp, maar dat dorp ligt in de Randstad en het is hier altijd zo ontzettend druk. Liever zou ik ook op het platteland wonen, aan een heel rustig weggetje, met ruimte voor een groentetuin, een paar dieren en een prachtige bloementuin...
  Maar dromen mag... toch?
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 8. Wij wonen in een klein dorpje dicht bij een grote stad. Nu ik weer aan het werk ben kom ik weer wat vaker in de stad, maar toen ik "gewoon" thuis was ging ik 1x p/maand naar de stad voor grote boodschappen en andere dingetjes. En voor de rest ging ik 1x in de week naar een ander dorp, want wij hebben hier totaal geen voorzieningen, maar wel 2 basisscholen:-)
  En dat gaf mij wel veel meer rust dan nu ik weer aan het werk ben want ik moet meer in minder tijd. Maar ik zou niet zo snel weer terug willen naar de stad, zou niet weten in welk gedeelte ik dan wil gaan wonen. En het is ook nog goedkoper, we wonen vrij ruim, helemaal als we alles hebben opgeruimd. Wat verzameld een mens een rotzooi. En we hebben ook een aardige tuin in tegenstelling van in de stad wonen.

 9. Wij dromen er van om te leven op het platteland! Maar het is gewoon te duur om een huis met voldoende grond te kopen, en voor de kinderen lijkt het gewoon handiger om zoals nu op de rand van de stad te wonen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>