Post op zondag?

post op zondag
Is dan niets meer heilig?!

Post op zondag?

Het kan tegenwoordig.

Post op zondag: TNT gaat ook op zondag pakketten bezorgen

Op 30 augustus 2014 begon TNT met een experiment! Ze gingen ook op zondag pakketjes bezorgen. En het was een succes. Dus vanaf nu kun je ook op zondag een pakketje bezorgd krijgen. Maar het hangt wel af van de webwinkel waar je iets koopt.

TNT deed het experiment samen met de volgende webwinkels:

 • Coolblue
 • Mycom
 • iCentre
 • Dixons

Pakketjes op zondag: waarom?

Het was webwinkel Coolblue die met het idee  van dit experiment kwam.

Want,'  zei Coolblue-directeur Pieter Zwart: 'Waarom moet ik wachten tot maandag, terwijl ik juist zondag vrij ben? Het was een van de meest gehoorde vragen van onze klanten.'

Ik vind het wel een logische redenering moet ik zeggen. Want hoe vaak komen mensen niet thuis en vinden zo'n briefje dat er tevergeefs is geprobeerd een pakketje te bezorgen! Vaak staat daar dan een nieuwe bezorgtijd op aangegeven, waarop je ook niet thuis bent. Of je moet het pakketje ergens gaan ophalen. Zondag is een dag waarop veel mensen thuis zijn. Dus best handig om dan te bezorgen.

Aan de andere kant: het gaat natuurlijk wel ten koste van de zondagsrust.

Worden er pakketjes bezorgd op zondag?

Ja, tegenwoordig worden er pakketjes bezorgd op zondag! Mijn jongste zoon heeft wel een post op zondag gekregen van Mediamarkt. Wel betaal je vaak extra voor post op zondag. Bij bol.com kost bezorgen op zondag bijvoorbeeld 3,99 extra.

Post op zondag: deze webshops bieden dit aan

 • Bol.com
 • Wehkamp
 • Coolblue
 • Mediamarkt
 • Jumbo

Geen post op zondag van:

 • Zalando
 • Amazon.nl (volgens hun website)
 • AH
 • Blokker
 • Bonprix

Leestips: Invoerrechten Amerika en Belasting op pakketjes

Een andere leestip: Zondag eten! Wat eet jij op zondag?

Wat vind jij van pakket bezorging op zondag?

Similar Posts

34 Comments

 1. Ik vind het prima. De mensen die zondagsrust willen houden kunnen dat gewoon blijven houden, je bent natuurlijk niet verplicht om het op zondag te laten bezorgen, het is een extra service.

  Eerlijk gezegd snap ik nooit zo goed waarom sommige gelovige mensen persé de zondagsrust ook bij niet-gelovige mensen verplicht willen stellen. Iedereen kan toch voor zichzelf bepalen of je wel of niet naar de winkels gaat op zondag?! Snap niet waarom gelovige mensen daar last van zouden hebben...

 2. ik zit zelf niet te wachten op een pakketje op zondag, daarvoor vind ik de zondagsrust te kostbaar. Prima als die mogelijkheid geboden wordt voor anderen. Ik vind het wel een bezwaar dat daardoor anderen, die er misschien niet voor kiezen, min of meer gedwongen worden om te werken op zondag. En het zou misschien fijn zijn als ze de huidige service zouden verbeteren. Ik ben al een paar keer thuisgebleven voor een pakje, dat dan toch de volgende dag werd bezorgd. Ondanks het berichtje in 'mijn pakket'.

 3. Hmm, ik weet het niet. Zolang ik drie keer per dag dezelfde bezorger langs zie komen denk ik dat er andere zaken zijn die ze kunnen verbeteren in hun dienstverlening.

 4. Misschien vinden anderen dat prettig maar voor mij hoeft het absoluut niet.
  En, net zoals Karen ook al schrijft: De bezorgers worden dan wel min of meer gedwongen om dat te doen, terwijl ze misschien wel graag hun zondagsrust bewaren! Als ze dan zouden zeggen dat ze niet op zondag willen bezorgen zou het me niet verbazen dat ze op straat worden gezet onder het mom van één of andere smoes. Dus waarschijnlijk zullen ze ook niet durven weigeren uit angst hun baan te verliezen.

  1. Ik ben niet gelovig, ga nooit winkelen op koopzondagen, maai het gras niet op zondag maar zal niemand veroordelen die het wel doet! Mijn vader werkte vroeger in ploegendienst dus ook op zondag. Vrienden hebben een winkel in de binnenstad dus moeten ook aan koopzondag meedoen. Mijn zus is geopereerd op zondag, wij vlogen op zondag naar onze kinderen in Australië, we gaan regelmatig uit eten op zondag en als we alcohol gedronken hebben gaan we met de bus of met een taxi terug naar huis.
   In de winter wordt er pekel gestrooid als het nodig is, ook op zondag. Agenten werken op zondag, voetballers en trainers en verzorgers, medewerkers van musea en pretparken!
   Waarom zou PostNL niet op zondag werken?

  2. In het boek Ritme, van Marli Huijer heeft ze het hier ook over. Ze schrijft:

   'Dat is de paradox van de hedendaagse tijdsordening: om de ene groep in staat te stellen om gezamenlijk van de vrije tijd te genieten moet een andere groep bereid zijn de vrijheid op een ander moment te genieten.

   Dat zou kunnen betekenen dat we misschien wel twee of meer rustmomenten in een week nodig hebben om dat te kunnen realiseren.

   Maar daarmee komen gemeenschappelijke momenten van rust weer meer onder druk te staan.'

  3. Volgens mij heb ik het nergens over het geloof gehad Tea.
   En ik ben er ook op zich niet tegen dat er mensen zijn die op zondag willen werken.
   Het ging mij er om dat misschien niet iedereen dat wil maar het niet durft te zeggen uit angst hun baan te verliezen. En dat is dan niet alleen voor de postbezorgers zo, ook bij anderen die op zondag moeten werken zal heus niet iedereen daar blij mee zijn maar ze moeten wel. Zelf doe ik ook wel dingen op zondag hoor, net als velen. Alleen niet omdat het persé moet.

  4. hetiszoalshetis@
   Sorry, ik plaatste mijn commentaar niet gewoon onderaan maar onder jouw reactie, was niet de bedoeling! Ik wilde alleen laten weten dat ikzelf (ongelovige) op zondag niet werk !

  5. Oké Thea, dat kan gebeuren, ik vroeg me al af waar je dat bij mij gelezen had.
   Geeft verder niets hoor, ik wilde het ook gewoon ff rechtzetten hoe ik het bedoelde. :-) Ik ben wel gelovig maar doe dus soms wel iets op zondag, al probeer ik dat wel zoveel mogelijk te voorkomen. ;-)

  6. En zo wordt het steeds drukker op zondag! Er is niet voor niets een rustdag ingesteld! Je hoort steeds meer mensen die overspannen zijn want er is geen rust meer. Mensen worden verplicht om te werken. Toen ik kind was er nog zondagsrust. Een speciaal sfeertje!! In Duitsland zijn de meeste winkels zelfs op zaterdagmiddag dicht! Waarom moet alles 7 dagen in de week alles maar doorgaan? Ik ben dus tegen!

 5. Wat ik een beetje vreemd vind is dat ze bij ons juist gestopt zijn om op Maandag te bezorgen.
  Laat ze dan dat maar terug draaien en de Zondag gewoon vrij houden voor iedereen.
  Dat heeft niet eens met geloof te maken maar meer dat ik op het moment veel behoefte aan een dag heb waar niets hoeft en moet, als dan de buurtjes hun bel weer eens niet horen dan belt die postbode bij mij aan om half 9 in de ochtend.En daar zit er niet op te wachten.
  Bovendien bedenk ik me nu als ze soms iets langer wachten met weer weg rijden ze ook meer pakjes kunnen bezorgen, ik moest laatst van boven komen toen de bel ging en meneer stond al bij de buren aan te bellen.

  1. Op Maandag komt er inderdaad geen post maar ook geen pakket bezorging.
   Als ik op Vrijdag of Zaterdag iets bestel komt het echt pas op Dinsdag aan,terwijl eerder op maandag gewoon bezorgd werd.

 6. Ik ben niet gelovig, maar de maatschappij had nu eenmaal die ene vrije dag, die ben ik aan blijven houden. Ik heb het gewoon nodig zelf, om écht een dag bij te komen van werk, gezin maatschappij enzo. Mag van mij ook best een zaterdag zijn, of een dinsdag, maar dat is lastiger in te plannen omdat anderen die dag gewoon wel werken en telefoneren en al dat soort dingen...vandaar dat de ene bijkomdag voor mij de zondag is.

  1. Die dag bijkomen heb ik ook nodig inderdaad Greet, gewoon een dag waarin niemand aan de deur komt met post of weet ik veel wat. Geen collectanten, geen verkopers. Laat dat maar lekker zo blijven wat mij betreft.

 7. Ik ben er op tegen!
  Voor ons is de zondag een rustdag. Ik heb dus ook liever niet dat een ander voor mij werkt.
  Ik zal er dus zeker niet voor kiezen om op zondag te laten bezorgen. Het probleem van deze trend is dat steeds meer mensen worden gedwongen om wel op zondag te werken.
  Neem nu winkels die eerst niet op zondag open waren en nu wel. Wat als je daar werkt en op zondag niet wil werken? Dan kun je problemen krijgen.
  Ik wil geen postbode op zondag aan de deur, maar wat als mijn buren daar geen problemen mee hebben en een pakket laten bezorgen en ze zijn op dat moment niet thuis? Dan staat hij straks toch bij mij aan de deur. Ik pak al heel wat pakjes aan voor de buren. Geen probleem, maar moet ik hem zondags dan wegsturen?

  1. Knap dat je daar zo consequent in bent!
   Ik denk wel dat dat steeds lastiger gaat worden.
   Ik koop mijn spullen in elke winkel, maar niet op zondag.
   Dus ik kijk niet of die winkel op een zondag open is, want dan winkel ik niet.

 8. Enerzijds blijft dit denk altijd een twistpunt tussen mensen.
  Wij houden wel de zondag als zondag zoals die is ingesteld.
  Ieder voir zich hoor , k laat ook een ieder vrij over hoe en wat dat ze t zelf invullen.
  Het wordt idd voor christenen wel moeilijker t o v zondagsarbeid.
  Maar de werken der barmhartigheid enz moeten toch geschieden.
  Kopen bij de winkels die s zondags opengaan is nuet zozeer aan de orde .
  Dan kunnen we nergens meer terecht voir kleding ect, dan slleen bij reformatorische mensen, en hie dan als je moet tanken?
  Iedere pomp is s zondags open.

  Net met m'n broer over gehad.
  Hij werkte in een meubelmaker en ging s zondags open.
  Hij hoefde niet te werken naar tich.
  Dan kijken ze naar de omzet en dan hebben ze s zondag s goed verkocht maar de zaterdag bleef achter in de omzet.
  Dus denk dat t werk niet gezegend wordt , ongeacht wat een ander denkt ( neem me niet kwalijk )

  En ha staat er een pakket bezorger voir de deur , ja dan ,,,, vind ik t moeilijk om niet aan te pakken .
  Wij bestellen eigenlijk noiit wat en als ik t zou bestellen dan aan t begin van de week.

  Groet van Hilda

  1. Ja hoor er zijn echt nog wel tankstations die op zondag niet bedienen. Zodat er voor ons niemand op zondag hoeft te werken. Als het mogelijk is tanken we niet op zondag. We doen dat i i g op zaterdag. Maar in een noodgeval is het fijn dat er getankt kan worden met de pinpas automaat. Ik geloof dat het goed is voor de hele samenleving als er een rustdag is. En ik wil daaraan bijdragen wat mogelijk is. Stemmen op de partij die dat voorstaat landelijk en plaatselijk. En dus door mijn koopgedrag. Dat laatste heeft misschien meer effect. Ik durf te zeggen dat zaken die zondags open zijn het nu al merken dat ze de bepaalde klandizie missen.

 9. Ik denk dat het vooral belangrijk voor mensen is dat ze in ieder geval een dag per week een rustdag hebben. Er zijn zoveel die in onregelmatige diensten werken en dat doen.

  Ik woon in de biblebelt en mijn gelovige buren gaan zelfs niet buiten zitten op zondag als het lekker weer is.
  Ik hou er zeker rekening mee en maken geen lawaai met klussen of zo. Ook was hang ik niet buten,kan ook op een andere dag wassen want ik werk niet. Andere buurvrouw doet het een enkele keer wel, en ik heb 2x kleding gelucht toen we terug van vakantie waren dat was voor mij zoveel makkelijker. Ik ben niet verplicht er rekening mee te houden en doe het gewoon zoveel in mijn leven past.

  1. Jeetje, dat je zelfs niet buiten mag zítten als het mooi weer is! Dat is echt behoorlijk strak in de leer zeg.

   Ik vind het aardig van je dat je zoveel rekening houdt met je buren!

 10. Hier wordt de post gewoon op het postkantoor gebracht en opgehaald. Pakketjes worden daar ook afgelverd. Wij houden de zondag ook in ere zo als ie is ingesteld.
  Maar ik vraag me idd ook af waarom in Nedeland dan niet pakketbezorging op maandag, want dan bezorgd niemand de post dus. Hier is op zondag de post gewoon dicht en laat het zo blijven.
  Groet, Wilma

 11. Ik vind het wel handig, niet zozeer omdat ik nooit thuis ben als ze komen maar soms vergeet ik wat te bestelling voor de huisdieren en als je zaterdagavond besteld heb je het vaak dinsdag pas binnen. Als het haast heeft is dit natuurlijk veel te laat, want ook op maandag krijg ik nooit wat. :(

 12. Ik vind het opzich wel een goed idee,maar ik vind wel dat je mensen moet kunnen laten kiezen. De mensen die het niet op zondag bezorgd willen hebben, de keuze laten maken om het maandag te laten komen. Bij ons worden trouwens op maandag ook geen tot weinig pakjes bezorgd

 13. Van mij hoeft het niet. Ik ben wel voor het in ere houden van de zondagsrust. Wel heb ik me er vorige week nog over verwonderd dat ze brieven nog steeds op maandag ook niet bezorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.