Reacties

Pakketje slecht bezorgd? Je bent niet de enige! — 29 reacties

 1. De levering door PostNL is voor mij de belangrijkste reden om weer steeds meer in 'echte' winkels te kopen. Door de slechte levering heb je je spullen na een online bestelling niet meer sneller in huis dan bij een offline koopje. Boeken worden altijd in de brievenbus gepropt en gaan dus kapot. Kleding bestel ik wel online. Ik laat het dan bezorgen bij een afhaalpunt. Anders blijft het eh...nergens. Grote frustratie.

  • Ja, het is echt wel erg vind ik. Op dit moment zijn er van mijn maar liefst 3 pakketjes vermist... Eentje is zogenaamd afgeleverd er is zelfs voor getekend. Niet dus....

 2. Niet thuis bericht terwijl je toch thuis bent...pakjes die door de brievenbus worden gepropt terwijl dat eigenlijk niet kan met als gevolg een kapot item en een ontzette brievenbus...levering die zomaar ineens een dag uitgesteld wordt. Pakje voor de deur gezet. Pakje afgegeven op nummer 141 (ik woon op 21) etc. etc.

  • Tsjonge afleveren op nummer 141 is wel een heel eind verderop als je op nummer 21 woont zeg. Hoe kwam je erachter dat het pakketje helemaal daar was? Of hadden ze wel een briefje in je bus gedaan? Dat doen ze bij mij namelijk ook niet.

 3. Met PostNL gaat het bij mij eigenlijk top, al hoor ik inderdaad ook veel horrorverhalen. Al mijn bezorgers komen netjes op tijd en zijn heel vriendelijk. Met DPD heb ik slechtere ervaringen. En ik had een keer een ervaring die echt heel raar was. Geen idee welk bedrijf dat was, maar iig niet PostNL. Ik zat aan de keukentafel op mijn laptop te werken. Ik was geconcentreerd met iets bezig dat een tijdslimiet had (en wat ik niet kon pauzeren). Er werd aangebeld door een bezorger, maar niemand had iets besteld. Ik ging dus gewoon door met waarmee ik bezig was. Klopte hij heel agressief op het raam... Dus ik toch maar de deur opendoen, was het een pakketje voor een adres 4 huizen verder. Ik heb echt heeeel boos gekeken, haha.

 4. De laatste tijd zijn hier track en trace problemen. Of veel te vroeg of uren later komt de bezorger. Sommige kunnen ook onze twee bellen niet bedienen en lopen dan weet terug naar de auto. Gelukkig zie ik dat meestal.

  • Ik werk ook vanuit huis, en ben dus ook vrijwel altijd thuis. Maar desondanks zeggen bezorgers soms toch dat er niemand thuis was... Dat vind ik echt wel irritant.

   Jullie straat zal vast blij met jullie zijn Sjoerd : )

 5. Oh ja dat vind ik zo irritant, dat 'niet thuis' briefje terwijl je er gewoon bent. En ook dat ze het bij buren bezorgen maar geen briefje achterlaten. Grrrr...

 6. Ik vraag me ineens af of dit regiogebonden is. Toen we nog in Amsterdam woonden, is er ook wel eens een pakketje kwijtgeraakt. Maar waar we nu wonen wordt alles keurig op tijd bezorgd.

  • Ik heb soms het gevoel dat het hier op het platteland vaak slechter gaat, omdat de postbode geen zin heeft om zo'n eind te rijden om maar 1 pakje te bezorgen... Op dit moment zijn er bij mij maar liefst 3 vermist.

 7. Hoi Nicole,

  ja, het gemak van een pakje laten bezorgen.... daar zitten wel eens haken en ogen aan.
  Heb voor mijn kleinzoon een rugzak =besteld en ik hoop wel dattie op tijd aankomt... maar meestal gaat het hier wel goed!

  Groetjes van Marlou

  .

 8. Ik begrijp je blog heel goed, service is niet altijd goed, kan en mag ik zeggen omdat de post mijn hobby is en ik veel brieven en pakketjes verstuur. Maar sinds ik voor post NL rij, ben ik wel anders gaan denken over post NL. Je wilt niet weten hoeveel pakketjes wij hebben op een dag en ja we staan best vaak op tijd. Zou fijn zijn als mensen er ook meer begrip voor zouden hebben als ze weten hoe onwijs druk post depots het hebben.

  • Leuk om van een bezorger te horen Mandy. Ik kan me zeker voorstellen dat het hard werken is als bezorger.

   Maar dat neemt niet weg dat je als bezorger je werk netjes hoort te doen. Dus niet zelf tekenen voor ontvangst voor een pakketje en het dan niet bezorgen... Dat heb ik nu helaas bij de hand.

 9. Dat je niet zelf kan bepalen wanneer het pakketje komt. Dat het later komt dan gezegd dat soort dingen. Want dan ben ik niet thuis. In de kliko zou ik handiger vinden dan dat ie nog een poging doet. Maar dat hangt van de omgeving waar je woont af. Ik weet dat je een account aan kan maken maar heb ik geen zin in. Ik heb al teveel accounts maar dat is een ander probleem.

 10. ik heb nooit klachten en we bestellen nogal regelmatig. altijd keurig en op tijd en prima berichten via de mail,zodat je weet wanneer het komt,geen klachten dus.

 11. Met pakketpost heb ik bijna nooit problemen. Ik werk fulltime en probeer altijd zó te bestellen dat de pakketjes op zaterdag, als ik vrij ben, worden bezorgd. Dat gaat nagenoeg altijd goed. Al gebeurt het weleens dat de dag van tevoren in de post.nl-app wordt gemeld dat het pakje, bijv., tussen 11.45 en 14.15 uur wordt aangeleverd terwijl de pakketbezorger op zaterdagochtend al om 08.00 uur aan de bel hangt en mij wakker belt. ;-)
  Als het mogelijk is, en als het pakket niet zo groot is, laat ik m'n pakjes trouwens het liefst bij een afhaalpunt bezorgen. Kan ik het afhalen wanneer het mij uitkomt. Is voor iedereen het handigst, lijkt me.

  Met de bezorging van de gewone post heb ik de laatste tijd meer problemen. Bezorging binnen 24 uur is er heel vaak niet meer bij. Onlangs had de postbezorger 2 brievenbuspakjes met zo veel geweld door de brievenbus geduwd dat de verpakking naar z'n mallemoer was. De inhoud gelukkig niet. En op zaterdag ligt de post vaak pas om 17.30 uur in de bus. Vind ik nogal laat.

  • Zo'n afhaalpunt is misschien wel veiliger inderdaad om zeker te weten dat het pakketje wordt bezorgd. Nadeel is voor mij dat ik op het platteland woon, en dan in de auto moet stappen om het op te halen. Daarom heb ik toch liever thuisbezorging.

  • Snap ik. Ik heb 2 afhaalpunten op loop- c.q. fietsafstand, dus voor mij is het geen enkel probleem. Het pakket moet alleen niet te groot zijn want dan past het niet in de fietstas. ;-)

 12. Ik heb hier ook een keer gehad, toen ik gewoon in de woonkamer zat er een briefje 'u was niet thuis' in de bus lag en een keer dat ik een mail kreeg dat het pakket was bezorgd, ik nog alle buren langs of hij daar misschien lag en de postbezorger een paar uur later met het pakket aan kwam. Meestal gaat het goed, dat is ook wel weer zo.

 13. Ik laat mijn pakketjes altijd OF op mijn werk bezorgen (ik doe toch zelf de postafhandeling) of bij een ophaalpunt idd.
  Ik woon in een appartement en heb dus veel buren maar laatst was er een pakketje afgeleverd 'somewhere' op het briefje stond het adres van een sushirestaurant 3 straten verder. Maar die was de betreffende dag heel niet open en wisten van niets.
  Volgens de T&T is hij dan gewoon bezorgd dus wil de verkoper niks meer, zucht

  • Helaas herkenbaar. Bij mij is een pakketje zoek waar de postbode waarschijnlijk zelf voor getekend heeft, maar ik heb het dus nooit ontvangen. En PostNL weigert te helpen en de afzender zegt dat het bezorgd is...

 14. Punt 3 & 4 meegemaakt.
  En zelf wil ik niet dat het bij de buren afgegeven wordt.
  En dat is dus 1 keer gebeurd terwijl ik thuis was. Ik zag dat hij het briefje in de bus deed, dus deur open, maar pakketje was al bij de buren afgegeven.
  Belachelijk. Tegenwoordig kies ik ervoor als ik niet zeker weet of ik thuis ben het bij een ophaalpunt te halen, als het niet te groot en/of te zwaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder