Comments

Standaard boodschappenlijstje + gratis handige printable! — 77 Comments

  1. Ik maakt altijd een lijstje aan de hand van aanbiedingen en wat ik op dat moment in huis heb. Ik ga in mijn hoofd de winkel af en maak dat per betreffende afdeling in volgorde een lijst.

    • De aanbiedingen er bij pakken is inderdaad een prima manier om te besparen op de boodschappen. Ik doe dit ook graag. Als de bloemkool bijvoorbeeld in de aanbieding is, dan eten we dús bloemkool.

  2. Ik maak elke week een eetlijst, en aan de hand daarvan een boodschappenlijst(je). Daarbij gebruik ik de (digitale) aanbiedingen van de supermarkten, en de groentenlijst van MilieuCentraal. Vlees en ander eiwitterigs koop ik meestal afgeprijsd, en ligt dan in de vriezer.

  3. Maar zonder gekheid ik loop elke week mn vaste route en als ik aan een laatste verpakking begin vul ik dat aan.
    Reclame ken ik niet want doe alleen boodschappen bij Lidl en Aldi,gisteren daar nog mosselen meegenomen lekker!

    • Ik heb een plank met ‘paniekspullen’. Als het kastje leeg is, dan weet ik dat op die plank nog 1 exemplaar moet staan. De paniekfles. Of de paniekpot.

      En die moet dus de volgende keer bij het boodschappen doen gehaald worden.

    • De Lidl heeft elke week producten in de aanbieding zowel verse zoals groente, fruit en vlees. Maar ook andere producten. De Aldi heeft in het weekend altijd leuke aanbiedingen. Ik maak er zelf vaak en graag gebruik van.

  4. Hm de standaard zit echt al vast in m hoofd: een brood per dag, 1 liter melk per dag, 2 stuks fruit per persoon per dag, plus wat extra fruit, dus dat schrijf ik sowieso nooit op.
    Het weekmenu word thuis samengesteld met wat er gekocht is, wat kwa groentes in de aanbieding is gekocht. Globaal een keer rijst met iets, een keer een pasta met iets, een keer agv, een keer makkelijk, een keer kaboutervoer, een keer soep.
    Maar als het niet in je hoofd hebt is het is een lijst wel gemakkelijker.

    • Jij doet het dus eigenlijk omgekeerd Silliesullie: je doet boodschappen en op basis daarvan bepaal je wat je kookt. Leuk! Meestal maken mensen eerst een menu en doen op basis daarvan de boodschappen.

  5. Ik maak elke week een weekmenu en aan de hand daarvan maak ik een lijstje. Het boek ligt op een cetrale plek duszodra er iets bijna op of op is schrijf ik dat erop. In de winkel streep ik af wt ik heb, omdat ik naar 2 winkels ga. Zo voorkom ik dubbele aankopen. Dit staandaard lijstje vind ik ook wel erg handig

  6. Handig dit! Ik maak elke week een nieuw lijstje als staan er vaak dezelfde dingen op. Ik probeer heel bewust na te denken over wat ik echt nodig heb en wat niet anders kom ik weer met heel veel zooi thuis. ;-)

  7. Oh bij ons ging dat nog anders, mijn moeder had een kladblok, de meest simpele van gaten voorzien, of dat deed mijn stiefvader dan, touw erdoor en die hing in de keuken, als je iets opmaakte dan schreef je dat direct op dus…. en mijn moeder vulde dat dan weer aan met eventueel wat er in de komende week gegeten ging worden of voor een verjaardag. En zo weet je direct wat er op is en wat er gehaald moet worden ruim op tijd ook. Dit werkt als een tierelier, vooral als je een groter gezin hebt. Wij waren maar met zijn drietjes, maar goed, en dan ook inderdaad, ging mijn moeder ook elke week de kruiden even langs met in haar hoofd al of het genoeg was nog voor de komende tijd of niet…

    Seizoengebonden ook vaak ;-) En zelfs als ik iets voor school nodig had, schreef ik dat op de wekelijkse lijst en dan de ene keer lag het er gewoon, was het iets groter, kwam ze altijd even vragen waarom of waarvoor… lol… En dat doen we nu nog, vooral als ik oppas in hun huis als zij op vakantie zijn, maak ik iets op of slinkt de voorraad dan schrijf ik het op. Zo zorgt ze ook voor gerechten in de vriezer voor mij dan, kookt ze vooruit, zo lief altijd, maar ook dat schrijf ik op, wat ik uit de vriezer heb gebruikt en zo heeft ze direct overzicht wat er nog is en wat niet meer.

    X

  8. Als er iets op is schrijf ik het op een briefje dat op het aanrecht ligt,
    Boodschapoen doentijd: de spillen op een groot briefje per aankoopplek. Rennen door de winkels. Ik ben dan altijd sjacherijnig als ik iets niet direct zie liggen. Als er iets verplaatst is in de winkels. Dat scheelt me tijd.
    Ik sta mezelf toe om een impulsaankoop te doen. Niet teveel. De winkels zijn vol verleidingen. De markt ook,

  9. Hier ligt altijd een leuk klein schriftje op het hoekje van het aanrecht, samen met m’n agenda (met bloemetjeskaft, leuk voor jou! te koop bij AH). Daar schrijf ik door de week op wat ik nodig heb, als er nog maar 4 flessen water in de voorraad staan, schrijf ik dat alvast op enz. Zo hoef ik niet naar de garage (koelkast en vriezers), de keuken (ook koelkast en vriezer), naar boven (voorraadkast) en naar de kelder (was- en schoonmaakmiddelen). Vlees halen we bij de boer, fruit zie ik wat er in de aanbieding is en groenten komen grotendeels uit de tuin of vriezers. Dit is de enige manier die werkt voor mij. Als ik alles moet opschrijven voor ik naar de winkel vertrek, is m’n pijp al uit van het trappen lopen ;)

    • Om de paar maanden worden runderen, varkens of lammeren geslacht. We worden op de hoogte gebracht wanneer de paketten beschikbaar zijn en dan kies je zelf wat je wil. De paketten zijn per 5 of 10 kg verpakt. We gaan dat dan afhalen op de afgesproken dag (meestal zaterdag of zondag), tussen bepaalde uren; Er is dus geen winkel oid aan verbonden (je kan er wel lekker hoeve-ijs gaan eten). Het vlees is opmerkelijk verser dan wat er uit de winkel komt. Hoewel ik varkensvlees vermijd vanwege het vele vet, verdraag ik dat van de hoeveslagerij wel. Ik denk dat dat te maken heeft met E-nummers en andere rotzooi dat in supermarktvlees zit. Ze hebben ook een leuke site, maar ik weet niet of ik hem hier mag/kan vermelden.

  10. Ik maak lijstjes, maar niet zo gestructureerd als jij. Ik heb altijd wat op voorraad en ik koop veel aanbiedingen om de voorraad weer aan te vullen. Verder koop ik vooral basisiproducten en zie per dag wel wat ik er van maak.
    Eigenlijk rommel ik een beetje aan, ga naar verschillende supermarkten en kook creatief. En als er echt iets heel dringends is en ik kan niet naar de winkel, dan is er meestal wel een zoon die kan. Maar het komt niet vaak voor.
    Al heb ik manlief eens glutenvrij brood mee gegeven naar zijn werk. Een luxe soort, die hij gelukkig ook heel lekker vindt.

    • Aanbiedingen zijn inderdaad fijn om voorraden aan te vullen. Maar laatst zat ik dat ik nu van sommige basis dingen wel 5 stuks heb… Dus nu moeten we eerst maar eens wat dingen gaan opeten.

  11. De producten die (bijna) op zijn schrijf ik gedurende de week op een boodschappenlijstje. Dat gaat mee naar de supermarkt. Daar vul ik de standaard producten aan die we wekelijks nodig hebben zoals melk, kaas…. Voor verjaardagen of feestdagen maak ik meestal wel een uitgebreid lijsjte.

  12. Ik heb altijd een lijstje. Wanneer ik het lijstje vergeet weet ik eerst even niet meer wat er nodig is. Ik hou van plannen en vraag gezinsleden ook om op te schrijven wat er nodig is. Niet dat ze het doen hoor!
    Ik vind jouw printable prachtig en handig.

  13. Ik heb jaren geleden een lijst gemaakt met daarop alle producten die wij gebruiken.
    Dit zijn houdbare en verse ingrediënten maar ook toilet- en schoonmaakartikelen en dierenvoer. Wij hebben van alles een voorraad. Elke week kijk ik wat er in de reclame is en maak ik aan de hand daarvan een weekmenu. Als er aanbiedingen voorbij komen van spullen die wij gebruiken sla ik gelijk goed in (letten op de houdbaarheid ). Wekelijks pak ik mijn lijst erbij en ga ik door de kasten om te kijken of ik nog iets nodig heb.

  14. Ik gebruik geen lijstje, als ik die al maak blijft ie vergeten op mijn burootje lilggen… Ik weet meestal aardig goed welke boodschappen ik nodig heb. En de Jumbo is op nog geen 2 minuten fietsen van mijn huis en de Lidl zit erachter dus kom ik vaak wel om de dag in de winkel. ik ben geen mens van menu’s plannen. Ik kijk nooit verder dan 2 dagen. er komt nogal eens iets tussen hier en kies ik iets wat snel klaar is. Rijst en dergelijke is bijna altijd wel in huis. En ook altijd wel een paar potten groente. En anders zit er nog wel verse groente in de vriezer…

    • Als de supermarkt zo lekker dichtbij is, is het ook niet zo’n punt om even wat te gaan halen. Ik kan me voorstellen dat je dan minder hoeft te plannen inderdaad.

  15. Vooruit, de 41e reactie: Ik gebruik een foto-mapje waarin zeven lijstje zitten voor resp. groente & fruit, granen, zuivel, vlees, kruidenierswaren, huishoudelijke hygiëne en persoonlijke hygiëne. Bij elk lijstje heb ik een tekening van de produkten. Toen mijn kinderen nog peuters waren, zette ik ze in het karretje en hielden zij, met de tekeningen voor hun oogjes, in de gaten waar we langskwamen. Zo konden ze ‘helpen’ :-)
    Ik print af en toe een nieuwe uit als het kapot gegund is ;-) En ja, ook ik maak een week-menu, wat op een bord in de keuken hangt. Want welke moeder kent niet de repeterende vraag: “Wat éten we?”

  16. Het standaard boodschappenlijstje daar heb ik nooit bij stilgestaan, maar het idee is super. Het spaart je dus tijd uit met nadenken over dagdagelijkse producten, goede tip. Bij mij komt het wel eens voor dat ik mooi een boodschappenlijstje maak om dan in de winkel te staan en te beseffen dat het nog op mijn bureau ligt. Ik heb het een paar keer uitgetest om er eentje te maken op mijn smartphone. Maar dat was niet echt mijn ding. Ik vind het niet zo handig om constant op mijn gsm te staren terwijl ik boodschappen doe, en het scherm valt dan ook constant uit… tja ik heb 2 handen nodig om boodschappen te doen. Ook heb ik mijn bril nodig om mijn boodschappen te doen, maar moet ik die steeds afzetten om zaken op mijn gsm te raadplegen. Ook ben ik bang dat ik ergens mijn gsm ga neerleggen en vergeten. Het standaard boodschappenlijstje is zeker iets wat ik ga uitproberen. Bedankt voor de tip.

    • Graag gedaan! Fijn dat je er misschien iets aan hebt. Een lijstje op mijn smartphone vind ik ook lastiger. Ik heb nodig dat ik dingen echt kan afstrepen op een papieren lijstje.

  17. Ik heb standaard een lijstje in de keuken liggen. Wat op is schrijf ik meteen op het lijstje. Manlief maakt er een foto van en gaat boodschappen doen.

  18. Blijkbaar leef ik een beetje anders, als ik jouw logjes volg.
    Ook boodschappenlijstjes maak ik niet. Wat goedkoop is belandt in de kar, en dat staat dan op ‘t menu.
    Lie(f)s.

  19. Ik heb gewoon een groepsapp met mezelf erin en heb mezelf een boodschappenlijst gestuurd met alle basisartikelen die ik nodig heb. Die werk ik af door de AH-app in te vullen. Daarna maak ik in de app ‘herinneringen’ een weekmenu met alle gerechten die erin staan die wij vaak maken. Hier staat de ingredienten bij vermeld, die ik daarna ook overneem in de AH-app.

    Ten slotte loop ik een rondje door de keuken om te zien hoe de voorraad zich verhoudt tot de lijst in de AH-app, ik druk op ‘bestellen’ en ik wacht tot ze twee dagen later voor de deur staan.

  20. Oeeeh super handig! Ik maak elke zondag een lijstje bij Picknick en dan beslis ik ook wat we de rest van de week gaan eten. En tja soms vergeet ik dan wel eens dat de boter toch op was of dat er wcpapier moest komen. oeps.

  21. Ik ben niet zo van de boodschappenlijstjes. Mijn boodschappen bestel ik vaak 1x per week online voor de hele week. Dit werkt super fijn voor ons.

  22. Handige tips! Wij gebruiken thuis de Keep-notities app, die hebben we gedeeld. Dus we kunnen allebei wat op het lijstje zetten als we er aan denken. Ik doe 2x in de week boodschappen en gaande de week komt er wel iets bij op. Zodra ik iets heb opgemaakt zet ik het ook gelijk in de app.

  23. Ik maak ook altijd boodschappenlijstjes en kijk vervolgens wat er in de aanbieding is. Wekelijks zijn er sowieso de standaard producten die altijd terugkomen. Maar die printbare lijstjes zijn ook handig!

  24. 16 broden van aad in een maand van1 euro. Dan heeft hij het niet bij de bakker gehaald. Daar zijn ze misschien dubbel zo duur, maar ook dubbel zo lekker en zeker voedzamer.

    Love As Always
    Dimario

    • Zij bakt ze zelf en heeft uitgerekend hoeveel ze daar ongeveer per brood mee kwijt is.

  25. Ik maak nooit een lijstje, dat heb ik standaard in mijn hoofd. Daarbij doe ik ook geen boodschappen voor de hele week. Gewoon alle gangpaden doorlopen en dan zie ik wel wat ik nodig heb. Ik maak alleen een lijstje als ik een nieuw recept hebt, anders weet ik niet wat ik precies moet halen.

  26. Ik maak iedere week een weekmenu en aan de hand daarvan maak ik 2 boodschappenlijstjes. Een voor de AH en 1 voor de Lidl omdat ik mijn producten in verschillende winkels doe.

  27. Ik had vroeger inderdaad een boodschappenlijstje in excel. Daar stond alles op wat ik vaak kocht en ik hoefde het alleen maar aan te vinken. Tegenwoordig schrijf ik mijn boodschappen op een post it. In twee kolommen, dan pas het wel. En voor het gemak op volgorde van de looproute in winkel. Da’s wel zo handig

  28. Ik maak elke dag een nieuwe en 9 van de 10 keer ben ik hem kwijt tegen de tijd dat ik in de supermarkt aankom. Het is een vloek!

  29. Wij hebben ook boodschappen lijstje
    Daarop aantal zaken standaard en wisselende producten
    Die print ik telkens uit handig

  30. wij hebben google home en daar kan iedereen inspreken wat er aan boodschappen gehaald moet wroden en dat krijg ik automatisch op mijn telefoon dus ik heb altijd mijn lijstje bij mij

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>