Gratis kaart versturen: zonder addertje?

gratis kaart versturen

Een gratis kaart versturen.

Dat klinkt goed!

Maar als er ergens iets gratis wordt aangeboden denk ik meestal:

‘Jaja, dat zal wel. Er zit vast een addertje onder het gras.’

En helaas is dat meestal ook zo.

Gratis kaart versturen: het bestaat eigenlijk niet!

Eigenlijk bestaat een gratis kaart versturen gewoonweg niet! Zelfs als je een kaart gratis krijgt, zoals bij Kaartje2go, dan moet je altijd nog voor de postzegel betalen. Of je moet 1 kaart versturen, en krijgt dan een tweede met 50% korting zoals soms bij Greetz.

Met andere woorden: het kost je toch geld om een kaart te versturen.

gratis kaart versturen

Maar je kunt wél voordeliger en bíjna gratis een kaart versturen.

Bijna gratis kaart versturen

Gratis kaart versturen, wel postzegel kosten

De eerste kaart die je verstuurt via Kaartje2Go is gratis. Je moet je hiervoor registreren en vervolgens kun je gratis je eerste kaart versturen. De kaart heeft een waarde van 3,19. Maar let op: je moet wel de postzegel zelf betalen.

Dus helemaal gratis is het niet. Hoewel ik me afvraag: als je nou een goedkopere kaart kiest dan, zou je dan het geld dat je overhoudt voor de postzegel kunnen gebruiken? Zodat het echt een gratis kaart versturen wordt?

2 gratis kaarten bij het Oranjefonds

Bij het Oranjefonds kun je gratis 2 kaarten bestellen. Het idee is dat je met zo’n kaart iemand in je omgeving een hart onder de riem steekt. Een heel sympatiek idee. Je moet wel zelf de postzegels betalen, maar je kunt de kaarten van het Oranjefonds natuurlijk ook zelf bij iemand in de brievenbus doen. Na de bestelling vragen ze een donatie van bijvoorbeeld 1,50.

Gratis ecards versturen kan wel

Als het gaat om een gratis kaart versturen denken veel mensen aan een papieren ansichtkaart. Maar zoals je hierboven kunt lezen bestaat gratis een papieren kaart sturen eigenlijk niet. Zelfs als je de kaart gratis krijgt, betaal je portokosten.

Maar een gratis card versturen?

Dat kan wel.

Bijvoorbeeld op gocards.nl en ecard.jakosawi.com

Gratis kaart in de bibliotheek!

Onderstaande kaart kreeg ik ooit gratis in de bibliotheek! Ik vind hem echt prachtig, en heb hem daarom nooit verstuurd.

gratis kaart

Leestips

Verstuur jij nog vaak een kaartje?
En liever een ‘echt’ kaartje of een ecard?

Similar Posts

9 Comments

 1. Een kaart is altijd welkom. En soms gaat er nog meer tijd inzitten met het uitzoeken van een E card dan met het versturen van een gewone kaart. E card verstuur ik meer dan een gewone kaart.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 2. Ik stuur dus altijd échte kaartjes met de post – verjaardagen, huwelijksverjaardagen, zwangerschappen, geboortes, … je kan het zo gek niet bedenken
  En het is zooo jammer dat we er bijna geen meer terugkrijgen – zo kreeg mijn dochtertje die twee werd twee kaartjes en een handvol SMS’jes – ik heb al zoooo vaak uitgelegd dat je SMS’jes niet op de kast kan zetten en dat het kindje daar dus helemaal niets aan heeft :(

 3. Ik heb maandagavond 2 kaarten laten verzenden naar partner die eerdaags 52 wordt.Vandaag zijn ze aangekomen.Netjes in een mooie envelop met echte postzegel erop.
  Dus een echt kaartje!!
  Wat betreft de reactie van ChoCho ik kan me helemaal vinden in jou verhaal.Mijn jongste dochter is 2 weken geleden 1 jaar geworden en ze heeft géén 1 kaartje gekregen voor haar verjaardag.Uiteraard wel 3 van papa,mama en oudere zus.De familie,vrienden etc. hebben niks van zich laten horen.Later in haar album zal ze maar 3 kaarten vinden voor haar 1ste verjaardag.Triest vindt ik dit.Nu vraag ik me af waarom heb ik geboortekaarten verzonden????Het eerste wat kinderen doen als ze de brievenbus horen is toch naar de brievenbus rennen en dan zit er niks bij.Mijn oudste kwam uit school en vroeg is de postbode al geweest?Zelf die is ermee bezig terwijl zij niet jarig was.
  Mensen stuur toch weer een kaartje met verjaardagen,ziektes of wat dan ook.Het kaartje hoeft niet duur te zijn(kijk eens bij Zeeman) het gaat om het idee,de gedachten dat je eraan gedacht hebt.
  Een sms of belletje kun je daarna ook nog doen.Een kaartje is tastbaarder.
  Zo ik heb gesproken,groetjes Alexandra

 4. Oh,ja wat het informeren betreft.
  Wij zijn al bij de Dela,dus hebben ze ons vast niks nieuws te vertellen.
  Groetjes Alexandra

 5. Ik verstuur heel veel kaarten. Ik heb alle verjaardagen van familieleden in mijn agenda staan. Als iemand op maandag jarig is, zet ik zelfs een notitie in mijn agenda dat ik de vrijdag ervoor een kaart moet posten :-)
  Of ik onthoud een terloops genoemde belangrijke datum die iemand noemt en stuur dan een kaartje. Soms verstuur ik kaarten via Greetz (als ik bijna te laat ben bijvoorbeeld) maar meestal stuur ik gewoon handgeschreven kaarten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.