Gratis printables: welkom in de wereld van de printable : )

5 gratis printablesPrintables.

Wat zijn printables?

Denaam zegt het al: het zijn dingen die je kunt uitprinten. En vaak zijn ze nog gratis ook! Je hebt printables in allerlei soorten en maten. En je kunt ze voor verschillende dingen gebruiken.

Printables zijn er als inspiratie, praktisch hulpmiddel of als vermaak voor kinderen.

Het enige dat je nodig hebt is een goed printapparaat, inktcartridges en printpapier. (Ik koop mijn printpapier altijd bij de Action!)

Printables: waar kun je allemaal uitkiezen?

Je kunt het zo gek niet verzinnen of iemand heeft er wel een printable van gemaakt. Hieronder een kleine greep uit mogelijke printables:

5 leuke en handige Printables

Hieronder een aantal voorbeelden met links naar printables! Ik heb de link achter de printable gezet. Dus als je op het plaatje klikt ga je naar de site die de printable heeft bedacht/aanbiedt. Daar kun je de printable dan downloaden.

1. Vintage labels printable van theavalonrose.com

printable

2. Printable van het blog Minimixtape:

auto printable
Van het blog Minimixtape

3. Printable voor cadeaudoosjes van NobodyElse:

bonbondoosje
4. Printable boodschappenlijstje supermarkt

printable boodschappenlijstje

5. Printable huishoudkit om je huishouden beter te organiseren van Waar is mam?

huishoudkit

Er zijn nog veel meer printables te vinden. Een goede bron is Pinterest. Maar je kunt ook gewoon zoeken via Google. Zelf maakte ik een huishoudschema printable.

Zelf een printable maken?

Misschien heb jij ook wel een leuk idee voor een printable. Gewoon voor jezelf, of om iemand cadeau te doen voor een verjaardag. Het is helemaal niet moeilijk om een printable te maken van een mooie spreuk, die in te lijsten en huppekee: je hebt een origineel en persoonlijk cadeau. Je kunt ze eventueel ook nog opsieren met masking tape.

Als je zelf een printable wilt maken dan raad ik Canva aan. Canva is gratis, en je kunt er heel eenvoudig allerlei mooie printables maken. Zonder dat je zelf handig hoeft te zijn.

Kosten printables

De meeste printables kun je gewoon gratis downloaden. Maar je bent natuurlijk wel wat geld kwijt aan je printpapier, en met name inkt voor je printer. Zelf koop ik mijn inktcartridges het vaakst bij de Action. Ze verkopen daar vaak 'echte' merk cartridges, maar dan wel voor een Action prijs.

N.B. Hoewel een laserprinter duur is in de aanschaf, is die vervolgens wel veel goedkoper wat betreft het inktgebruik.

Heb je geen printer, maar wil je wel graag printen? Lees dan mijn post Waar printen?

Zie ook Schilderijlijst kiezen en zelf een verjaardagskalender maken.

Welk type printer heb jij thuis? En gebruik je die vaak? Waar koop jij je cartridges?

Similar Posts

20 Comments

  1. Ik haal mijn inktpatronen bij Handyman die hebben een huismerk en dat scheelt in prijs en daar krijg je altijd bij een volledig pakket een pak papier bij .dit is ook een mooie site grapficsfairy die hebben mooie vintage dingen.

  2. Wij hebben een HP all in one (dus scanner, kopieerapparaat en fax ineen. Een … fax? Ja, je leest het goed. Een oudje dus). Printables doe ik eigenlijk nooit wat mee. Wij hebben geen laserprinter dus dan krijg je van die 'veeg'-toestanden. En aangezien ik nog twintigduizend kladblokjes heb, heb ik altijd wel wat bij de hand :)

  3. Printables, daar doe ik weinig mee hoewel ik het idee erg leuk vind. De inkt voor onze printer bestel ik altijd online bij een discountshop. Vooral mijn kinderen printen veel voor school.

  4. Superleuk dat mijn printable zo'n mooie plek kreeg in dit artikel, veel dank daarvoor! Zelf maak ik de printables in Illustrator, de tekeningen teken ik met de hand. En printen doe ik dus best regelmatig ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.