Postcrossing update + dure hobby anno 2022?

Mijn postcrossing account was zo lang niet gebruikt, dat het inactief was geworden. Dus heb ik het nieuw leven ingeblazen, en meteen een kaartje verstuurd! Hierboven zie je de kaart die ik verstuurde.

De gelukkige ontvanger woont in Duitsland.

Postcrossing: dure hobby?

Een leuk kaartje had ik nog, maar de postzegel moest ik nog kopen. Omdat ik die natuurlijk weer niet in huis had, kocht ik online op post.nl zo'n handige postzegelcode voor 1,55.

'Best een dure hobby, dat postcrossing,' merkte ik op tegen mijn man.

Want stel dat je elke week een kaartje verstuurt, dan ben je per maand ruim 6 euro kwijt. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van een kaart.

Postcrossing in beeld

Hieronder zie je een screenshot van mijn account en van de kaart die ik verstuurde. Hij heeft 224 kilometer afgelegd. Erg leuk vind ik het kaartje, waarop je de afstand nog eens mooi in beeld ziet.

Screenshot 2022 12 06 at 15.11.39

Tot slot

Ik was vergeten hoe leuk postcrossing is! Het enige dat me weerhoudt om als een wilde kaartjes te gaan versturen, zijn de kosten van de postzegels. En de kaartjes natuurlijk.

Lees ook Post op zondag.

Doe jij nog aan postcrossing?

Similar Posts

19 Comments

 1. Bij Miekequilt zie je een website voor goedkope postzegels. En het is leuk om zelf een kaart te maken van oude kaarten of wat je maar hebt aan plaatjes. Doe ik ook vaak en het geeft je veel plezier. Succes!

  1. Jaren gedaan maar nu zijn de postzegels naar buitenland, vanuit the UK, £1.85! Het is niet te doen. Ben een paar jaar geleden gestopt. Ik vond het wel heel leuk. Mijn broer doet het nog fanatiek, vanuit NL.

 2. Ik stuur graag kaartje met Kerst en verjaardagen, en met deze en gene ook zomaar ns. Ik heb nog een halve rol postzegels van de voorvorige verhoging. En toch alvast een rol gekocht in voorbereiding op de komende verhoging per januari. Die rol is zo'n beetje betaald met de besparingen van de vorige - een aanrader!

 3. Ik koop postzegels via postzegelsmetkorting, maar dan is het nog steeds duur inderdaad. Toch vind ik de hobby zo leuk, dat ik het ervoor over heb. Verder koop ik geen make up en niet veel kleren. Alleen maar boeken, kaartjes en postzegels :-)

  ik zit al op de 1655 verzonden en ontvangen!

  1. Dat zou Nieuw Zeeland moeten zijn

   In Japan en China doen best veel mensen mee. Luxemburg en Zweden zijn voor postcrossers bijna exotischer :-)

 4. Ik heb hier ooit eens aan meegedaan en vond het erg leuk. Zoals Marijke schrijft, had ik laatst een blog over postzegelsmetkorting. Daar koop je goedkoper je ( buitenlandse) zegels. Maar dan de kaarten, tja ik denk dat die duur zijn. Gelukkig kan ik ze zelf maken maar niet iedereen vraagt die. Conclusie : het is een hobby en hobby's kosten nou eenmaal geld.

 5. Ja, ik doe met veel plezier aan postcrossing. Mijn enige hobby die geld kost. Ik vind het leuk om van de kaarten die ik verstuur, echte 'kunstwerkjes' te maken.

 6. Ik was een fanatieke postcrosser, maar toen de postzegel prijs boven de €1,25 kwam ben ik gestopt vanwege de hoge kosten. Ik mis het soms wel, omdat ik het altijd leuk vind om post te versturen en te ontvangen

 7. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord! Ik stuur kaartjes naar familie en vrienden bij verjaardagen en soms zomaar. Hoewel ik altijd wel goedkope kaartjes koop (Tip: Zeeman heeft leuke kaarten!) is het toch best duur. Postcrossing laat ik dus maar even aan mij voorbij gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.